Stranica 81 od 81 PrviPrvi ... 3171798081
Pokazuje rezultate 4,001 do 4,021 od 4021

Tema: Kuharske nedoumice

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

kolko mogu držat file pileta u mlijeku u friđu? preko noći?
    zakaj mi se špek iz opg mesnice plesnivi u friđu u papiru?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam zasto drzis pile u mlijeku, ali sigurno moze preko nici u hladnjaku.
    Sto se tice speka pojedi ga brze ili smrzni ako ne pojedes sve. Vecinu prekratko suse i manje sole pa brzo postanu pljesnjivi ili gumeni .

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

kolko vi dugo pečete pile u pećnici da bude baš hrskavo i nevodeno, ako je 250 uz ventilator i rastrančirano?

vidjela sam takav recept, ovo za mlijeko, a i nisam znala kaj sa šalicom mlijeka koju neko jučer nije popio
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 24.09.2025. at 17:03

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    kolko vi dugo pečete pile u pećnici da bude baš hrskavo i nevodeno, ako je 250 uz ventilator i rastrančirano?

vidjela sam takav recept, ovo za mlijeko, a i nisam znala kaj sa šalicom mlijeka koju neko jučer nije popio
    Ne pecem pile na 250. Zapravo nemam ni 250 na pecnici. Postao bi ugljen od toga. Pecem na puno nize 180, pojacam na kraju na 200. Dobro osusi komade prije pecenja i premazi masnocom. To bi trebalo utjecati na hrskavost.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovdje je 230 krivo sam rekla to je max kao 180 valjda i nakon 50 min i dalje nije hrskavo...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Imam valjda pola kile cherry rajčica, iz mog vrta, od pon, djeca neće jest jer vide točkice, šta da radim s tim.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 27.09.2025. at 11:27

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Imam valjda pola kile cherry rajčica, iz mog vrta, od pon, djeca neće jest jer vide točkice, šta da radim s tim.
    A zašto ih ti ne pojedeš?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zamrzni, pa po par komada u juhu skupa s ostalim povrćem.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

sve sam zdinstala naposlijetku...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uzela sam pileća krilca, iz mesnice, malkoc su veća nego tipa ne znam ono kaj se uzme u KFC-u, htjela sam ih pržiti u dubokom ulju... dal da ih pečem jedno po jedno (posudica je manja) i na laganijoj vatri i duže kako ne bi bila sirova iznutra?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja mariniram krilca. Prvo škarama odrežem onaj prvi tanki zglob i to si za juhu smrznem. Nema mesa, a samo zagori.
    1 žlica meda
    1 žlica senfa
    1 žlica paradajza
    1 češanj češnjaka nasjeckan
    Malo đumbira u prahu (može i svjezeg, al ne znam kako bi djeca reagirala)
    1 žličica soli
    I onda ih u pecnici pecem, na alu foliji ili papiru za pecenje. Budu jako fina.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nemrem u pećnici vrlo je slaba, za pizzu, biskvite, ribu ok sve ostalo tipa pilić, odojak ma kakvi...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne mogu raditi bolognese u loncu na paru, odmah se hvata na dno, bez obzira što sam vode dodala, hoću reć nije super gusto.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Napravis s dostatnom kolicinom vode i onda ako zelis da bude bas gusto mozes otklopit i mijesat dok se ne zgusne.

Ja vec odokativno znam koliko stavit mesa a koliko vode da bude super gustoca.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mislis u ekspres loncu?
    Svaki put mu izmisljas drugi naziv. Mislim da si vec tri kreirala haha
    Samo kazes ekspres i to je to.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.10.2025. at 11:37

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne mogu raditi bolognese u loncu na paru, odmah se hvata na dno, bez obzira što sam vode dodala, hoću reć nije super gusto.
    Negdje si fulala, bolognese se u ekspres loncu ne primi, ali ne kuhaš ga 2 i pol sata nego maksimalno 20 min što je za kuhanje u ekspres loncu zapravo dugo. Jesi li vino dodala?

Ne govorim o multifunkcionalnom loncu na struju (nemam tu napravu, pa ne znam) nego o klasičnom ekspres loncu za kuhanje pod tlakom, ovakvom:
    https://www.bonami.hr/p/tescoma-magn..._content=pp_16

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uzela sam dimljenu vratinu... i mislila sam to sa grahom na varivo ali nisam sigurna kako da ga nasjeckam na kockice...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nisam glazirala... štogod to bilo, tek sam otkrila to, u receptu piše vino, ali ja sam samo prebacila bolonjez, oribala dno, dodala još vode i kuhala tako kako kažeš 20 minuta...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Napravis s dostatnom kolicinom vode i onda ako zelis da bude bas gusto mozes otklopit i mijesat dok se ne zgusne.

Ja vec odokativno znam koliko stavit mesa a koliko vode da bude super gustoca.
    Eh da taj lonac, ja još nemam osjećaj kako raditi s njim. Ne želim ni reć kaj sam napravila kad sam prvi put radila bolonjez.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kako sam maestralno zeznula grah sa zeljem. Dakle, stavila sam ga močit i dodala octa, kao kiselo pomaže u uklanjanju antinutrijenata. Rezultat, grah se teže kuha do mekoće, i tako ga ostavila da se kuha, i onda se još zapeklo za dno, jer sam stavila zelje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kako sam maestralno zeznula grah sa zeljem. Dakle, stavila sam ga močit i dodala octa, kao kiselo pomaže u uklanjanju antinutrijenata. Rezultat, grah se teže kuha do mekoće, i tako ga ostavila da se kuha, i onda se još zapeklo za dno, jer sam stavila zelje.
    Krajnje je vrijeme da pređeš na konzerve. Ovako otprilike:https://www.google.com/url?sa=t&sour...zKwd8_LF0Xv_i4

Stranica 81 od 81 PrviPrvi ... 3171798081

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •