Evo i mene sa početnim problemima - dva naime. Naš Eugen sad ima 2,5 tjedna. Dobro nam ide dojenje od početka. Samo što sam primjetila da zadnjih tjedan dana skoro svaki put kad ga stavim kraj dojke počinje nervozno ići sa glavicom lijevo desno, lamaće rukama i nogama i proizvodi razne zvukove. Nikako da primi dojku i uvijek vodim borbu s njim oko toga. Rijetko kad je miran i da od prve počne sisati i bude miran do kraja. Uz to zna i plakati i držati dojku u ustima. U tijeku dojenja nekoliko ju puta ispusti i nastavi dalje. Čini mi se na trenutke ko da se igra s njom povremeno. Sad ni sama ne znam da li se to on pretjerano veseli hrani ili je hiperaktivan ili je nervozan....????? A onda imam još jedan problem - spavanje. Pokušavam od početka raditi po savjetima. Popodne smo ga počeli zabavljati, pokušavamo ga držati budnim do kupanja - mada je to skoro nemoguće, jer kad zaspi spava ko klada - kupamo se između 19 i 20, poslije još dobi papati i sit i čist ide leći. Po noći ga ne mazim, ne pričam mu puno, svjetlo je prigušeno i sve je mirno da nauči razliku između dana i noći. Čak smo se i MM i ja stišali skroz, jedino svjetlo u stanu je ono od TV-a. I onda kad ga stavimo u krevetić ne prođe pola sata plače. Dođe na ruke zaspi. I tako sve do 23. Ista stvar ujutro od 04 nadalje. Zasada spava ostatak noći. Budi se oko pola 2 na obrok ali zaspi dalje bez problema. Znam da želi osjećati sigurnost i da mu treba ljubavi i nježnosti. Ali primjećujem da me izdaje strpljenje i da postajem nervozna jer se od poroda nimalo nisam odmorila. Ako odspavam 4 sata po noći sretna sam. A po danu od svih poslova i brige oko Eugena ne stignem ni pola sata prileći. MM mi pomaže kad dođe s posla ali to mi je premalo. Ako je neka od vas imala slično iskustvo pomogao bi mi savjet što da radim. Hvala unaprijed.