Stranica 80 od 80 PrviPrvi ... 3070787980
Pokazuje rezultate 3,951 do 3,982 od 3982

Tema: Kuharske nedoumice

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Radila sam par puta po ovom receptu. https://www.theclevercarrot.com/2013...amburger-buns/

All purpose brasno je nenamjensko, a bread je s vecim postotkom bjelancevina. Mislim da brasno za pite ili vucena tijesta ima oko 12 g proteina.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dakle zamijesila sam navečer tijesto i skužila nemam mjesta u friđu i ostavila preko noći, ujutro je imalo takav alkoholni smrad... strašno, možda da sam utrpala u frizer pa direkt iz frizera u peć, možda ne bi propalo?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle zamijesila sam navečer tijesto i skužila nemam mjesta u friđu i ostavila preko noći, ujutro je imalo takav alkoholni smrad... strašno, možda da sam utrpala u frizer pa direkt iz frizera u peć, možda ne bi propalo?
    Prediglo ti se... To je za baciti. Da si to napravila prošli tjedan kad su bile niže temperature, bilo bi ok. Ovako - frk... Inače, to se dogodi ako je puno šećera unutra. Sa krušnim tijestom to je manje vjerojatno, ali je moguće.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Au, da, i kvasca i šećera. Huuh a dan prije su tako dobro ispala peciva.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Je li moguće da su im kvasci dugo stajali na skladištu da su izgubili svoje trajanje. Drugi put uzimam suhi kvasac drugog proizvođača i opet ništa. Ne diže se.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Je li moguće da su im kvasci dugo stajali na skladištu da su izgubili svoje trajanje. Drugi put uzimam suhi kvasac drugog proizvođača i opet ništa. Ne diže se.
    Sve je moguće... Da ne upropastiš sve sastojke, probaj samo dignuti kvasac. Ja obično u toplo mlijeko (pola šalice) stavim žličicu šećera i vrećicu suhog kvasca, pa razmutim i ostavim na toplom. Ako se digne, dalje ga koristim kao i svježi. Ne treba dugo, možda pet minuta. Ako ne - bacim samo kvasac.

Mlijeko ne smije biti ni prehladno ni pretoplo. Ako je hladno - ne diže se, ako je pretoplo, gljivice pokrepaju i opet ništa...

Osim toga, sad je zima, pa probaj voditi računa da ti svi sastojci za tijesto budu na sobnoj temperaturi (ako misliš mijesiti ujutro, izvadiš navečer brašno iz špajze, jaja iz frižidera i sve ostaviš u istoj prostoriji gdje će se tijesto dizati... ) Ako je brašno hladno, uzalud dobar kvasac, neće se dignuti kako treba. Brašno prosij prije korištenja da bude rahlije.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.03.2025. at 08:00

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uzela sam teleća jetrica jel se ona isto potaplju u mlijeko? Svi recepti s neta su na naglo u tavi.

Evo sad sam dodala još kvasca još šećera pa ću vidjet. Inače idem po svježi kvasac.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 04.03.2025. at 08:26

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uzela sam teleća jetrica jel se ona isto potaplju u mlijeko? Svi recepti s neta su na naglo u tavi.

Evo sad sam dodala još kvasca još šećera pa ću vidjet. Inače idem po svježi kvasac.
    Da, potopi u mlijeko, manja je vjerojatnost da budu žilava i imat će bolji okus. Idu na naglo jer teleća jetrica znaju biti žilava češće nego svinjska, pa se nemoj iznenaditi. Ocijedi ih, povaljaj u oštro brašno i frk na tavu.

Kvasac - možeš u to mlijeko dodati i žličicu brašna, ali ja radim samo sa šećerom. Vidjet ćeš... Ja imam baš loša iskustva s Podravkinim suhim kvascem (radi, ali nije to sjajno - možda je slučajno), a onaj zeleni iz Lidla je odličan. Ne sjećam se jesam li još koji zadnje vrijeme koristila...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.03.2025. at 09:16

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja koristim dr oetker najčešće, isključivo suhu germu, osim za Uskrs, kad se potrudim nabaviti svježu. U zadnje vrijeme koristim digo kvasac jer kupujem velika pakiranja od 100+ grama pa se teže dobije baš koji želiš. Na otvorena pakiranja stavim kvačicu i u frižider stavim. Ne sjećam se da sam imala problema. Dakle, meni je pakovanje otvoreno barem mjesec dana i radi, tako da ne znam što su ovi trebali raditi na skladištu.
    Podravku izbjegavam generalno (osobni razlozi, pokazali su se brutalnim u poslovnoj suradnji), kupim ako nema drugo.

Ono što svakako izbjegavam je da stavim sol prije nego se kvasac već aktivirao. Ništa ne prosijavam, iako znam da je bolje, al mi se ne da.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja koristim dr oetker najčešće, isključivo suhu germu, osim za Uskrs, kad se potrudim nabaviti svježu. U zadnje vrijeme koristim digo kvasac jer kupujem velika pakiranja od 100+ grama pa se teže dobije baš koji želiš. Na otvorena pakiranja stavim kvačicu i u frižider stavim. Ne sjećam se da sam imala problema. Dakle, meni je pakovanje otvoreno barem mjesec dana i radi, tako da ne znam što su ovi trebali raditi na skladištu.
    Podravku izbjegavam generalno (osobni razlozi, pokazali su se brutalnim u poslovnoj suradnji), kupim ako nema drugo.

Ono što svakako izbjegavam je da stavim sol prije nego se kvasac već aktivirao. Ništa ne prosijavam, iako znam da je bolje, al mi se ne da.
    Obicno kupim ono vece pakiranje kvasca, ciglicu. Istresem u vrecicu i zamrznem. Nedavno sam potrosila zadnju kolicinu covid kupovine, skoro 5 godina sam koristila pakiranje suhog kvasca iz skrinje i radio je bez greske. Cak ga i ne aktiviram posebno osim ako nije izricito navedeno u receptu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kaj ne umru oni na niskim temp? Nikad neću shvatiti logiku tih bića. A opet im treba toplo da se dignu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kaj ne umru oni na niskim temp? Nikad neću shvatiti logiku tih bića. A opet im treba toplo da se dignu.
    Ne umru. Spavaju.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kvascu je optimalna temperatura 28°C. Tad je najveseliji.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Također kupujem ciglicu suhog kvasca, ali držim ga na sobnoj temperaturi u staklenoj teglici dok se ne potroši, a to je sigurno i više mjeseci - koristim ga za kruh iz pekača. Nikad nije omanuo.
    Sjećam se da neki iz kesica nije radio, ali ne sjećam koji.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dodala sam kožu od špeka u bolonjez dok se kuhecka i umjesto da miriši umami, meni je nekak smrdljuckavo... Lastane u čemu griješim?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Drugi put stavi tu kožu u grah.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zašto se mlijeka većinom pakuju u tetrapake, dok jogurti u plastične boce?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zašto se mlijeka većinom pakuju u tetrapake, dok jogurti u plastične boce?
    i jogurta ima u tetrapaku, rekla bih da su jednako zastupljeni tetrapak i plastična flaša

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Što je onda poštednije za okoliš? Recikliraju li se jednako?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što je onda poštednije za okoliš? Recikliraju li se jednako?
    nemam pojma
    čini mi se da se papir (pa i ovaj preparirani koji se koristi za mliječne i ostale prehrambene proizvode) ipak brže razgradi od plastike

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jel ko ikad radio boršč da mu je uspio?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jel ko ikad radio boršč da mu je uspio?
    Meni to nije fino ni u restoranu. Jednostavno mi se ne sviđa ta kombinacija okusa.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Meni to nije fino ni u restoranu. Jednostavno mi se ne sviđa ta kombinacija okusa.
    A baš sam htjela napisati da boršč nije uspio nikada nikome

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tako je, ima okus kuhanog biološkog otpada.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hahahah

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajoj, a meni se boršč baš sviđa. Prije nekoliko godina je u Masarykovoj bio mali bistro gdje se kuhao boršč i različiti gulaši, ja sam uvijek uzimala boršč jer im je bio fenomenalan. Nažalost, to mjesto se zatvorilo. Sama ga nikad nisam ni probala skuhati.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jel to ono neko mjesto kaj se zvalo juha il tak nekaj

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sad si me natjerala da idem googlati, i našla sam.... čak su se i na Plavoj kamenici osvrnuli na zatvaranje tog lokala https://plavakamenica.hr/2017/08/18/...t-food-zagreb/

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

kolko dugo mogu roštiljke bit u friđu? ne znam jesam ih uzela pon ili uto. nemam ni nos da ih omirišem

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dijete mi nabralo gro kopriva za jelo. Dosli smo kasno i sad sam ih blanširala.
    1. Je l sad vec kasno za koprive, rubni Gorski Kotar je u pitanju, nema cvijeta?
    2. Nisu samo vrhovi ubrani. Ako to sve smiksam sa stabljikama, blanširano, hoce li biti ok za jesti?
    3. Nisam solila vodu za blansiranje. Je l da samo zalijem vrt ili se jos nesto s tim radi, tipa pere kosa, namaču ruke ili jos kakva vodou vradzbina?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Inače kad su na hladno umočene i odstajale u vodi dobre su protiv nametnika ili kao gnojivo ili oboje nisam sigurna. Msm da stabljika nije baš za jelo, moja mama je radila od njih umake uz pire. ))

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Beru se vršci za jelo( inače mi smo to radili i na domaćinstvu u dobra stara vremena), ja sam sad par dana radila zaredom , pojedu s rižom, klinka je radila i bez balansiranja pa je miksano prebacila preko jaka ili sira i malo zapekla na tavi
    Inače možeš i ptrudlu raditi, suparnik.......
    Inače kad smo to radili u školi , susedin otac je s srpom pokrstili dosta tog, a ja pobrala samo vrške, ali smo držali od vrškov.

Inače je dobro za prve prihrane piceka i patki, sitno se najviše u prelije s kipućim vodom i zašrota.

Stranica 80 od 80 PrviPrvi ... 3070787980

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •