-
Prvo pitanje - jesu li to oni kojima je prošao rok trajanja? Ako jesu - nemoj dalje tražiti, pokvarili su se.
Dalje, ako su i bili ispravni, mislim da je ocat greška. Teško ga se riješiti. Nije to zimnica...
Inače, takve prethodno kuhane fileke ja još jednom prokuham samo u čistoj vodi, nikakav ocat ni sol, samo kipuća voda, kratko. Treba ih dooobro isprati pod tekućom vodom i pustiti da se ocijede na situ ili cjedilu.
Dalje radim sasvim jednostavno - špek (mora biti dimljeni) i luk prodinstam na malo ulja, dodam češnjak na samom kraju, pa ocijeđene fileke, crvenu papriku, papar mljeveni, lovor, peršinov list (sušeni odmah - 1 žlica; ako je svježi kosani, dodaje se na kraju), 1 bobicu brinja (borovička, klek - ako imam), papar, komadić feferona, mrvicu bijelog vina (0,3 dl, da ne bude kiselo; alternativa je kriška limuna - nikakav ocat ni slučajno). Dodam vode koliko treba da bude odgovarajuća gustoća. U to ne ide zaprška, stavi se eventualno žlica krušnih mrvica.
Neki stavljaju i koncentrat paradajza, ali moji to ne vole, pa preskačem. Paradajz je za bolonjez.
Uz to ne treba nikakav prilog, ali moji dečki ih obožavaju jesti sa špeclima, krumpirom u slanoj vodi, krumpirovim njokima i sl. Najbolje prolaze kroketi od krumpira, ali dugo ih nisam radila jer to je puno prčkanja. Moram napraviti prilog, jer inače se ne bi najeli.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma