Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
U prilog mačkama kao kućnim ljubimcima ću napisati da oko moje mačke nema ni desetina onog posla kojeg je nabrojala ivančica. Dajemo joj jelo i piće, čistimo wc i mijenjamo pijesak kad treba, češljamo je, ljeti jednom tjedno, zimi rjeđe. Svo ostalo vrijeme je gledamo, mazimo se i igramo s njom. Pere se sama, zdrava je - kod veterinara je bila prvi i zadnji put kad je sterilizirana, ne grebe i ne grize, ne smrdi, umiljata je i voli nas. Ona je predivno društvo, jako je volim. Budući da je čista i uredna, smije svuda osim po stolovima - veseli me kad dođe spavati k nama u krevet.

Investicija je bila veća na početku - cijena mačke, grebalice, boxa, wc-a, četke (furminator) i još poneke sitnice, a kasnije više ne. Jede malo - njezina hrana nas košta oko 90 kn mjesečno + vitaminska pasta i lososovo ulje koje traje dugo i nije baš skupo. Sad je, za treći rođendan, častim tornjićem s grebalicom.
Daj mi reci kako to funkcionira s wc-om? Mi smo u stanu pa uopće nema predodžbu gdje bi ga držala. Pretpostavljam da imaš zatvoreni s krovićem. Koliko često čistiš? Ja sam tako htjela mačku, ali je ovo jedan od razloga zbog kojih sam odustala.

Pomikaki, zar psu od tolike kuhane hrane ne smrdi iz usta? Ja imam iskustvo sa psom koji je ostao kod mojih i koji jede kuhano od malena(ma šta kuhano, on je kao svinja, svejed , nema šanse da jedeš išta pa čak i voće da on ne traži svoj dio) da mu očajno, ali očajno smrdi iz usta. Valjda mu se to sve taloži na zubima, a i pretpostavljam da mu je nedovoljno mehaničkog čišćenja za šta inače djelomično služe i suhi briketi. Ne znam, ali kod nas je to loše iskustvo.