Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3996

Tema: Kuharske nedoumice

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #11
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,529

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Moja kuharska nedoumica je oko rožate. Ma kladim se da sam to već pisala. Godinama mi je ispadala savršena, baš svaki put, a sad mi godinama ispada rupičasta. U redu je okusom, ali je rupičasta, a prije bi bila savršeno glatka. I mislim da pusti nešto više tekućine u toć. Baš ne shvaćam.
    Jesi promijenila vrstu mlijeka možda? Ja bih očekivala da vlaga može imati takav efekt. Kako god, imaš neki zarobljen plin prije termičke obrade. Ako nije otopljen iz okoline prilikom miješanja, onda ga je nešto oslobodilo u rožati. Jaja vjerojatno nisu, iako nisam nikad razmišljala zašto su friška jaja niže viskoznosti. Ne znam baš može li toliko vlage biti zarobljeno u šećeru. Onda mi ostaje najvjerojatnije da je iz mlijeka vlaga koja nakon zgrušavanja rožate ispari, a ostaju ti prazni mjehurići po presjeku (ako sam uopće dobro shvatila gdje imaš mjehuriće). Ili ti možda nije suhi kalup.

    Pojma nemam, samo razmišljam
    Posljednje uređivanje od Jelena : 20.09.2019. at 15:01

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •