Dakle, MM i ja smo bili u dugoj i sretnoj vezi, potpuno ravnopravnoj i punoj razumijevanja. Nakon faksa oboje smo se zaposlili na izazovnim poslovima, tako da smo većinu dana radili, jeli smo vanka, dosta putovali i družili se. 10 godina smo sve prolazili zajedno i uvijek bili jedno uz drugo. Kad se rodio I sve smo naravno podredili njemu. Kad sam se ja nakon godine porodilnog vratila na svoj posao nastao je totalni kaos, i shvatili smo da ne možemo oboje izbivati po 9-10 h, a moj posao je obuhvaćao i česta putovanja. Tako sam ja počela raditi na pola radog vremena, za pola plače i bez putovanja i prevelikih izazova. MM je shodno tome morao početi raditi dosta više nego prije. Sada smo u situaciji da on zaista puno radi, a ja radim 4 h dnevno, kuham, obavljam sve kućanske poslove sama, i uživam s našim živahnim dvogodišnjakom. On jako voli svoj posao, a ja jako volim biti majka. Naravno i on voli biti otac,a ja posao, ali za to oboje nemamo vremena koliko bi htjeli. Naš problem je taj što sad imamo drugačije probleme, ritam dana nam se potpuno razlikuje i sve teže se usklađujemo. Naše priče što nam se događalo preko dana postaju beznačajne onom drugome. Jeste li vi bile u sličnoj situaciji, i imate li kakav savjet?

Odgovori s citatom
Kad ja malo radim ili ne radim, imam vremena i energije posvetiti se tome da se približm temama i ritmu MM i da ga uključim sitnice koje čine obiteljsku svakodnevicu u kojoj ja ipak više uživam, pa mi se nekako čini da je na meni da mu olakšam tu tranziciju jer on stvaro radi jako puno i jako odgovoran posao, a kad ja radim punom parom i kad hrpa drugih ljudi ovisi o meni izvan kuće, uz klince ja često za njega nemam energije, ni živaca i prvo nastane pukotina, pa se procjep širi. Jedino pametno što sam ja smislila je da treniram stpljenje, brojimo dane do odmora i da hitno sve nadoknađujemo - znam što mi je navažnije. Tako je kod nas.