Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3996

Tema: Kuharske nedoumice

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #11
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Je li moguće da su im kvasci dugo stajali na skladištu da su izgubili svoje trajanje. Drugi put uzimam suhi kvasac drugog proizvođača i opet ništa. Ne diže se.
    Sve je moguće... Da ne upropastiš sve sastojke, probaj samo dignuti kvasac. Ja obično u toplo mlijeko (pola šalice) stavim žličicu šećera i vrećicu suhog kvasca, pa razmutim i ostavim na toplom. Ako se digne, dalje ga koristim kao i svježi. Ne treba dugo, možda pet minuta. Ako ne - bacim samo kvasac.

    Mlijeko ne smije biti ni prehladno ni pretoplo. Ako je hladno - ne diže se, ako je pretoplo, gljivice pokrepaju i opet ništa...

    Osim toga, sad je zima, pa probaj voditi računa da ti svi sastojci za tijesto budu na sobnoj temperaturi (ako misliš mijesiti ujutro, izvadiš navečer brašno iz špajze, jaja iz frižidera i sve ostaviš u istoj prostoriji gdje će se tijesto dizati... ) Ako je brašno hladno, uzalud dobar kvasac, neće se dignuti kako treba. Brašno prosij prije korištenja da bude rahlije.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.03.2025. at 08:00

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •