Vrijeska, ako ti zbilja ne želiš ljubimca nemoj ga uzeti. To ne bi bilo dobro ni za vas ni za ljubimca.

Ja sam se odupirala dok su djeca bila mala, jer sam imala previše posla i nisam htjela prihvaćati još jednu veliku obavezu uza sve to. Kad su ponarasli i kad se obim fizičkog posla oko njih bitno smanjio, uzeli smo mačku, ali ne samo zbog dječje nego i zbog naše želje. Bit će uskoro tri godine da je imamo - ona mi je svakodnevno i veliko veselje; jedini miran član kućanstva. Uredna je, zdrava, čista, umiljata, zanimljiva, privržena, ne grebe nas i ne grize i uopće ne smrdi. Problem dlaka se javlja u toplije doba godine, a onda to rješavamo češljanjem Furminatorom jednom tjedno. Jedini pravi problem je što s njom preko ljeta, jer se ona ne da van, ni pod koju cijenu. Uvijek moramo organizirati nekog tko će joj davati hranu i vodu i čistiti WC dok nas nema. Ali, dok je prijatelja i to se da riješiti, a cijelu godinu uživamo u njezinom dragom društvu.

Mislim da je prednost uzeti čistokrvnu mačku, jer u većini njezinih osobina znaš što dobivaš.