gledam recept za jaja benedict... i piše hollandaise umak je smjesa žumanjaka i maslaca... što to znači sirove žumanjke? ili kuhane na pari kao za kremšnite?
gledam recept za jaja benedict... i piše hollandaise umak je smjesa žumanjaka i maslaca... što to znači sirove žumanjke? ili kuhane na pari kao za kremšnite?
da, strašno komplicirano za nekaj kaj je u osnovi kruh i jaje, hmm... al me vuče znatiželja
Eh.... ako imaš vremena - bujrum! Za moju kuću nisu komplicirana jela. Moraju biti jednostavna i brzo gotova. Ja sam jučer zaribala heljdinu kašu tako da će po svoj prilici biti za baciti (zaspala sam navečer dok se to kuhalo, pa se pretvorilo u ljepilo, a onda sam još zaboravila na luku i špeku prodinstati šampinjone, tako da je to sve skupa i više nego upitno). Baš sam bila umorna i u takvim trenucima nisam za kuhaču.
Rekla sam sinu da skuha nešto, doma je dopodne. To će vjerojatno biti ćevapi iz Lidla + grah salata, eventualno juha iz vrećice i domaći rezanci, ali briga me. Kaj napravi, to bude za ručak.
jap, heljda se kuha kratko, msm čak kraće od leće, ali je super namirnica... sad sam se sjetila da je dugo nisam spremila
moj problem je što i ako napravim benedikt jaja klinci nema šanse da će htjet osim ako jaje nije dobro pečeno, što ubija sami smisao tog jela...
Kupila sam kikiriki u ljusci i ima neki neobičan ukus. Kao da nije dovoljno suh. Ne djeluje pokvareno nego nezrelo. Imate neku ideju šta da mu radim da bude bolji ili kako ga iskoristiti
ispeć ga možda nije, takav je bio kad sam kupovala u špeceraju sirove
mislim da Lidl nema sushi rižu... kaj sad
jel se može od obične napravit ljepljivu rižu?
ovaj bosov ciparski krumpir sada ima dosta zelene kore, ako to sve oljuštim do žutog onda smo sigurni?
Ne vjerujem da može. Bila sam nedavno u japanskom restoranu Taiyo, očito nisu imali dobru sushi rižu (obično imaju dobru, bila sam nekoliko puta), iako im je sushi ok, samo se raspada sa štapićima. Ako se njima raspada, onda bi se i nama, sigurno. Inače se riža za sushi mora ispirati nekoliko puta da bi bila ljepljiva. Ja rižu ispirem svakako, jer je u ljusci najviše arsena, rekli su mi kemičari Indijci.
Posljednje uređivanje od Jelena : 21.01.2025. at 10:22
joj da skroz sam zaboravila na to da se ispire zbog arsena... auuu. uzela sam jučer kratkozrnatu i nisam je uopće ispirala jer je tak pisalo na netu da se može dobiti ljepljivost... otrovala sam nas arsenom... super. a ja njima pričam kak je zdravo
đizs
https://www.fda.gov/food/environment...rboiled%20rice.The FDA research also shows that rinsing rice before cooking has a minimal effect on the arsenic content of the cooked grain and will wash off iron, folate, thiamine and niacin from polished and parboiled rice.
kaj sad
Žuta, arsena ima u zemlji, nije riža jedina koja ga sadrži. Pa ne jedete svaki dan. Otrova posvud ima. Japanci dugo žive, a ako se ne ispire, onda ga očito pojedu, skupa sa živom iz tune.
ni ja je baš ne ispirem jer ne vjerujem u nekakvu veliku učinkovitost....
Koristi li netko termometar za pečenje? Ako u airfryeru pečem pureća prsa u komadu od cca 1 kg, koliko bi trebalo biti stupnjeva u sredini mesa da bi bilo gotovo?
Skoro pa uvijek za komade mesa deblje od 1 prsta, ali i za npr. panetone.
Obicno je preporuka za piletinu i puretinu 70 C. Ali isto ovisi o temperaturi i duljini pecenja tako da se sigurnim smatra piletina cija je temperatura 65 stupnjeva bila najmanje 3 minute.
Imam pecnicu na paru i radim vakumirana pacja prsa 3-4 sata na 54 C i onda ih samo zapecem na kipucoj tavi.
Ako ti se da pogledaj stranicu seriouseats ili guglaj Kenji A Lopez, za one koje zele znati vise
Munkica, hvala, uguglat ću
Kažu da salmonelu ubija dvije minute na 70 stupnjeva.
Kupila sam nicim izazvana marcipan na kojem pise da se moze jesti tako i da se moze peći s njim nesto. Je l netko radio nesto s tim? Je l s zbilja pece u pecnici?
Mi imamo recept za kekse speculaas koji sadrži marcipan. Peku se u pećnici.
Možeš napraviti i stollen.