-
Mislim da je jos jedno dobro mjesto gdje se moze potraziti savjet, narocito kad se radi o ADHD-u, udruga IDEM. O tome kako se postaviti i sto poduzeti.
Mi smo u jednom trenutku bili kod njih na razgovoru, mislim da kod prof. Igric, i bilo je korisno.
Slazem se i da je uvijek kad ima nekih problema, dobro i korisno traziti za dijete individualizirani pristup. Odluka o ind. pristupu daje roditelju mogucnost i osnovu da za svoje dijete trazi posebne postupke, i jednom kad takva odluka postoji, i ucitelji i strucna sluzba na neki nacin moraju roditelju dati vecu ulogu i u vecoj mjeri uvaziti njegovo 'uplitanje'. Moj sin ima odluku o ind. pristupu, i ja sam svojevremeno donosila u skolu razlicite materijale, upute i savjete (pronedjene na internetu i u literaturi) kako raditi s djetetom koje ima deficit paznje. No, njegova razrednica u nizim razredima bila je spremna na suradnju.
Pred prijelaz u vise razrede, potaknuli smo pedagoginju da organizira edukaciju, profesionalno usavrsavanje profesora za rad s djecom s teskocama (to je odradila Agencija za odgoj i obrazovanje, u suradnji s Centrom Goljak, jer on ima prvenstveno motoricke teskoce).
Mislim da slicne takve edukacije na poziv skole moze organizirati i udruga IDEM, kad se radi o djeci s adhd-om.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma