Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: žučni kamenac...pomoć

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

UF! Ja to odgađam već punih 15 godina! Imam periode kad me boli od pogleda, a imam periode kad mi nije ništa godinama (bez obzira na ishranu). Neznam zapravo koliko je od mene fer odgovarati te od operacije s obzirom da može doći i do prsnuća žučnjaka i komplikacija istog. Ja za to imam svoje razloge Uglavnom, žučnjak koji nije u akutnoj upali se uspješno operira laparoskopski, u bolnici si cca 3 dana i imaš na trbuhu 3-4 male rupice. Da te se operira kad je u akutnoj fazi treba napraviti klasičan zahvat, što uključuje rez desno subkostalno (ispod desnog rebrenog luka), a time i puno više šavova, te dulji oporavak i izbjegavanje tereta kroz malo dulji period. U svakom slučaju odluka je na tebi, barem dokle možeš izdržati.
    Meni pomaže žučna dijeta, nisam (hvala Bogu) imala problema već 4 god. (ne pazim na hranu), uočila sam da mi najviše štete tzv. mliječne masnoće (sir, namaz, vrhnje, šlag, krema i tsl.) i kad počne boljeti (makar malo) odmah pijem tbl. da se ne "razigra" bol, poslije je puuno puuno teže smirim. Kroz par dana sam uglavnom ko nova, za sad...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja što god pojedem boli.... meni je jucer na hitnoj dok rekao da su polako krenuli "putovat" kamenci i da mi to stvara nesnosne bolove... zanima me kako preživjeti dok ne operiram? winnerica imas li kakvu metodu smirivanja boli osim tableta? posto vidim da se godinama vec "mucis".... jesi li imala dane kad nije prestajalo? npr. da traje 5 dana pa prestane....? jer ja ovome nevidim kraja.... jesi li probala neke alternativne metode?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •