Page 46 of 80 FirstFirst ... 36444546474856 ... LastLast
Results 2,251 to 2,300 of 3996

Thread: Kuharske nedoumice

  1. #2251
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    Kompot sam radila.kao i za visnje:
    Prokuhala vodu i secer, dodala.malo konzervansa , tegle i poklopce u pecnici na 160 ugrijala cca 15min, punila tegle, odmah zatvorila i vratila u pecnicu i pustila jos 15min na 160, ugasila i evo, stoji sve skupa s đzemom jos u pecnici.

    Je da nisam mogla izabrati gore vrijeme za paliti pecnicu,ali kad cu?

  2. #2252
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Kako dobiti bistru juhu? Koji je trik? Kuham vec godinama i rijetko mi je lijepa bistra. Da li je to zato jer ju kuham u express loncu ili nesto drugo?

  3. #2253
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Obično ispadne lijepa bistra juha od flama koji je dooobro opran. Procijediš. A ima i trikova. Ubaciš snijeg od jednog bjelanjka na kraju, to izbistri juhu. Može se i krumpir staviti, oguljeni i nerazrezan. Tako Francuzi rade. Najbolje roza, onaj za salate, da se ne raspadne.
    Bio je svojevremeno cijeli topic o tome. Ne da mi se tražiti.

  4. #2254
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by mašnica View Post
    Kako dobiti bistru juhu? Koji je trik? Kuham vec godinama i rijetko mi je lijepa bistra. Da li je to zato jer ju kuham u express loncu ili nesto drugo?
    juhu nikad ne kuham u ekspres loncu i pazim da polagano zakipi, tad skinem pjenu i stalno je na tihoj vatri. kuham meso pola sata, onda dodam puno povrća i kuham još jedan sat. uvijek bude bistra.

  5. #2255
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Peterlin ajme ti se sjećaš teme iz 2005 hehehe...evo našla sam: http://forum.roda.hr/threads/5761-ka...tru-mesnu-juhu


    Hvala!
    Last edited by mašnica; 11.07.2019 at 22:24.

  6. #2256
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by mašnica View Post
    Peterlin ajme ti se sjećaš teme iz 2005 hehehe...evo našla sam: http://forum.roda.hr/threads/5761-ka...tru-mesnu-juhu


    Hvala!
    Nisam stara, ali duuuugo pamtim

    Nekad sam puno više sudjelovala na tim kuharskim topicima. Sad puno manje. I dosta manje kuham, puno manje pečem kolače, ali juhu kuham redovito i uvijek u ekspres loncu. Slažem se s n.grace - bude bistrija ako se kuha polako i uz obiranje pjene, ali nemam ja vremena ni živaca za to.... Kod mene sve ide na brzinu ili nikako.

  7. #2257
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    ja sam prije radila to sa skupljanjem pjene, ali više ne
    koristim ekspres lonac, nekad malo zapečem meso/kosti nekad ne, nekad malo zapečem povrće, a nekad ne, a kuha mi 2-3 sata (u ekspres loncu)
    uvijek bude bistra, sve mrvice potonu na dno

  8. #2258

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Cure, da li postoji razlika i koja je između sode bikarbone kupljene u dućanu i one "jestive" iz apoteke?

    Teta apotekarica mi tako naglasila da je samo njihova jestiva da me zabrinula...

  9. #2259
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    Zašto nisi nju pitala?

  10. #2260
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Mislim da obična soda može sadržavati tragove aluminija zbog tehnoloskog procesa... Moram se podsjetiti, jer nisam sigurna da li je to marketinški trik ili vjerodostojna informacija. Kladila bih se na ono prvo...

  11. #2261
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    da ta skuplja je bez al

  12. #2262

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    a za kuhanje/kolače je dobra ta "nejestiva"?

  13. #2263
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    Ima li sosa od kamenica po trg. centrima? Ne bih htjela neki žnj brend s Tajlanda, ali ako nema nigdje uzet ću u Asia Storeu. Smiju li to djeca jesti?

    @mikimama, koristim i za jelo i za čišćenje običnu iz Spara, nekad je u plastičnoj vreći, a nekad u kartonu, a ima i skuplje na polici s biljnim napicima Alpro neka tobože bez aluminija.
    Last edited by zutaminuta; 22.08.2019 at 09:00.

  14. #2264
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Zuta ja to nebi dala deci
    Ali to sam ocito ja

  15. #2265
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    Zašto?

  16. #2266
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Meni jeto sve egzotika i to teska ni obicne gljive ne dajes takvoj maloj djeci.
    Uostalom tko uopce jede kamenice?

  17. #2267
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,641

    Default

    Ni meni iskreno to ne bi palo na pamet, ma zapravo to nisam nikad u životu jela.
    Ono jednostavna jela su mi najbolja, juhe, povrće, riba, meso, salata.

  18. #2268
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    To je umak, začin, kao soja sos

  19. #2269
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Zasto ne bismo davali “obicne” gljive djeci?
    I kako mislis tko jede kamenice?! Recimo, jedu ih ljudi, orade...

  20. #2270
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Jedu ali odrasli
    Orada i kqmenice nisu ista kategorija jela
    Last edited by jelena.O; 22.08.2019 at 20:00.

  21. #2271
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Orade jedu kamenice

  22. #2272
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Meni jeto sve egzotika i to teska ni obicne gljive ne dajes takvoj maloj djeci.
    Uostalom tko uopce jede kamenice?
    ljudi jelena.o, normalni obicni ljudo

  23. #2273
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    I kolko vas je to dalo maloj djeci?

  24. #2274
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Nije ovo topic o dohrani. Ja sam i frigane vlasulje probala, a ni iznutrice mi nisu strane.

  25. #2275
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,978

    Default

    Mi jedemo dosta piletine koja mi je dosadna, pa imamo izlete sa takvim umacima. Umak od kamenica mi je bio preslan na prvu, no nisam se bas nesto ni trudila uklopiti ga pa je ubrzo zavrsio u smecu.

  26. #2276
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    I kolko vas je to dalo maloj djeci?
    definiraj malu djecu. moj to jede od 6-7 godina. a puno puno njih jede to jos i od ranije.
    i? zivi su i zdravi. i gurmani
    Last edited by magriz; 22.08.2019 at 21:16.

  27. #2277
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    Quote Originally Posted by Munkica View Post
    Orade jedu kamenice
    Hahaha.
    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    Mi jedemo dosta piletine koja mi je dosadna, pa imamo izlete sa takvim umacima. Umak od kamenica mi je bio preslan na prvu, no nisam se bas nesto ni trudila uklopiti ga pa je ubrzo zavrsio u smecu.
    Upravo to. Piletina je super dosadna.
    Znači i nema neke aromatičnosti?

  28. #2278
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Zutina deca su mala deca do 3 god.tvojih 6 7 spada u mojcinu i aprinu kategoriju

  29. #2279
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Hahaha.

    Upravo to. Piletina je super dosadna.
    Znači i nema neke aromatičnosti?
    Posipaj majcine dusice
    Ruzmarin ili cesnjak
    A opet piletina nije sve sto jedete
    Da meni moj klinac koji jede samo puretinu to veli a smatra se vevim djetetom rekla bi mu nek si kuha sam
    Zato moj si nafila zqcina ko u prici

  30. #2280
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,978

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Hahaha.

    Upravo to. Piletina je super dosadna.
    Znači i nema neke aromatičnosti?
    Ma ima, ali taj tren mi nije odgovarao i bilo mi je preslano.

  31. #2281
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Posipaj majcine dusice
    Ruzmarin ili cesnjak
    A opet piletina nije sve sto jedete
    Da meni moj klinac koji jede samo puretinu to veli a smatra se vevim djetetom rekla bi mu nek si kuha sam
    Zato moj si nafila zqcina ko u prici
    Vrte se u krug isti jelovnici. Dosta mi je i izgubila sam volju za hranom. Želim probati neke stvari koje bih jela kada bih putovala po svijetu, kada si već ne mogu priuštiti putovanja, a mogu si valjda kuhinju.

  32. #2282
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    E onda ne pitas dal to smiju deca. Nek sebi napravis kak hoces

  33. #2283
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    Imali smo ovakve diskusije. Samo obratno. Radila sam odvojeno jelo sebi i njima, a ti si mi pisala da trebam raditi jednako za sebe i njih.

    Neću razvalit sa slanim začinom da će biti nejestivo. Zapravo, više me brinulo da ne bi kamenice bile sirove i kakva je kontrola prerade. Vidim da su se opet neki ljudi otrovali od kamenica, ali to valjda kad nisu čiste.

    Mislim da ću ipak zamijeniti sa soja sosom. Što je sigurno je sigurno.

  34. #2284
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    umak od kamenica je siguran, ionako ga ne stavljas na kraj nego prokuhas.
    a od kamenica se moze otrovati ako su stare i zagadene, jednako kao i od pokvarenih jaja i sporkih prstiju

  35. #2285
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Oyster sos se radi ukuhavanjem kamenica, tako da sirove sigurno nisu, a koliko promila kamenice ima u oyster sosu iz dućana, to je isto pitanje. Nije mi namjera reći da je to nešto super za djecu.

  36. #2286
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Ako radis zajednicko prilagodis. Onima koji su najosjetljiviji
    Tak ja radim decenijama a oni koji zele smiju uzmu dodatka koji im treba
    Ajd kad vucem vec jel se te kamenice bas moraju zagrijavati sojin sos olko znam ne treba samo pokapas
    .pa akje tak s timos kamenica onda isto stavis kap dve kolko hoces.adeca jedu ono sto je za njih
    Ali stvarno probaj majcinu dusicu pomesu super je

  37. #2287
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    jelena.o, zuta je pitala za gotov umak od kamenica, tvornicki, u vrecici. ne same kamenice

  38. #2288
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    Koristila sam majčinu dušicu. Nije loša stvar.

  39. #2289
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Quote Originally Posted by magriz View Post
    jelena.o, zuta je pitala za gotov umak od kamenica, tvornicki, u vrecici. ne same kamenice
    Ali u istoj recenici i djecu
    Inace prica s majcinom dusicom moj je sam nabrao i sam posipao po mesu kod pecenja.njegova je bila ideja.
    A ako je gotov umak onda bi se trebao aplicurati ko soja sos bez kuhanja valjda.za obranu ni jedanne upotrebljavam nit ne namjeravam
    Last edited by jelena.O; 23.08.2019 at 06:36.

  40. #2290
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Soja sos se u nekim jelima kuha, npr. kad je u marinadama ili juhama.

  41. #2291
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    Slobodno mi nabacite ideju za morski food finger. To mi uvijek pali za ljetna večeranja druženja, ali bih dodala i neke novitete, a nemam energije kopati po kuharicama.
    Salata od mrkača, bakalar na bijelo, pašteta od tune, sve vrste maslina, suhe rajčice, papričice punjene sirom, kapari, losos - to najčešće serviram.

  42. #2292
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    viška pogača
    foccaccia

  43. #2293
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Paštetu možeš napraviti od bilo koje pečene ili kuhane ribe. To uvijek radimo kad nam ostane od ručka.

  44. #2294
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,823

    Default

    Kozice u tempuri. Nisam radila, ali kanim uskoro.

  45. #2295
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,978

    Default

    Quote Originally Posted by marta View Post
    Paštetu možeš napraviti od bilo koje pečene ili kuhane ribe. To uvijek radimo kad nam ostane od ručka.
    Ostala mi je hrpa incuna na leso. Sad ne mogu raditi pastetu ali eventualno zamrznuti. Sta mislite?

  46. #2296
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Ili napraviti na savur, tj. marinirati.

  47. #2297
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Kak se delaju incuni na leso?

  48. #2298
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Quote Originally Posted by palčica View Post
    Slobodno mi nabacite ideju za morski food finger. To mi uvijek pali za ljetna večeranja druženja, ali bih dodala i neke novitete, a nemam energije kopati po kuharicama.
    Salata od mrkača, bakalar na bijelo, pašteta od tune, sve vrste maslina, suhe rajčice, papričice punjene sirom, kapari, losos - to najčešće serviram.

    osim viške, odnosno komiške pogače i foccacie, meni su super i bruschette

  49. #2299
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Sorry, tek sad sam vidjela da su leso.

  50. #2300
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    I sjetila sam se za djecu fora recepta koji sam jela kod prijatelja: tortilja, abc sir, losos, mladi špinat. U foliji čvrsto zarolati, ostaviti u frižider da se stisne i rezati.

Page 46 of 80 FirstFirst ... 36444546474856 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •