Citiraj bzara prvotno napisa Vidi poruku

super su mi ovi opisi! premda moj mjesečni izdatak je nula prema nekima! malo štene u kući je kao i mala beba! mi imamo psa koji se ne linja (osim naravno 2X godišnje kad mijenja dlaku), koji je čist i neće u kuću dok mu se šape ne obrišu! smije baš svugdje, i obožavam ga!ja se dižem ujutro u 6 i odmah idem u 45 minutnu šetnju s malenim dok moja ostala ekipa još spava. navečer ga mm vodi u šetnju, kraću, osim ljeti tad svi idemo navečer van!
ne znam, ali meni ljubav koju pruža pas čovjeku je stvarno predivno! žrtva je velika ali duplo više dobiješ nazad!

Koko je već odrastao pas koji ne traži toliko igre, i ovo mi je lijepi period, posebno što je Nia još mala! ako ikada budem imala kuću s dvorištem onda ćemo svakako imati još barem jednog psića!
moj je također jako jeftin, kad ovo sve pročitam.

Dakle da probam zbrojiti:
mješanac je pa nabava nije koštala
čipiran, zaboravila sam koliko je to koštalo na početku
steriliziran, nešto manje je došlo jer je sitan pas, 400 ili 500 kn
godišnje cijepljenje također je jeftinije, oko 80 ili 90 kn :?
ampule za buhe dobiva ljeti svaka 2 mj, zimi rjeđe jer ih ima manje, i koštaju oko 40 kn, tablete protiv glista su zanemariv trošak
hrana - suhu hranu jede tek toliko da ne ugine, i to uz tužan pogled, pa kombiniram s kuhanom hranom, to skuham za par dana (malo riže ili palente - tjesteninu također ne voli - s mljevenim mesom ili nezačinjenim ostacima od naše hrane i malo povrća), obično stavim par žlica kuhane, par žlica suhe i malo jogurta razrijeđenog vodom. Sve skupa je jeftino jer jede jako malo, više mi oduzima vremena nego novaca.
od opreme, također nemamo puno, i sve jako jeftino - dvije četkice koje su bile po 15 kn, ogrlica, uzice (nekoliko njih jer ih gubim) također ne koštaju skoro ništa jer su to one najtanje, neku igračku sam kupila ali ga ne zanima... to bi bilo otprilike to

od higijene također se ne opterećujemo baš toliko, kratke je dlake pa samo kad stignem isčešljam višak, noge nakon šetnje obrišem vlažnim ručnikom samo ako je vani blato, a da brišem guzicu nakon kakanja to mi zbilja nije palo na pamet
osim što se kupa u moru, ne perem ga osim kad se uvalja u neku gadost, što također, srećom, nije prečesto - za to smo imali jedan šampon koji još nismo potrošili, trošim ga malo, dodam i malo sode u vodu za pranje, da manje smrdi po kokosu (ne znam kome je palo na pamet stavljati parfem u pseći šampon, i meni je gadan taj miris a kako je tek jadnom psu)
nemamo nikakvih tepiha, ali je potrebno zbog dlaka malo češće pomesti i prebrisati podove.

dakle kad se sve zbroji, nije to toliki trošak niti mora biti toliko posla ako je pas mali, ali ono što je najveća obaveza je briga za emotivni život psa. Otkad sam rodila, zbilja imam puno manje vremena, nema više tih trenutaka kad bih mogla sjesti i čitati, a pas u krilu i blaženo se namješta gdje da ga češkam... jedva da ga uspijem tu i tamo prošetati, on ide za mnom dok obavljam poslove po kući i cvili, kad idem na wc dojuri za mnom i postavi se da ga bar tada malo pomazim , kad idemo na spavanje ne smije za nama ali cvili i stoji kraj kreveta dok ja uspavljujem dijete pa ga moram češkati nogom... onda je tu i stalna briga oko odnosa djeteta i psa, dok kuham moram ih stalno jednim okom pratiti, stalno ga navlači, ja opominjem jednom, dva put, tri put, pa poludim i pošaljem dijete u kaznu a psa u dvorište (dobro da imamo dvorište)

mm također nije bio za psa, a ja sam ga svakako htjela, i dogovor je bio da ja sve obavljam, tako u pravilu bude - on bi mu dao za jesti baš da ja ne mogu stati na noge, ali baš da bi ga vodio u neke šetnje, ne znam. Pomazi ga tu i tamo i to je to.