Stranica 76 od 76 PrviPrvi ... 2666747576
Pokazuje rezultate 3,751 do 3,781 od 3781

Tema: Kuharske nedoumice

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo recepta za kuglof, samo ja stavljam miješano brašno (pola kukuruznog): https://web.coolinarika.com/recept/k...c-0242ac12001f

Ponekad radim bez suhog voća, ali onda povećam količinu brašna i masnoće otprilike za 50%.

Ne mogu reći da je ovo isproban recept, jer ja to svaki put prilagodim sastojcima koje imam. Teško mi je sad napisati kako treba izgledati smjesa, to se stječe iskustvom, ali nikakvo iskustvo nije obrana od povremenih neuspjeha

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ohrabrit ću ga se radit kroz dogledno vrijeme, ma msm da me peć zeznula, trebala sam manju temp a duže

nego, mogu li se mesne ćufte raditi s prosom umjesto rižom?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku

mogu li se mesne ćufte raditi s prosom umjesto rižom?
    MOžeš, naravno. Možeš koristiti rižu, proso, krušne mrvice ili stari kruh, zobene pahuljice ili kombinaciju bilo čega. Ja bih proso odabrala za kombinaciju s mljevenim mesom peradi, ali to stvarno nije bitno. Ovo jelo trpi sve kombinacije. Nemoj pretjerati s količinom prosa, ali ne možeš zeznuti.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, proso se utrostruči koliko sam imala do sada priliku vidjet, malu šaličicu ko onu za espresso ću staviti na 25 dag mesa, to je ekvivalent msm jednoj ili dvije jušne žlice...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sve je ok ispalo, nisu htjeli jesti ne jer ne valja već iz principa, ćufte po njima moraju s rižom.

Sent from my ALI-NX1 using Tapatalk

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sve je ok ispalo, nisu htjeli jesti ne jer ne valja već iz principa, ćufte po njima moraju s rižom.
    Moj je sav sretan kad je nešto novo. Sto ljudi, sto čudi.
    Btw. moj ramen je super ispao, al zaista je komplicirano. Kombinirala sam više recepata, dok nisam pronašla smisleni. Svi smo uživali u jelu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To može stajati. Ostavi za večeru ili sutra. Nemoj kuhati ništa drugo. Budu se navikli.

Osim toga, serviraj im proso i na druge načine, da se naviknu na tu namirnicu. Prodinstaš na malo luka ili samo skuhaš, pa napraviš umak od šampinjona. Da imate priliku, bolje bi bilo napraviti umak od vrganja ili grmača ili lisički...

Sad sam pogledala - evo jednog Podravkinog recepta: https://www.podravka.hr/recept/d9449...a-s-klukacima/

Osim toga, možeš raditi kolač od prosa s ribanim jabukama. To je jako fino. https://web.coolinarika.com/recept/k...6-0242ac120042

Ima hrpa tih recepata, a ovaj je najjednostavniji - samo se kuha proso u soku od jabuka https://www.tvornicazdravehrane.com/...od-prosa-8777/
    Umjesto soka možeš koristiti vodu od kompota od jabuka, pa staviti i kuhane kriške. Cimet dobro dođe.

Još jedan trik kako pridobiti djecu da jedu nove stvari - uključi ih u pripremu. U početku će biti prtljanja i svačega, ali kasnije i te kako dobro dođe da si znaju nešto i sami pripremiti. Samo polako... Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.10.2024. at 11:29

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Proso je za mog fešta. To me žica da mu skuham. A kuham samo u vodi, zeza malo, skakuće, dok se kuha u odnosu na miroljubivu rižu. U kuhani proso ubacim prstohvat soli i pola žličice putra, naribam jabuku na sitni ribež i umiješam. To su jednostavni okusi, pa bi možda prihvatili. Moram priznati da ga dugo nisam kuhala, to sam radila otkad je bio beba, pa još koju godinu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

njih je troje i kad jedan krene vrištat da neće onda najmanja odmah isto neće a starijoj sam uzela fon i demonstrativno se ustala rekla ni ona neće, ne vrijedi ostavit za poslije u stanju su glad trpjeti (znam na kog je to) stoički i ne popustit, mali je već kost i koža

danas radim svoja peciva za burgere (volim miris pečenog peciva) wish me luck

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

njih je troje i kad jedan krene vrištat da neće onda najmanja odmah isto neće a starijoj sam uzela fon i demonstrativno se ustala rekla ni ona neće, ne vrijedi ostavit za poslije u stanju su glad trpjeti (znam na kog je to) stoički i ne popustit, mali je već kost i koža

Ovakvi su i moji. Baš se pitam bi li jeli proso da im je Peterlin mama ili bi ipak ona popustila

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

sreća što sam luda za ćuftama a onda osjećam grižnju savjesti jer sam gotovo sve ja pojela, šmrc...

sad sam stavila tijesto za burger peciva i izradila sam ga ko za kruh, zab sam koja se tijesta moraju duže mijesiti, bagette, peciva, ili kruh...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Ovakvi su i moji. Baš se pitam bi li jeli proso da im je Peterlin mama ili bi ipak ona popustila
    Ja sam u fan klubu dječaka od Peterlin

Neka djeca radije jedu, neka manje rado. Znam da se žuta godinama trudi oko hrane za djecu, nekad mi se čini da se i previše trudi. Ne mogu baš po postovima procijeniti realnu situaciju, ali mi se čini da bih ja pospremila stol i jelo bi bilo gotovo, dala bih sve od sebe da se ne vidi da sam pošizila. Mi nemamo s hranom problem, ali zna piliti s nekim drugim stvarima tipa spremanje sobe, traženje neke bilježnice i sl. stvari koje se nikome ne daju. Borim se. Radije bih da ne moram. Pjevušim si u glavi "još nisam puka al' definitivno pucketam".

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ma, ne trudim se, to ovako izgleda, ali samo previše pišem o tome, evo tipa sada su moždaaa uspjela peciva, problem je to kaj sam lijena pratit recept baš kako piše, uvijek zamislim da iz glave znam bolje, a onda ispadne loše i neće jesti... tipa ćufte od prosa trebala sam šutjet od čega su

a opet je i do okružja, ovdje sam u obitelji ja sama, oni ne vide dvoje ili više odraslih da sjednu za stol i imaju uredan obrok juha, glavno jelo, prilog, uvijek je sve zbrda zdola... ne znam

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jelena onda to nije jeo pol decenije!
    Ja svaki malo ga kuham, a klincu radim i kruh- kocke s mljevenim prosom
    A trebali bi probati i ćufte, ili sad kad bude z sarmu isto se može ubaciti u smjesu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u fan klubu dječaka od Peterlin

Neka djeca radije jedu, neka manje rado. Znam da se žuta godinama trudi oko hrane za djecu, nekad mi se čini da se i previše trudi. Ne mogu baš po postovima procijeniti realnu situaciju, ali mi se čini da bih ja pospremila stol i jelo bi bilo gotovo, dala bih sve od sebe da se ne vidi da sam pošizila. Mi nemamo s hranom problem, ali zna piliti s nekim drugim stvarima tipa spremanje sobe, traženje neke bilježnice i sl. stvari koje se nikome ne daju. Borim se. Radije bih da ne moram. Pjevušim si u glavi "još nisam puka al' definitivno pucketam".
    Prošla su ta vremena.... Dečki sad rade, jedan full i to u 3 smjene, drugi na pola radnog vremena (još studira) aliiii rijetko su doma. Dovoljno je da pospreme za sobom, ali ne kuhaju, jer rijetko jedu doma. To znači da smo se morali drugačije organizirati (to je još u tijeku). Kuha se redovito samo vikendom i slobodnim danima, jer se ne isplati ako nema nikoga da doma jede više obroka na dnevnoj bazi. Zato sam se bacila na zimnicu da nam svima bude lakše (osim standardnih kiselih krastavaca, feferona i filetiranih paprika još je tu uhuhani paradajz, đuveč, cikla, miješana kisela salata sa zeljem - dvije frakcije, a ići će i treća, a ove sezone i ukiseljeni šampinjoni...). Još me čeka ciganski grah. To je zahvalno imati doma ako zatreba dopuna, a ne stigne se kuhati. Ne da mi se pisati recept, pa samo stavljam link na neki koji sam na brzinu našla: https://www.gurmanka.com.hr/zimnica/ciganski-grah/

Što se tiče jela od malih nogu - baš je kolega (otac dvogodišnjaka) koji je Slavonac pričao kako njegov sin obožava špek. Kad su mu mama i tata rekli da ne može špek jesti sam i pitali što bi jeo uz to, odgovor je bio "kobasu" (domaću, naravno)

Takvi su bili i moji. Nisam zaslužna, tako mi je pao ciganski grah . Nisam se ništa posebno trudila, ali u kući je uvijek bio izbor svakakve hrane, pa je to nekako prošlo bez drame.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.10.2024. at 15:01

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ne radim sarmu, od malih nogu me nerviralo to zelje koje se ne da prožvakati,...

ne shvaćam zašto su peciva uvijek mekša s čvrstim jogurtom, i to baš mora bit čvrsti...

domaća zimnica, mmm....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma, ne trudim se, to ovako izgleda, ali samo previše pišem o tome, evo tipa sada su moždaaa uspjela peciva, problem je to kaj sam lijena pratit recept baš kako piše, uvijek zamislim da iz glave znam bolje, a onda ispadne loše i neće jesti... tipa ćufte od prosa trebala sam šutjet od čega su

a opet je i do okružja, ovdje sam u obitelji ja sama, oni ne vide dvoje ili više odraslih da sjednu za stol i imaju uredan obrok juha, glavno jelo, prilog, uvijek je sve zbrda zdola... ne znam

Tako danas živi 90% obitelji. Način života se promijenio. Nema tu pomoći... Samo ih uključi bar povremeno, da ti pomognu kako tko stigne. Dobro će doći i njima i tebi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

i sad kuham rebrica dimljena s lećom i ne znam jesam li trebala prvu vodu bacit

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Od Rebrica? Ja bacam

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

zašto?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zašto?
    Zato jer je industrijski obrađeno suho meso tretiirano soli s nitritima koja je dobra protiv kvarenja, ali nije baš dobra za nas.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I ja isto uvijek bacam tu vodu.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja, češće kuham doduše kobasice nego rebrica, ali uvijek u posebnoj vodi koju bacim...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Razmišljam da udio brašna zamijenim s gustinom (za krafne klasične)... možda bi bile flafastije?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Razmišljam da udio brašna zamijenim s gustinom (za krafne klasične)... možda bi bile flafastije?
    Ja znam ubaciti puding od vanilije u prahu (pogotovo ako nemam vanilin šećera u prahu) u tijesto za krafne ili fritule, ali nisam primijetila neku značajnu razliku. Pojedu se odmah. Razlika bi trebala biti vidljiva kad krafne odstoje, a to se kod nas baš i ne dogodi. Pojedu se odma'

Puno je važnije da tijesto ne bude pretvrdo. Mora se onako razvlačiti da ga možeš samo rukom gurnuti i ono ide, skoro da ti i ne treba valjak.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

puding zapravo je gustin = škrob? za sada je još premekano, dodat ću još gustina, radila sam po ovom receptu ali nemam mjerila pa sam negdje premašila https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak...---549551.html

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

puding zapravo je gustin = škrob? za sada je još premekano, dodat ću još gustina, radila sam po ovom receptu ali nemam mjerila pa sam negdje premašila https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak...---549551.html
    Da, osnova za puding je kukuruzno škrobno brašno.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puding zapravo je gustin = škrob?
    da

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

https://www.konzum.hr/web/products/d...-vanilija-37-g

Kad pogledaš sastav proizvoda, vidi se da je to u biti samo kukuruzni škrob i aroma. Gustin ili gusnell nema dodataka.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

paaaa.... nisu uspjele al su jestive i relativno ukusne hehehe

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Idući put probaj ludo tijesto. To ima u sebi germu i prašak za pecivo, stoji u frižideru i uzima se koliko ti treba.
    https://slatkisvijet.com/krafne-od-ludog-tijesta

Stranica 76 od 76 PrviPrvi ... 2666747576

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •