U ova 4 mjeseca koliko sam majka ne jednog nego dvojice sinova sigurno sam 500 puta izgovorila da sam sad pametnija.
S nevjerovatnom lakocom hendlam ovog malenog samo zbog opustenosti jer sad znam da bebe ne placu uvijek zato jer ih nesto boli, znam da ih ne treba nosat svaki put kad zacendraju nego se moze vrlo lako dijete odobrovoljit da se opet smije. Sad znam da za njegu djeteta nisu potrebni preskupi preparati, malo bademovog ulja u vodu za kupanje je odlicna kombinacija. Znam prepoznat kad je gladan a kad bi samo malo ga ga pomazim. Napokon sam shvatila vaznost staaaalnog pricanja bebi, u svakom trenu, ma sta radila. Vise ne hodam okolo s raznoraznim termometrima opterecena dal je temperatura sobe dobra i dal je voda za kupanje prevruca. Sad sve osjetim. Takoder znam da bebe i nisu tako krhke kako se cine a i da razumiju puno vise nego mi mislimo.
I ono sto sam toliko puta procitala sad sam se u to i uvjerila - svako dijete je razlicito makar bili od istih roditelja i prema svakom se treba odnositi onako kako ono to ima potrebu a ne po naucenoj spranci.
Kad se samo sjetim one nervoze i opterecenosti s prvim...Pa gdje mi je pamet bila?
Kakva su vasa iskustva?

Odgovori s citatom
. Možeš pročitati na stotine knjiga, ali iskustvo čini čudo.

ako ne zbog niceg drugo onda zbog moje opustenosti