Pokazuje rezultate 1 do 50 od 204

Tema: NEljubitelji/ce kućnih ljubimaca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam imala psa. Moji bi rado imali psa. Ali...
    jednostavno ne mogu imati psa u stanu u kojem nikog nema od 8-17 sati. To bi bilo teško mučenje.
    Pa smo onda imali: zamorca, hrčka, papigu, zeca. Trenutno imamo dva zeca.
    Pas nije ljubimac za kojeg se mogu brinuti djeca i greška ga je kupiti djeci. Za djecu preporučam hrčke ili zamorce.
    Zec je isto zgodan ali to je već zahtjevnija životinja koja mora šetat po stanu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    jednostavno ne mogu imati psa u stanu u kojem nikog nema od 8-17 sati. To bi bilo teško mučenje.
    Ovo je i moj argument u raspravama (da ne govorim o tome da bi MM ispalio na živce jer nikako ne voli pse, iako psi vole njega )

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je i moj argument u raspravama (da ne govorim o tome da bi MM ispalio na živce jer nikako ne voli pse, iako psi vole njega )
    Jako je čest argument taj da je mučenje držati psa u stanu ali pogledajte situaciju s druge strane:

postoje stotine pasa koji se u ovom trenutku nalaze u azilima
    oni žive u kavezima i pušta ih se van 10-ak minuta dnevno
    Vani su i hladno im je
    nemaju nikog svog da ih zagrli i pomazi

Tim psima je BLAŽENSTVO ako im daš mogućnost da borave u stanu na toplom cijeli dan (ionako ga prespavaju)
    Da imaju raznovrsnu hranu (jer u azilu većinom jedu stalno istu suhu hranu)
    Da imaju svoj dom koji čuvaju i svoj ljudski čopor (za to žive)

Bolje im je i minimum minimuma u vašem domu od hladnog kaveza azila
    Posljednje uređivanje od Majuška : 06.12.2011. at 10:30

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    Vani su i hladno im je
    A mi često zaboravljamo da su psi životinje pa ispalimo ovakav biser

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    A mi često zaboravljamo da su psi životinje pa ispalimo ovakav biser
    i OK je da se smrzavaju?

Postoje psi koji su "opremljeni" za boravak vani ali bome postoje i oni koji to nisu
    Osjećaju se recimo kao ti da stojiš vani na zimi u šuškavcu

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i OK je da se smrzavaju?

Postoje psi koji su "opremljeni" za boravak vani ali bome postoje i oni koji to nisu
    Osjećaju se recimo kao ti da stojiš vani na zimi u šuškavcu
    Psi su psi, njihova građatijelo i krzno, sve je prilagođeno vanjskim uvjetima. Nećeš držati chiuauu vani ali velika većina pasa je za vani. Druga stvar je ta što mi od svega radimo cirkus pa smo i pse naučili na stanove, na umjetnu hranu, pa došli smo do toga da im se šije robica, lakiraj nokti isl. meni je sve to preseravanje, iato kao i zgražanje nad psima koji žive vani. Moj pas je na dugom lancu, ima lijepu kućicu, pušta ga se nekoliko puta da se istrči ,djeca ga svaki dan hrane, mijenjaju vodu..zadovoljan pas. I stalno se nađu neki dušebrižnici koji nam prijete društvom za zaštitu životinja isl. A to je lovački pas kojem i nije mjesto u kući. (samo ne znam i zanima me što kažu oni koji smatraju da je mučenje psa kad ga staviš na lanac ili u boks, di bi trebao biti lovački pas.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da se razumijemo - nisam za nagovaranja nikoga da uzima bilo koju životinju ukoliko ne osjeća potrebu i ne želi. to je sasvim jasno
    želim samo potaknuti da neki razmisle o toj mitologiji da je boravak za psa u stanu - mučenje
    jer to nije

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Jako je čest argument taj da je mučenje držati psa u stanu ali pogledajte situaciju s druge strane:

postoje stotine pasa koji se u ovom trenutku nalaze u azilima
    oni žive u kavezima i pušta ih se van 10-ak minuta dnevno
    Vani su i hladno im je
    nemaju nikog svog da ih zagrli i pomazi

Tim psima je BLAŽENSTVO ako im daš mogućnost da borave u stanu na toplom cijeli dan (ionako ga prespavaju)
    Da imaju raznovrsnu hranu (jer u azilu većinom jedu stalno istu suhu hranu)
    Da imaju svoj dom koji čuvaju i svoj ljudski čopor (za to žive)

Bolje im je i minimum minimuma u vašem domu od hladnog kaveza azila
    Potpisujem. Mi smo našu kujicu udomili iz azila prije 3 godine i upravo je takva - sretna što više nije na ulici. Kad je doma sama (dok mi radimo) spava i jede znamo jer smo je snimali ). Kad dođemo se malo mazi, malo se poigra pa opet spava. Ali opet psi su kao i ljudi - svaki je svoja osoba. Mi smo imali sreće. Ali ono što treba naglasiti - neljubiteljice kućnih ljubimaca 8kao što naslov govori) neka ih nikako ni ne uzimaju niti radi dijeteta niti radi nikoga!!! Mali stan, životinje nisu za stan, smrdi mi itd su sve zapravo dovoljni izgovori kojim sve kažete sami sebi!To je velika odgovornost i živo biće s kojim se nije nabacivati svaka dva tjedna. Tko ne želi životinju neka je niti ne nabavlja. Mi eto sad čekamo bebu i kolegica me pita kad se mislim riješiti one svoje đukele. Ja je pitam da zašto bi je se rješavala, a ona me u čudu pogleda i kaže - kaj te nije strah da će se beba otrovati??Kaj mislite tko je koga u većem čudu gledao? Otrovati? Od čega pobogu? To je pas kojem se nakon svake šetnje peru noge, čim se zmaže hranom briše se čuba vlažnim maramicama i spava s nama u krevetu, a bolesna nikada bila!
    I još jedna stvar - KUNIĆI nisu dobri kućni ljubimci za malu djecu jer su prenježni a dijete nečesto zna biti grubo (makar i od dragosti) i na žalost ozljediti ga. Znam nekoliko slučajeva. I kad mi onda dođe netko i kaže kak je imao zeca i da je dobro proživio svoj život koji je najviše tri godine, kosa mi se digne na glavi. Moj zec je doživio preko 7 godina jer smo ga pazili, vodili veterinaru i imao je potpunu slobodu kretanja te također spavao s nama u krevetu.
    Nisu životinje za svakoga i ne treba nasijesti na ničije nagovaranje ako ste toga svijesni. Ako imeta samo jedan razlog zašto ne bi - nije za vas i donjeli ste mudru odluku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •