Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Veseli djedovi Bozicnjaci

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Veseli djedovi Bozicnjaci

Veseli djedovi Bozicnjaci su i ove godine u akciji
    stigao mi je poziv na mail (ovo je moja 3.godina da sudjelujem), pa dijelim s vama.

Pridruzite se!

Dragi naši prijatelji,

I ove godine krećemo u malenu postolovinu gdje nam je cilj razveseliti što više djece širom Hrvatske. Prvo da se ispričamo što informacije nisu bile prije objavljene, ali zbog poslovnih obaveza jednostavno nismo stigli sve dogovoriti.
    Da se ukratko predstavimo onima koji nas ne znaju. Mi smo skupina prijatelja koja već petu godinu zaredom skuplja donacije za djecu koja se nalaze u dječjim domovima i bolnicama. Mi nismo udruga, politička stranka, tvrtka ili nešto treće, niti smo financirani od bilo kakvih ustanova, tvrtki ili stranaka, već samo skupina prijatelja koja vjeruje da čuda zaista postoje. Poklone i potrepštine za različitite ustanove prikupljamo uz pomoć dobrih nam prijatelja koji su spremni donirati čokoladu, igračku ili knjigu kako bi razveselili sve te mališane. Mi NE PRIMAMO novčane donacije, nego putem donacija u obliku igračaka, slatkiša, knjiga ili slikovnica želimo razveseliti djecu. Trenutno nas je dvadesetak, ali taj broj iz godine u godinu raste i nadamo se da će ubrzo svi biti veseli djedovi božičnjaci koji će pomagati onima kojima je to najpotrebnije. U našem kraju postoji dječji dom i svi smo pohađali školu s djecom koja su nekoć boravila u toj ustanovi i jednostavno smo odrastali uz njih, družili se, pomagali jedni drugima, postali prijatelji. Zato i je naš primarni cilj, sada kada smo malo odrasliji i "ozbiljniji ", samostalniji, pomoći djeci koja trenutno borave po dječjim domovima i bolnicama, te im barem malo uljepšati božićne blagdane i dati im do znanja da nisu sama. Prošle godine je bila rekordna godina našeg djelovanja i obišli smo 18 dječjih domova i bolnica širom hrvatske (Lekenik, Sisak, Slavonski Brod, Zagreb, Lipik, Ladimirevci, Dubrovnik, Pakrac, Vukovar...). Ali uz Vas dobre ljude koji ste nam pomagali u prikupljanju poklona, koji ste donirali poklone, koji ste nam bila podrška, ne bi uspijeli razveseliti svu tu djecu. U cijeloj toj malenoj Božičnoj priči nismo bitni mi, ni tko smo, nije bitna niti veličina poklona jer i jedna čokolada će razveseliti neko dijete. Bitna su djeca koja trebaju znati da nisu sama i da uvijek imaju podršku svih nas...

Ovogodišnji cilj je kao i svake godine... razveseliti još više djece!!!!

Kao što znate da primamo donacije samo u vidu poklona, pošto obilazimo djecu koja se nalaze u dječjim domovima i bolnicama, potrebe su:
    SLATKIŠI
    IGRAČKE
    LOPTE (Sportski rekviziti)
    KNJIGE, SLIKOVNICE
    ŠKOLSKI PRIBOR (razredi od 1-og do 8-og)
    HIGIJENSKE POTREPŠTINE (četkice za zube, paste, šamponi, pelene...)
    HRANA (Keksi, čokolino, čaj....)

Također moramo napomenuti da Vas ovim putem molimo da ako je moguće bez plišanih igračaka. Doista nam ih je teško predati ustanovama jer ih više od polovine ne može primiti zbog djece alergičara i po iskustvu od prošle godine jako ih se puno sakupilo i stvaralo nam je veliki problem oko doniranja istih ustanovama.
    Ustanove poput dječjih domova i bolnica imaju problem s nabavom nekih većih predmeta poput računala, stolova, novih madraca i ostalog, te ako ste u mogućnosti i imate želju da donirate nešto što materijalno vrijedi više, preporučamo Vam da slobodno kontaktirate neku od ustanova te ih pitate što im je potrebno od takvih stvari. Informacije i brojevi telefona svake ustanove biti će objavljeni u novom dokumentu. Na taj način i Vi sami postajete Veseli djedovi Božićnjaci.
    Mi ćemo Vaše donacije primat na lokacijamai:

KLAIĆEVA ULICA 11a (ulaz u dvorište nakon tehničke škole Nikola Tesla)
    Caffe Bar "Vespa", Ilica 8.
    Vrijeme i lokacije
    03.12.2011. (subota) 11:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a
    04.12.2011. (nedelja) 11:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a

09.12.2011. (petak) 16:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a
    10.12.2011. (subota) 11:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a, Caffe Bar "Vespa"
    11.12.2011. (nedelja) 11:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a, Caffe Bar "Vespa"

16.12.2011. (petak) 16:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a
    17.12.2011. (subota) 11:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a, Caffe Bar "Vespa"
    18.12.2011. (nedelja) 11:00 - 21:00 sati - KLAIĆEVA ULICA 11a, Caffe Bar "Vespa"

Također, i ove godine imamo projekt "Djeca daruju djeci". Projekt "djeca daruju djeci" nastao je prošle godine u želji da i sama djeca sudjeluju u našoj malenoj Božičnoj priči. Željeli smo uključiti djecu u vrtićima i školama na taj način da ona sama izrade poklon za drugo dijete koje je samo ili bolesno na sam Badnjak. Taj poklon može biti i samo crtež, nešto jednostavno, jer bit projekta je da djeca od malena dobe osjećaj za pomoć nekome kome je ona potrebna, jer taj poklon koji će djete napraviti za drugo dijete, što je najvažnije, biti će od srca. Želimo da djeca od malenih nogu uče o pomaganju onima kojima je to danas potrebno i želimo da im i oni uljepšaju božićne blagdane. Ukoliko ste zainteresirani da zajedno s vašom djecom i njihovim prijateljima izradite poklon za djecu iz nekih od ustanova, dovoljno je da taj poklon stavite u kutiju (karonska kuija zbog transporta), umetnite pismo posvete, zatvorite ga, i napišite ime ustanove na koju želite da bude dostavljeno. Vaše upite u vezi projekta slobodno nam pošaljite na e-mail s naznakom "Djeca daruju djeci".

Obilazak domova biti će 21.12.2011 i 22.12.2011. godine

21.12.2011 (srijeda) obilazimo : Sisak, Lekenik, Lipik, Pakrac, Ladimirevci, Slavonski Brod
    22.12.2011 (četvrak) obilazimo: Laduč, Bistra, Zaprešić, Zagreb, Hrv. Leskovac, Karlovac, Vugrovec
    između Božića i Nove godine : Dubrovnik, Vukovar....

Sami tok i vrijeme obilaska biti će objavljeno na našim stranicama.

Ovo što mi radimo nas jednostavno ispunjava i kroz godinu sjetimo se božićnih blagdana i jedva čekamo da dođe to vrijeme da krenemo u akciju. Kad-kad ne stignemo sve, ne stignemo odgovoriti na sve mail-ove. Uz sve to što radimo još smo i svi u radnom odnosu tako da ukolko nešto ne stignemo molimo Vas da nam ne zamjerite. Hvala Vam.
    Nadamo se da ćemo svi zajedno razveseliti još više djece. Nakon prve akcije, shvatili smo koliko smo ustvari sretni, shvatili smo da smo sretni i da imamo sve što nam je potrebno u životu. Odrastali smo uz roditelje, prijatelje... zdravi smo... imamo podršku.... Nažalost nemaju je svi... Neki odrastaju bez roditelja... provode djetinjstvo u bolnicama, nemaju sva čuda od igračaka... Sada kada smo malo narasli željeli bi da i oni imaju sretno djetinjstvo kao i mi...

Ispričavamo se svima kojima se nismo stigli javiti proteklh akcija. Jednostavno smo bili zatrpani poslom, a uz sav taj humanitani rad, svi smo u radnom odnosu. Još jednom isprike.
    Sve informacije možete pronaći na:
    http://www.veselidjedbozicnjaci.com

Hvala Vam na podršci.
    Ho! Ho! Ho!
    Vaši Veseli dedeki

veseli djedovi božičnjaci
    veseli.djed.bozicnjaci@gmail.com
    info@veselidjedbozicnjaci.com
    http://www.veselidjedbozicnjaci.com
    http://www.facebook.com/pages/Veseli...67826569895865

--
    veseli djed bozicnjaci