Krajem travnja idem na operaciju, do tada lešo . fuj .
Krajem travnja idem na operaciju, do tada lešo . fuj .
Zna li tko koje sve pretrage moram obaviti prije operacije ?
Joooj, ja bih se morala vratiti na tu prehranu, jer kad sam tako jela (juhe i salate) imala sam 15 kg manje. Taman bi mi to sad dobro došlo, ali ne mogu na juhama i salatama prehraniti muža i dva srednjoškolca, a nisam karakter da ih samo gledam dok se oblizavaju, hehehe...
Riba na lešo mi je zakon ili pečena "u škatocu", bez masnoće - ovako nešto: https://www.coolinarika.com/recept/riba-u-vrecici/ - tako možeš i druge vrste bijelih mesa pripremati (kunić, perad).
Hladno prešana ulja smiješ u malim količinama (bučino, maslinovo)
Korjenasto povrće smiješ - napraviš salatu od mrkve ili ribane cikle, dodaš jabuku i eto...
Mislim da rižu smiješ. Morala bih pogledati kakve su još regule za prehranu kod žučnih kamenaca. Mislim da ne smiješ mahunarke i hranu koja napuhava (biljke kupusnjače) pa ti je ostala blitva, špinat, tikvice i bundeve...
Ne znam za kuhani kukuruz. Baby klipovi bi prošli, a za šećerac nisam sigurna jer ima lupinu koja napuhava.
Voće - vjerojatno bez kore. Kompoti bi svakako prošli.
Ma, dalo bi se sastaviti suvisli jelovnik. Kad prođeš sve to (obzirom na dugo čekanje na operaciju) skupit ćeš dovoljno iskustva za knjigu.
Ideja: zaviri malo na topice o dohrani, ima tamo svašta - batat, proso, amaranth i quinoa - puno toga bi se dalo iskoristiti i za razbijanje monotonije žučne dijete.
Dobru zabavu! Možeš ti to! Hug!