Page 71 of 80 FirstFirst ... 21616970717273 ... LastLast
Results 3,501 to 3,550 of 3996

Thread: Kuharske nedoumice

  1. #3501
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by mašnica View Post
    Popečci od povrća...kad god ih radim oni se meni raspadaju. Ostalo mi je mix zitarica od rucka, u to sam naribala mrkvu, malo celera i korabicu, cesnja, jaje i sol i papar. Dodala i malo zobenih, ali dok se peku raspadaju se...jer moram brasna dodati ili?
    Jaje, često jedno nije dovoljno. Ja znam staviti višak bjelanjaka (kad premazujem sirne štapiće, koristim samo žumanjak, a bjelanjak frk u popečke). Brašno isto... Zobene isto mogu, one fino pokupe višak tekućine.
    Last edited by Peterlin; 16.01.2023 at 16:07.

  2. #3502
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,852

    Default

    Je li neko radio tortu od palačinki i kako ste spriječile da vam slojevi proklizuju s kremom?

    Poslano sa mog LDN-L21 koristeći Tapatalk

  3. #3503
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Ovo je jedna savršena torta od palačinki.
    https://m.youtube.com/watch?v=RJrcr_IY1y8

    Mnoštvo sam ju puta radila.

  4. #3504
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,852

    Default

    Kaj da delam s kokosovim mlekom? Trebalo je ić u šalatu, al mi bljakec ispalo.

  5. #3505
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,714

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Kaj da delam s kokosovim mlekom? Trebalo je ić u šalatu, al mi bljakec ispalo.
    Obicno mi glumi vrhnje za kuhanje u krem juhi .

  6. #3506
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Ja obično kupim konzervu kad radim curry, pa pola stavim u curry a od druge polovice napravim muffine s kokosom

  7. #3507
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Kaj da delam s kokosovim mlekom? Trebalo je ić u šalatu, al mi bljakec ispalo.
    Evo recept koji je podijelila zhang:

    1 limenka kokosa
    1 limenka ostrog brasna (kad istreses kokos, ona ti moze posluziti kao mjera)
    0,5 limenke secera (ili manje)
    2 jaja
    1 prasak za pecivo
    Sijeckana bijela cokolada, recimo 100g
    Maline (radije uzmi svjeze jer smrznute puste dosta vode dok se peku pa se sve raskelji)

    Postupak standardan: umijesas mokre pa suhe satojke (cokoladu i maline tek na kreaju stavis) i stavljas u kalupe.


    Ja radim bez voća

  8. #3508

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Kaj da delam s kokosovim mlekom? Trebalo je ić u šalatu, al mi bljakec ispalo.
    Chia puding? Il panna cottu?
    Last edited by annie84; 08.05.2023 at 14:33.

  9. #3509
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,852

    Default

    Jel još kom ova biljna ulja u poslednje vreme nekak kanda smrduckaju?

  10. #3510
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Jel još kom ova biljna ulja u poslednje vreme nekak kanda smrduckaju?
    Često, ovisno o šarži i tehnologiji, a koji put i o temperaturi prženja.

    Najbolje mi se pokazalo Tena ulje.

  11. #3511
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Jel još kom ova biljna ulja u poslednje vreme nekak kanda smrduckaju?
    Ako si kupila hladno prešano suncokretovo ulje, kao što je Sunce Vinkovaca, ono ima dosta različit miris od klasičnih suncokretovih ulja koja skoro pa nemaju miris

    To je dobro, prirodnije je
    Last edited by Jurana; 24.05.2023 at 07:46.

  12. #3512
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,852

    Default

    Nikak da se uhvati boja na bešamelu. Kaj sam krivo napravila?
    Već se 20 min peče.

  13. #3513
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Nikak da se uhvati boja na bešamelu. Kaj sam krivo napravila?
    Već se 20 min peče.
    A kaj pečeš? Lasagne? Jesi posipala ribani sir? Besamel sam ne potamni tak kao sir.

  14. #3514
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,852

    Default

    Ah, ... nisam. Nije mi palo na pamet.
    Složenac neki. Bum stavila na coolinariku ak ispadne dobar. Osim jel ovog s bešamelom.

  15. #3515

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    2,005

    Default

    Bešamel se ne zapeče dobro ako ga ima previše. Gornji sloj treba biti onako tanak, tek toliko da je sve prekriveno i onda ispadne super. Ja ga uglavnom koristim za lazanje i super se zapeče. Sir ne stavljam na vrh, samo u sredinu, iako možda ne bi bilo loše staviti ga i na vrh.

  16. #3516
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,852

    Default

    Ha e. Da.... ovo je bio debeli sloj tijesta.
    A ok za prvi put, bar nema grudica.

  17. #3517
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Ostalo mi je pola konzerve kokosovog mlijeka - koliko dugo može stajati u frižideru? Nemam pojma jel kvarljivo

  18. #3518
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Par dana. Premjesti mozda u neku staklenku.
    Iskoristi za npr zobene za dorucak..

  19. #3519
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,714

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    Ostalo mi je pola konzerve kokosovog mlijeka - koliko dugo može stajati u frižideru? Nemam pojma jel kvarljivo
    Ili smrzni . Pa iskoristi u nekoj krem juhi ili slicno.

  20. #3520
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,852

    Default

    Napali su me moljci. Nevjerojatno. Usrali su rižu i crvenu leću i sad to bacit. Moraću uzet posude za čuvanje hrane jer je ovo nehumano što su mi učinili.

  21. #3521

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,777

    Default

    sve moraš pregledati - i brašno, i suho voće (meni su uvijek u bademima namnože...) oprati ladice, po stropu pogledaj ima li ih, možda čak nešto pod kuhinjske ormariće staviti https://www.dm.hr/autan-tarme-klopka...030146040.html

    ako nemaš posude, stavi u vrećice sa zipom (ima muller, ikea ... https://www.konzum.hr/web/products/f...ecice-3-l-10-1)
    Last edited by Vrijeska; 14.09.2023 at 11:31.

  22. #3522
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Napali su me moljci. Nevjerojatno. Usrali su rižu i crvenu leću i sad to bacit. Moraću uzet posude za čuvanje hrane jer je ovo nehumano što su mi učinili.
    Najgore zlo za moljce su zobene pahuljice. Što god sam radila, nisam se uspjela u potpunosti obraniti od moljaca, pa sam zaključila da su njihova jajašca možda bila unutra još prije nego su to zapakirali. Jedini način je da namirnice ne stoje baš dugo.

    U ostavu ili ormar zalijepi zamke /klopke za njih. To su one folije koje su s jedne strane jaaaako ljepljive, pa se moljci zalijepe na to i ostanu. Čak i ako ih ne vidiš, ne znači da ih nema. Ja sam se iznenadila kad sam u Sparu na jeftinjari našla te klopke i zalijepila ih u špajzu onak, bzvz. U roku dva dana gore je bilo zalijepljeno desetak komada, a ja ni jednog nisam vidjela da leti... Imamo mi i drugi problem - zajedničku ventilaciju s rešetkom, pa si mislim kako mi dolaze od susjeda, a opet - možda i susjedima dolaze od mene. Tko bi znao...

  23. #3523
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,852

    Default

    Moguće je i da cijelo vrijeme kupujemo kontaminirane namirnice u trgovinama. Msm ako im muhe mesare komotno sjede po neomotanoj hrani, onda...

  24. #3524
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Ja sam u dva navrata vidjela bubice u brašnu istog proizvođača. Ne znam smije li se tu pisati kojeg, ali ne kupujem ga više.

  25. #3525

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    734

    Default

    Gadljiva mi je i sama pomisao na sve te bube, jajašca i ostalo, boga pitaj što sam sve dosad pojela, čisto sumnjam da po restoranima bacaju hranu u kojoj nađu tako nešto. Što nam zapravo može biti ako to pojedemo?

  26. #3526
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by lonni View Post
    Gadljiva mi je i sama pomisao na sve te bube, jajašca i ostalo, boga pitaj što sam sve dosad pojela, čisto sumnjam da po restoranima bacaju hranu u kojoj nađu tako nešto. Što nam zapravo može biti ako to pojedemo?
    Ništa. Dodatne bjelančevine

    Koliko trešanja otvoriš da vidiš je li unutra crv?

  27. #3527

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    734

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ništa. Dodatne bjelančevine

    Koliko trešanja otvoriš da vidiš je li unutra crv?
    Onda ok, proteini su IN .

    Trešnje ne otvaram, ne želim znati ništa o tome.

  28. #3528

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,388

    Default

    Quote Originally Posted by lonni View Post
    Onda ok, proteini su IN .

    Trešnje ne otvaram, ne želim znati ništa o tome.
    Ni ja.

    Pojedem, pa šta bude -

    I ja primijećujem moljce u špajzi, a i sitne bubice u brašnu .

    Mislila sam da mi nepravilno skladištimo (otvorene vrećice sa suhom hranom), ali nije mi palo na pamet da sam ih dovukla već iz dućana.

    Sviđa mi se ova ideja s ljepljivom folijom za moljce.

  29. #3529
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by lonni View Post
    Onda ok, proteini su IN .

    Trešnje ne otvaram, ne želim znati ništa o tome.

  30. #3530
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    Djeca ne vole rižot s tikvicama pa sam to počela raditi u woku, s basmati rižom i kapulicom, a tikvicu pripremim tako da je tanko narežem, na ribež za kupus, posolim i ostavim da se ocijedi neko vrijeme pa na je kraju u woku vrlo kratko okrenem.

    Ono što me zanima je: bih li to rezanje i soljenje tikvice mogla obaviti večeras za sutra jer ću biti u stisci s vremenom?

  31. #3531
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Djeca ne vole rižot s tikvicama pa sam to počela raditi u woku, s basmati rižom i kapulicom, a tikvicu pripremim tako da je tanko narežem, na ribež za kupus, posolim i ostavim da se ocijedi neko vrijeme pa na je kraju u woku vrlo kratko okrenem.

    Ono što me zanima je: bih li to rezanje i soljenje tikvice mogla obaviti večeras za sutra jer ću biti u stisci s vremenom?
    Probaj - ne može se ništa strašno dogoditi. Krajnji rezultat ovisi o tikvicama... Ako su mekane (zucchino), može se dogoditi da previše omekšaju ako dugo stoje. Možda bi ih se moglo ostaviti na cjedilu da višak vode odmah otkapa.

  32. #3532
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    Hvala ti, tako ću i napraviti. Njima se ne sviđa tekstura tikvica, žlundravost, kad su u kockicama, a ovako sigurno neće ostati takve

  33. #3533
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,873

    Default

    U zadnje vrijeme obavezno izmiksam tikvicu i u bolognez, tako ni ne skuže da je jedu, a bolonjez bude prekrasno kremast.

  34. #3534
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,852

    Default

    Imaju li tikvice takve nutritivne prednosti da ih se baš treba podvaljivati? Podvaljivala sam špinat u tijestu za burger jedno vrijeme i sinu se svidjela čak zelena boja koju nikako ne može inače smisliti, ali opet... msm si, čemu?

  35. #3535
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    U svakom slučaju je bolje da djeca što više povrća, pogotovo ako možeš nabavit domaće.

  36. #3536
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Imaju li tikvice takve nutritivne prednosti da ih se baš treba podvaljivati? Podvaljivala sam špinat u tijestu za burger jedno vrijeme i sinu se svidjela čak zelena boja koju nikako ne može inače smisliti, ali opet... msm si, čemu?
    Imaju https://www.fitness.com.hr/prehrana/...m/Tikvice.aspx , ali slažem se s tobom. Ne bih ja to podvaljivala... Moj stariji ih obožava oduvijek, a mlađi gleda mene kako pržim tikvice na gril tavi i komentira: Aaaa ti to tako pripremaš, a ja bih to odmah bacio u smeće...

    Jede varivo od tikvica, pa me baš briga ako mu iz tave bolje odgovara šnicl. Pogotovo kad se sam primi tave...

  37. #3537

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,777

    Default

    moji tinejdžeri i dan danas jedu "zeleno" meso
    to je šifra za popečke od tikvica

    probaj to napraviti. nije skupo, tikvica, jaja, brašno, ulje. malo nekada popiju ulja, ali treba malo prakse.
    to svi vole, uz kiselo vrhnje ili grčki jogurt za umakanje
    Last edited by Vrijeska; 19.09.2023 at 20:03.

  38. #3538
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Popečke uvijek možeš staviti u pećnicu. Ja tak sve radim jer nisam baš spretna s prženjem

  39. #3539
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Vrijeska View Post
    moji tinejdžeri i dan danas jedu "zeleno" meso
    to je šifra za popečke od tikvica

    probaj to napraviti. nije skupo, tikvica, jaja, brašno, ulje. malo nekada popiju ulja, ali treba malo prakse.
    to svi vole, uz kiselo vrhnje ili grčki jogurt za umakanje
    Da, to je i kod nas omiljena hrana. Mlađi još na njih dodaje šnite sira, obično mozzarelle, ali ako nema, dobar je bilo kakav.

  40. #3540
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    Kod nene nitko ne voli popečke od tikvica osim mene koja ih obožavam zato ih rijetko radim.
    Morat ću ih opet ponovno ponudit svima

  41. #3541
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Kod nene nitko ne voli popečke od tikvica osim mene koja ih obožavam zato ih rijetko radim.
    Morat ću ih opet ponovno ponudit svima
    Pa ima hrpa drugih jela: https://sasina-kuhinja.com/videorece...ideje-za-rucak

    Moji obožavaju štrudl u koji ide ribana tikvica, cvebe i mak. Slana bučnica isto dobro prolazi.

  42. #3542
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    Super ideje, sve fino mljaac
    No moji tikvice jedu samo kad su u rižotu s piletinom i povrćem. Muškom dijelu bi to bilo nedovoljno da takav obrok nazovu ručkom.
    Kćerka bi dio toga jela.

    Meni bi skoro sve ovo bilo super osim te štrudle.
    Nisam ljubitelj maka,a pogotovo ta kombinacija tikvice, grožđice, mak.
    Ne volim miješat slano i slatko.
    Savijaču sa sirom jedem samo ako je slana verzija, nema šanse da jedem neku slatku sirnu kombinaciju. Mogu na silu, al ne guštam u takvim jelima.
    Last edited by Lili75; 20.09.2023 at 21:21.

  43. #3543
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    Ja sam sebi radila paprike punjene ribanim krumpirom i zatvorene rajčicom. Meni specijalitet za deset ! Mljaaaac

  44. #3544
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Potpisujem lili vezano uz slatki sir. Mogu ga pojesti jedino u cheesecakeu.

    Ja obožavam patlidžane. U sezoni bi ih mogla jesti skoro pa svaki dan. A najdraze su mi nove sorte- oni tanki i dugački bilo bijeli, zeleni, ljubičasti ili prugasti. Volim šarenilo na tanjuru

  45. #3545
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    I ja obožavam patlidžane mljaaac

  46. #3546
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,985

    Default

    Čitala sam knjigu okusi od S. Tuccija, ima odličan recept za špagete s tikvicama. Probam ga za vikend, fora je da se tikvice narezane na jako tanke listiće prže u dubokom ulju, kaže budu hrskavije i manje ulja upiju. Probam za vikend.
    I što mlađe to bolje, nažalost nemam više svojih tikvica mladih i malešnih pa ću ove konzumne biti za probu.

  47. #3547
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Djeca ne vole rižot s tikvicama pa sam to počela raditi u woku, s basmati rižom i kapulicom, a tikvicu pripremim tako da je tanko narežem, na ribež za kupus, posolim i ostavim da se ocijedi neko vrijeme pa na je kraju u woku vrlo kratko okrenem.

    Ono što me zanima je: bih li to rezanje i soljenje tikvice mogla obaviti večeras za sutra jer ću biti u stisci s vremenom?
    Napravila sam sve ovo navečer i nije bilo nikakve razlike, sve u redu

  48. #3548
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    meni je super ukusno skuhati rezance od tikvica na pari, al dente
    i uz to umak koji god- mesni, povrtni, sama rajčica s bosiljkom i češnjakom...
    sve paše

  49. #3549
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,852

    Default

    Usrala sam biskvit za kocke od banana.

  50. #3550
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Usrala sam biskvit za kocke od banana.
    Kako ti je to uspjelo?

    Je li to biskvit gdje banana ide u tijesto (banana nut bread) ili u kremu (kao npr. majmunski kolač) ?

    Ako je u pitanju banana nut bread, tu se često možeš zaribati ako ne staviš dovoljno brašna i prašak za pecivo - to tijesto se teže diže od klasičnih biskvita. Osim toga, ako nije temperatura pećnice bila kako treba, zna to "sjesti". Ne pitaj kako znam , ali kod mene se pojedu i takvi spljeskani ko palačinka.

    Ako je u pitanju majmunski kolač ili slično - ne pada mi na pamet što si mogla zaribati osim ako si propustila neki sastojak ili opet, ako pećnica nije bila dobro ugrijana.

    Bit će bolje drugi put - vježba čini majstora.
    Last edited by Peterlin; 25.09.2023 at 10:25.

Page 71 of 80 FirstFirst ... 21616970717273 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •