Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: varikina za vraćanje bjeline stolcima?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno varikina za vraćanje bjeline stolcima?

Imamo ove stolce http://www.ikea.com/at/de/catalog/pr...04/#/S49848704

Iako sam prala na 40'C još uvijek to nije bjelina kao kad su kupljeni. Onda sam još prolila kavu po jednom i odlučila sam ih sve oprati.

E, sad trebam savjet za pranje u perilici:

Kako staviti varikinu? U pretinac za detrdžent ili u bubanj? Je l da je razvodnim ili kako?
    Gdje se varikina kupuje?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja bih preskocila varikinu, tocnije uzela bi je kao zadnju u nizu. jer zna ponekad ostetiti materijale, unistiti konce i sl.
    imas niz nekih sredstava koja pomazu bijeljenju, a kazu da je i sunce suradnik u istom tom procesu.
    vjerujem da ce se naci neko ko bolje takve stvari zna od mene, ali za varikinu znam iz djetinstava jer moja mam ju je cesto u ocaju koristila.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako ne zazireš od izbjeljivača na bazi kisika (veniš itd.) u Lidlu imaš njihov W5 blagi izbjeljivač gdje za 10 kn dobiješ 2 litre sredstva sastavom potpuno jednakog svim ostalim takvim sredstvima, dobro nafajtaš, pustiš sat-dva i opereš na najvišoj temperaturi koja piše na deklaraciji. Siguran sam da ne uklanja sve vrste fleka, ali nešto bolje ni nemaš.
    Ovi su teorecki bolji za tkaninu od varikine koja je na bazi klora, ali u oba slučaja se radi o oksidaciji. Valjda.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a piše ti i na sajtu da ne smiješ koristiti klor, onda možeš misliti što bi varikina napravila

varikina može samo na 100%-tno pamuk

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Meni je problem zato što sredstva protiv fleka nisu polučila rezultate (arielova tekućina i vanish) pa sam zato mislila.
    Nemam nikakvog iskustva s varikinom, a dodatni je problem što ne mogu kupiti navlake bez kupovine stolaca. (inače bi to bilo super rješenje)

I još nešto, treba mi brzinski rezultat, da za Božić bude lijepo pa ne mogu čekati sunce
    Posljednje uređivanje od mama_jos_malo : 06.12.2011. at 12:17

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku

I još nešto, treba mi brzinski rezultat, da za Božić bude lijepo pa ne mogu čekati sunce
    zato sam ja prije par dana odnjela stolce na tapaciranje, bili su bijeli nekad davno predivni, od kad imam djecu su sivi, s flakama od rajcice, cokolade i ostalih ljepota.
    sad cu imati iste te solce malo manje divne za bozci u smjedjoj varijanti

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako veniš nije pomogao neće ni lidl, jer su u principu ista stvar.
    Pišgavrit.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

kod varikine ako se odlučiš, pazi kolko buš ostavila, jel on ti u principu prvih par minuta izbjeljuje, a ako ga zaboraviš, stvari budu ti žute...onak odstajalo žute... ja stavim u kadu vode 10 cm, ili u kadicu, i onda frknem možda deci i pol- dva, osavim kojih 5 min, i onda tak ocjedim, frknem u mašinu i bude bijelo... neki stavljaju i u perilicu, tam di ide prašak, ja ne, jer mi ostane miris taj, i to mi smeta... samo nemoj predugo namakat... sve ti piše na deklaraciji na flaši.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

varikina tak jako smrdi da se meni na vešu (bar dvaput godišnje mi upadne misteriozno u vešmašinu kakva crvena čarapa ili nekaj slično...) osjeti i nakon tri ispiranja uz dodatak omekšivača ili nekog mirisa... trebala bi ih oprati barem dvaputa da nestane taj miris klora

svaka prava šnajderica ti može bez problema sašiti navlake za te stolce, pogotovo što ne mora sama konstruirati kroj, kad već imaš gotove navlake, samo se izvadi kroj iz postojećih navlaka i milina

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probaj ciljano skidati mrlje s dr. beckmann odstranjivacima.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Postoje izbjeljivači za pranje zavjesa, finog donjeg veša , pokušaj s njima, ako mogu na čipku, mogu i na stolac
    Posljednje uređivanje od kinder : 06.12.2011. at 15:51

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja kad perem kuhinjske krpe, stolnjake koristim ACE ili bilo koji drugi izbeljivač, na bazi hlora (kod nas sad ima neki Snežnik, ne nalazim Ace više).
    Uključim mašinu na 95C sa predpranjem. I izbeljivač sipam u kadicu gde je prašak za predpranje, sipam ga onog trenutka kad mašina počne da uzima vodu i prašak, malo izvučem onu fioku i uspem izbeljivač. Odokativno oko pola deci, rekla bih, možda i više sad od kad imam veću mašinu.
    Uglavnom mi skida sve.
    Ne znam koji je tačno materijal i na koliko se stepeni pere, ali nije baš da će se nešto desiti i ako nije 100% pamuk. Meni su jednom detetove bele najlonke bile u mašini sa drugim vešom i ništa im se nije desilo, malo su se skupile. Oprane na 60C sa izbeljivačem.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je sunce znalo sve dječje fleke sa robice izbjelit, podsjetnik za vrijeme kad prođe zima

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je zakon prašak Rubel i namakanje flekavih stvari u njemu preko noći.
    Isprobala sam i vanish i ariel ma svašta za skidanje mrlja, ali nula bodova za neke mrlje.
    Poslije namakanja neku odjeću perem na 30 u mašini i fleka nema.
    Provjereno skida mrlje od kave, naranđe, travu, paradajz, ciklu, flomastere iz vrtića.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj inana prvotno napisa Vidi poruku
    kod varikine ako se odlučiš, pazi kolko buš ostavila, jel on ti u principu prvih par minuta izbjeljuje, a ako ga zaboraviš, stvari budu ti žute...onak odstajalo žute... ja stavim u kadu vode 10 cm, ili u kadicu, i onda frknem možda deci i pol- dva, osavim kojih 5 min, i onda tak ocjedim, frknem u mašinu i bude bijelo... neki stavljaju i u perilicu, tam di ide prašak, ja ne, jer mi ostane miris taj, i to mi smeta... samo nemoj predugo namakat... sve ti piše na deklaraciji na flaši.
    I ja ovak slično radim. U ovo bih se upustila samo u slučaju krajnje nužde.

Kaj se stolaca tiče, pitaj Ikeu da li se ta tkanina može kupiti odvojeno, pa nabavi novu. U mojoj kući ne stanuje ništ tak bijelo. Sad znaš i zašto.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A meni je doma sve bijelo i ovo je prvi put da trebam rješavati mrlje. Izgleda da se mogu kupiti extra navlake, ali nisu on line.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Imaš i bijeli domestos za rublje.....
    Blagi je od varikine opet jači od vanisa i sl ....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 08.12.2011. at 10:26

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •