-
UF! Ja to odgađam već punih 15 godina! Imam periode kad me boli od pogleda, a imam periode kad mi nije ništa godinama (bez obzira na ishranu). Neznam zapravo koliko je od mene fer odgovarati te od operacije s obzirom da može doći i do prsnuća žučnjaka i komplikacija istog. Ja za to imam svoje razloge
Uglavnom, žučnjak koji nije u akutnoj upali se uspješno operira laparoskopski, u bolnici si cca 3 dana i imaš na trbuhu 3-4 male rupice. Da te se operira kad je u akutnoj fazi treba napraviti klasičan zahvat, što uključuje rez desno subkostalno (ispod desnog rebrenog luka), a time i puno više šavova, te dulji oporavak i izbjegavanje tereta kroz malo dulji period. U svakom slučaju odluka je na tebi, barem dokle možeš izdržati.
Meni pomaže žučna dijeta, nisam (hvala Bogu) imala problema već 4 god. (ne pazim na hranu), uočila sam da mi najviše štete tzv. mliječne masnoće (sir, namaz, vrhnje, šlag, krema i tsl.) i kad počne boljeti (makar malo) odmah pijem tbl. da se ne "razigra" bol, poslije je puuno puuno teže smirim. Kroz par dana sam uglavnom ko nova, za sad...
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma