Još ne shvaćam zašto se neki kunu u miris češnjaka pirjanog na ulju. Meni to nepodnošljivo smrdi. I sad sam zeznula bolonjez jer sam dodala češnjak skupa s lukom. Zapržilo se i ispustilo takav nepodnošljiv vonj.
Još ne shvaćam zašto se neki kunu u miris češnjaka pirjanog na ulju. Meni to nepodnošljivo smrdi. I sad sam zeznula bolonjez jer sam dodala češnjak skupa s lukom. Zapržilo se i ispustilo takav nepodnošljiv vonj.
Slažem se. Češnjak se nikad ne smije zapržiti jer smrdi i postane gorak. Ako ga se stavi na ulje, mora biti kratko (do 10 sekundi) samo da zapjeni. Sve dulje od toga je katastrofa. Bolje ga je dodati kasnije, da se samo prokuha, a ne da se zaprži.
Osim toga, takva termička obrada uništi sve njegove korisne i zdrave sastojke.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.09.2020. at 14:51