Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: promjena pedijatra

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno promjena pedijatra

Isprika ako se o tome već pisalo, ali me samo zanima koja je procedura. Pretpostavljam da moram od "stare" pedice dobiti neku potvrdu koju nosim novom doktoru ili slično? MOram nešto nositi u HZZO na ovjeru?

Molim Vas pomoć, dosta mi je hitno.

Hvala Rodice!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko se sjećam mi smo od novoizabrane pedijatrice uzeli neki formular i sa tim išli u HZZO. Od starog pedijatra uzeli karton i odnijeli novoj pedijatrici. To je to

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo dobili od nove pedijatrice formulare koje smo ispunili i koje ce ona poslati na HZZO. Kad oni to ovjere, onda ja selim karton novoj ped.
    I to je u stvari sva procedura.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kod nas se kartoni razmjenjuju direktno između liječnika.
    na nama je samo odabrati novog liječnika i ovjeriti dobiveni formular na hzzo.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo nedavno mijenjali pedijatra. Došli smo kod novoizabranog, dobili papirček koji smo potvrdili kod HZZO-a i to je bilo to što se nas tiče. Kartone je nova doktorica tj. njena sestra sama otišla uzeti kod stare pedijatrice.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo samo kod nove pedijatrice potpisali taj formularčić i to je bilo to. Lukina mama, nekako mi se čini da sam jednom negdje pročitala da ste u Španskom. Ako jeste, onda je sve što trebate potpisati, oni dalje sve obave.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci kartone doktorice samo sele izmedju sebe. O pa to je bas dobro. ja sam pocela vec smisljati sta bi rekla staroj dr zasto idem od nje

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako oni to sve sami, to je još bolje. Ne moramo gubiti vrijeme na previše procedure.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam baš jučer išla s frendicom koja je mijenjala pedijatra
    kod nove pedijatrice je potpisala izjavu, i sestra joj je dala 3 primjerka izjave koje je sama nosila u Klovićevu
    kad su joj ovjerili, jedan primjerak je odnjela starom pedijatru, podigla karton i odnjela novoj pedijatrici

ja sam mjenjala liječnika opće prakse i stomatologa, i kod jednih i kod drugih sam potpisala izjave, a sestre su same nosile u Klovićevu izjave da me prijave u svoje ordinacije kao pacijente, ali kartone sam sama prenosila

sve ovisi o ordinaciji, negdje te oni sami prijave, negdje se sam ideš prijavljivati, ali za karton ne znam za nikakvu kurirsku službu, to sam prenosiš, jedino ako se baš negdje daleko preseliš, pa zamoliš sestru u staroj oridinaciji da ti pošalje karton poštom

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ovako, zanima me da li imam pravo na promjenu pedijatra.

radi se o tom da smo promijenili adresu prebivalista i sada po adresi spadamo kod druge, nama blize.
    Kad sam rodila malenu, ta kod koje bi sad trebali spadati nije nas htjela primiti jer kao brat je prijavljen kod druge i sestra i brat se ne razdvajaju. Na moj upit da ih oboje prebacim je rekla da kod nje nema mjesta.
    ajd ostanemo mi kod stare, ona ode u penziju i dode nova, isto super. Kontam da cu prezivit nekako sto kad je jedno bolesno da idemo svi cetvero jer se tu nema gdje parkirati, pa tata kruzi autom dok smo mi na pregledu, a bus liniju do tamo nemam.
    Al danas sam se bas naljutila jer tu nasu ambulantu ne pokriva pedijatar iz druge smjene. Npr do sad kad je nasa radila popodne, ako je nesto hitno mogli bi ici u druge koja radi jutro.sad nesto govore da nisu u istom sustavu.
    Nocas mi je sin cijelu noc u bolovima jer izgleda da ima upalu uha, i sad bi kao trebalo cekat popodne??
    Imam li ja pravo na promjenu, iako nitko nece da nas primi?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imas pravo samo ako te druga zeli primiti.
    kod hitnih stanja ides na hitnu, ili zoves hitnu za terapiju.
    za upale uha dati ibuprofen prema potrebi i u pravoj dozi, cistiti nos ( kapi i fizioloska).
    Ja bih ti rekla da upala uha ne zahtjeva vidanje pedijatra u roku par sati, nego kucno saniranje boli i prohodnosti nosa, i onda drugi dan posjet pedijatru. Ako nema drugih problema koji zahtjevaju hitnu intervenciju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znam da nije ugodno imati dijete u boli, ali zaista treba nauciti kako pomoci kod kuce i koja stanja jesu za hitnu ili hitni posjet pedijatru.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Inace , u Hrvatskoj je kronican nedostatak pedijatara. Nazalost nece biti skoro pomoci za taj problem.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Koliko ja znam po zakonu svaki pedijatar ne smije odbiti novorođenče, a stariju djecu primaju ako imaju mjesta, znači sarije smiju odbiti...A sto se tice ovog kad mi je dijete bolesno pa idi na hitnu pedijatriju... Ja nisam nikad isla u dz kad mi dijete ima visoku temp i kad je bila smjena moje dr i kad nije- hitna pa ti u 2 sata naprave sve- krv, urin, briseve, pregled...i odmah znas sta je.. a ne čekanje kod pedijatrice, pa te ona inda salje vadit krv, pa nalazi popodne itd.. Al doduse moja ima i febrilne konvulzije pa mi ne cekamo previse...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala zene, to me zanimalo. Znaci ne mora nas primiti druga kod koje novom adresom spadamo.

Znam da upala uha nije hitan slucaj, znamo je tretirati, iako ja nisam doktor da zakljucim da je rijec bas o upali uha. Zalio se da ga boli i vrat koji mu je inace pun ogromnih limfnih zlijezda.

Na hitnu idem samo ako bas gori. Tamo kad god dodemo uvijek ga ostave i prikopcaju na infuziju jer je mrsav i slab. Tako da tamo ne volim ici

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jesi li razmišljala da ima linfodenitis

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Neznam sto je to bogu hvala

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk