-
Ja se isto spremam, ako mi sinovi ne pojedu. Džemove sam već napravila, čistu sljivu i miješani s jabukom i kruškom. U kompott ne namjeravam stavljati vinobran ni konzervans.Imam dobar recept za kompot od tresanja koji sam već više puta koristila: https://www.dugirat.com/kultura/108-...1anja-v15-6393 , recept za kompot II
Inače, ako koristiš konzervans ili vinobran, postupi po uputama. Mislim da ide ta vrećica na 5 litara ili 5 kg, ne sjećam se. Svi industrijski kompoti to imaju. Konzervans je salicilna kiselina, a za vinobran ne znam sastav napamet. Ja radije kompot pasteriziram kao i kisele krastavce, ali ne radim velike količine, pa mi može biti. Za veće ture to je nepraktično. Vinobran je ok.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma