Page 62 of 80 FirstFirst ... 1252606162636472 ... LastLast
Results 3,051 to 3,100 of 4000

Thread: Kuharske nedoumice

  1. #3051
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,878

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    U bolonjez ja dodajem bijelo vino. Crno nisam nikad probala. Općenito, ne dodajem crno vino kod kuhanja, ali to je samo stvar običaja i navike. Vino za kuhanje isto ne bi smjelo biti baš zadnja kategorija. Ne mora biti vrhunsko, ali ni najlošije. Ako ima puno sumpora, smrdi ko kuga - bez obzira je li bijelo ili crno.
    isto ovako, dodajem bijelo, čak malo i pošećerim luk dok se prodinsta.

    a što se tiče inače dodavanja vina, isto kao i sa svakom namirnicom - što je bolje kvalitete, bolje ispadne jelo u cijelosti. Kod vina pogotovo ta kvaliteta može oscilirati.

  2. #3052
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Ako ne bi popila to vino, nemoj ga dodavati ni u hranu.

  3. #3053
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    koristite li i za što rižin ocat? dobila sam ga u jednom božićnom poklon paketu, a nemam iskustva s njim

  4. #3054
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by babyboys View Post
    koristite li i za što rižin ocat? dobila sam ga u jednom božićnom poklon paketu, a nemam iskustva s njim
    Imaš li običaj marinirati meso? Pileća prsa se lijepo mariniraju kombinacijom soja umaka i rizinog octa. Ne dodaje se sol, jer je soja sos slan. Na tri ili četiri žlice soja sosa dodaš jednu žlicu rižinog octa i u to uvališ pileće bijelo meso narezano na trakice, kao za wok.

    Ocat se isto koristi kao i obični za salate.
    Last edited by Peterlin; 14.01.2021 at 19:02.

  5. #3055
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,882

    Default

    S njim se radi sushi.
    I koristi se u kineskim jelima.

  6. #3056
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Imaš li običaj marinirati meso? Pileća prsa se lijepo mariniraju kombinacijom soja umaka i rizinog octa. Ne dodaje se sol, jer je soja sos slan. Na tri ili četiri žlice soja sosa dodaš jednu žlicu rižinog octa i u to uvališ pileće bijelo meso narezano na trakice, kao za wok.

    Ocat se isto koristi kao i obični za salate.
    Mariniram, naravno. Probat ćemo, hvala

  7. #3057
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,882

    Default

    Jel itko od vas ikad pokušao recimo potpuno neuspjele kekse, pričekat da se ohlade, samljet, dodat ono što misli da fali, pa ponovo stavit peć?
    Last edited by zutaminuta; 15.01.2021 at 18:27.

  8. #3058
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Jel itko od vas ikad pokušao recimo potpuno neuspjele kekse, pričekat da se ohlade, samljet, dodat ono što misli da fali, pa ponovo stavit peć?
    Nisam probala nanovo peći, ali sam radila kuglice od toga, uz dodatak maslaca, kakao praha i ruma

  9. #3059
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Možeš ih samljeti kao podlogu cheese cake-u.
    Savršen recept sam našla na ovom forumu, ana.m stavila.
    Sto sam ga puta radila.

  10. #3060
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,508

    Default

    jel neka zamrzavala krem juhe?
    kako se ponašaju?

  11. #3061
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,712

    Default

    ja sve zamrzavam, meni to bude ok, ionako je poslije prokuham.

  12. #3062
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    jel neka zamrzavala krem juhe?
    kako se ponašaju?
    Ako je u njima vrhnje - ne valja, rasloji se.

    Ostale su ok.

    Rijetko to radim zadnje vrijeme, ali jesam češće dok su djeca bila mala. Tada bih zamrznula prije dodavanja vrhnja, a vrhnje dodavala nakon odmrzavanja. Tako sam radila i s dječjim kašicama.

  13. #3063
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,712

    Default

    ja vrhnje ne dodajem tako da ne znam kako se ponaša krem juha s vrhnjem ako je se zamrzne

  14. #3064
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,508

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Tada bih zamrznula prije dodavanja vrhnja, a vrhnje dodavala nakon odmrzavanja.
    ovo je dobar hint, tnx Peterlin

  15. #3065

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,389

    Default

    Kako od pasirane rajčice (iz tetrapaka) dobiti sok od rajčice?

    Je li dovoljno samo razrijediti?

  16. #3066
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,878

    Default

    Smije li se zamrznuti janjeća jetrica? Ne znam zašto mi je to ostalo kao neka nedoumica u pamćenju....

  17. #3067
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Svježa? Da, zašto ne?

  18. #3068
    mitovski's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4,135

    Default

    Mogu li smrznuti sirove prokulice ili da ih malo prokuham?

  19. #3069
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,712

    Default

    Mislim da da.
    Ja recimo povrce iz vrta za sataras samo operem, ocistim, izrezem i smrzavam. Tako bih i prokulice.

  20. #3070
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    J bih spremali sirove. Nekad tako spremim kelj kad imam ga puno i odmah u vrucu vodu kad izvadim

  21. #3071
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by mašnica View Post
    J bih spremali sirove. Nekad tako spremim kelj kad imam ga puno i odmah u vrucu vodu kad izvadim
    Ovako bih i ja.

  22. #3072
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    Quote Originally Posted by mitovski View Post
    Mogu li smrznuti sirove prokulice ili da ih malo prokuham?
    Jednom sam ih u zurbi potrpala samo ocicsene u zamrzivac bez balansiranja. Kada sam ih pripremila nisu bile jestive a ja jako volim prokulice, ne mogu ti reci da li su jednostavno bile lose ili je do toga da je obavezno blansiranje kod njih jer u pravilu to radim a ovo je bas bio izuzetak.

  23. #3073
    mitovski's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4,135

    Default

    Quote Originally Posted by KrisZg View Post
    Jednom sam ih u zurbi potrpala samo ocicsene u zamrzivac bez balansiranja. Kada sam ih pripremila nisu bile jestive a ja jako volim prokulice, ne mogu ti reci da li su jednostavno bile lose ili je do toga da je obavezno blansiranje kod njih jer u pravilu to radim a ovo je bas bio izuzetak.
    Onda ću ih blanširati

  24. #3074
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,304

    Default

    Domače mahune se blanširaju

  25. #3075
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Ja ih ne blanširam i super su mi. Narežem i operem i u škrinju. Evo baš danas kuham.

  26. #3076
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,882

    Default

    Zašto kremu i sladoled od vanilije uvijek boje u žuto kad meni zrnca vanilije ne puštaju nikakvu žutu boju? Ne kopčam.

  27. #3077
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    možda zato što je cvijet vanilije žute boje

  28. #3078
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    To ti ovisi o proizvođaču arome. Kod nekih bude žuća, pa i krema /sladoled/što god budu žući. Meni je na analizu dolazila u raznim nijansama dok su nam neki proizvodi bili u istraživačkoj fazi

  29. #3079
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,882

    Default

    Ha, ne bi mi to palo na pamet.

    Čime rezati vrlo, vrlo tvrd sir?

  30. #3080
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Motorna pila se pokazala jako dobra u tim situacijama

  31. #3081
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,226

    Default




    Mislim da se tako tvrd sir ni ne reže, nego odlama, nečim ovakvim https://www.google.com/search?q=reza...JTgDAR20xC_-oM

  32. #3082
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,304

    Default

    Oni koji imaju talijanske sireve po sajmovima ih režu koliko se sjećam na komade veće

  33. #3083
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,882

    Default

    Fala jurana. Zgodna stvar.

    Ima li smisla raditi pivsko tijesto od ishlapjele pive?

  34. #3084
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Ha, ne bi mi to palo na pamet.

    Čime rezati vrlo, vrlo tvrd sir?
    Pilom za kosti. Ili pilom iz dječjeg alata, hehehe

    Ovo - https://www.sumoopskrba.hr/pila-juni...-/155/product/

    Treba biti strpljiv.

  35. #3085
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Fala jurana. Zgodna stvar.

    Ima li smisla raditi pivsko tijesto od ishlapjele pive?
    Da, ako tijesto nije jako debelo. Neće imati toliko mjehurića kao od friške pive, ali ja se ne bih ustručavala.

    Probaj pretočiti u čašu - ako još pjeni, možeš ga iskoristiti.

  36. #3086
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Moja kuharska nedoumica dana jest: gdje sam ono potanko opisivala kako radim princeze?
    Morala bih provjerit nešto. Pitala sam se uživo, ali ispalo je da ne znam.
    Ako se koja dobra duša sjeti...

  37. #3087
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    http://forum.roda.hr/threads/93754-B...la%C4%8Di-2019

    tu je recept, vertex, na dnu prve strane

  38. #3088
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Ajme super, puno ti hvala!! Zaboravila sam bila koliko ih dugo na koncu pečem.

  39. #3089
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    nema na čemu

  40. #3090

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Cure, se može zamrznuti grillana riba?
    Jel čemu kad se odmrzne?

  41. #3091
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,712

    Default

    Meni to ne zvuci bas dobro :/

  42. #3092
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,546

    Default

    Ja bih napravila paštetu odmah od nje. Ne znam za zamrzavanje. Možda od odmrznute možeš opet paštetu napraviti ili kakvu smjesu za riblje štapiće/"faširane šnicle" koje opet možeš prepeći. Nisam nikad zamrzavala.

  43. #3093
    kli_kli's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    SF Bay Area
    Posts
    3,685

    Default

    Mi smo zamrzavali dimljene pa grillane skuse i pastrmke i bilo je odlicno odmrznuto i zagrejano.

  44. #3094
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,882

    Default

    Krumpir za pomfri mi se mrvi u ulju. Je li do tog što je dugo stajao?

  45. #3095
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,882

    Default

    Sad kad nisu prenagruvani ne mrve se, ali se napiju ulja i budu gumasti, a ne hrskasti.
    Last edited by zutaminuta; 05.04.2021 at 20:29.

  46. #3096
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,304

    Default

    Jesi probala u pećnici?

  47. #3097
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Zuta, neka bude vruće ulje i suh krumpir. Obriši ga malo krpom prije friganja. Ne previše odjednom staviti u ulje.

  48. #3098
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,882

    Default

    Jelena, ne, pomfri.
    Beti, fala.

    Ima li netko ideju kako spriječiti crveni luk od klijanja? Uzmem veću količinu na placu da ne moram stalno cupkat do trgovine i onda mi se trećina isklija, a na mračnom mjestu je.

  49. #3099
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,716

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Jelena, ne, pomfri.
    Beti, fala.

    Ima li netko ideju kako spriječiti crveni luk od klijanja? Uzmem veću količinu na placu da ne moram stalno cupkat do trgovine i onda mi se trećina isklija, a na mračnom mjestu je.
    Treba biti i na hladnom. Ali sad je proljece. Luk zeli klijati u proljece. Priroda ga zove.

  50. #3100
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,304

    Default


Page 62 of 80 FirstFirst ... 1252606162636472 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •