kolko mogu držat file pileta u mlijeku u friđu? preko noći?
zakaj mi se špek iz opg mesnice plesnivi u friđu u papiru?
kolko mogu držat file pileta u mlijeku u friđu? preko noći?
zakaj mi se špek iz opg mesnice plesnivi u friđu u papiru?
Ne znam zasto drzis pile u mlijeku, ali sigurno moze preko nici u hladnjaku.
Sto se tice speka pojedi ga brze ili smrzni ako ne pojedes sve. Vecinu prekratko suse i manje sole pa brzo postanu pljesnjivi ili gumeni .
kolko vi dugo pečete pile u pećnici da bude baš hrskavo i nevodeno, ako je 250 uz ventilator i rastrančirano?
vidjela sam takav recept, ovo za mlijeko, a i nisam znala kaj sa šalicom mlijeka koju neko jučer nije popio
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 24.09.2025. at 17:03
Ovdje je 230 krivo sam rekla to je max kao 180 valjda i nakon 50 min i dalje nije hrskavo...
Imam valjda pola kile cherry rajčica, iz mog vrta, od pon, djeca neće jest jer vide točkice, šta da radim s tim.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 27.09.2025. at 11:27
Uzela sam pileća krilca, iz mesnice, malkoc su veća nego tipa ne znam ono kaj se uzme u KFC-u, htjela sam ih pržiti u dubokom ulju... dal da ih pečem jedno po jedno (posudica je manja) i na laganijoj vatri i duže kako ne bi bila sirova iznutra?
Ja mariniram krilca. Prvo škarama odrežem onaj prvi tanki zglob i to si za juhu smrznem. Nema mesa, a samo zagori.
1 žlica meda
1 žlica senfa
1 žlica paradajza
1 češanj češnjaka nasjeckan
Malo đumbira u prahu (može i svjezeg, al ne znam kako bi djeca reagirala)
1 žličica soli
I onda ih u pecnici pecem, na alu foliji ili papiru za pecenje. Budu jako fina.
Nemrem u pećnici vrlo je slaba, za pizzu, biskvite, ribu ok sve ostalo tipa pilić, odojak ma kakvi...
Ne mogu raditi bolognese u loncu na paru, odmah se hvata na dno, bez obzira što sam vode dodala, hoću reć nije super gusto.
Napravis s dostatnom kolicinom vode i onda ako zelis da bude bas gusto mozes otklopit i mijesat dok se ne zgusne.
Ja vec odokativno znam koliko stavit mesa a koliko vode da bude super gustoca.
Mislis u ekspres loncu?
Svaki put mu izmisljas drugi naziv. Mislim da si vec tri kreirala haha
Samo kazes ekspres i to je to.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.10.2025. at 11:37
Negdje si fulala, bolognese se u ekspres loncu ne primi, ali ne kuhaš ga 2 i pol sata nego maksimalno 20 min što je za kuhanje u ekspres loncu zapravo dugo. Jesi li vino dodala?
Ne govorim o multifunkcionalnom loncu na struju (nemam tu napravu, pa ne znam) nego o klasičnom ekspres loncu za kuhanje pod tlakom, ovakvom:
https://www.bonami.hr/p/tescoma-magn..._content=pp_16
Uzela sam dimljenu vratinu... i mislila sam to sa grahom na varivo ali nisam sigurna kako da ga nasjeckam na kockice...
Nisam glazirala... štogod to bilo, tek sam otkrila to, u receptu piše vino, ali ja sam samo prebacila bolonjez, oribala dno, dodala još vode i kuhala tako kako kažeš 20 minuta...
Kako sam maestralno zeznula grah sa zeljem. Dakle, stavila sam ga močit i dodala octa, kao kiselo pomaže u uklanjanju antinutrijenata. Rezultat, grah se teže kuha do mekoće, i tako ga ostavila da se kuha, i onda se još zapeklo za dno, jer sam stavila zelje.
Krajnje je vrijeme da pređeš na konzerve. Ovako otprilike:https://www.google.com/url?sa=t&sour...zKwd8_LF0Xv_i4