Sunset, ovaj prvi problem sam prošla nedavno sa svojim N. koji sad ima 2,5 mjeseca i još uvijek zna nemirno cikit. Jedan od razloga je i nervoza pred spavanje (znao je zaspat isključivo na ciki), ili je trebao podrignuti.

A ovaj drugi problem sam proživljavala s mojom curicom i doslovno sam spavala 3-4 sata dnevno. Uzrok: krevetić. Nakon mjesec dana uzmi, podoji, spusti u krevet, opet uzmi dok zaspi, spusti u krevet i opet.... sve tako dok jedno veče nisam od umora zaspala dok je ona dojila. Kad sam se probudila nakon prvih 6-7 sati sna u komadu i vidjela nju u krevetu prestravila sam se od pomisli da nisam bila ni svjesna da je tu. Od te večeri pa nadalje, nakon podoja bi je ostavila u svom krevetu, malo bi se odmaknula od nje i svjesna njene prisutnosti zaspala ko bebica, i ja i ona.
Upravo iz razloga da opet ne riskiram da tako premorena zaspim kraj bebice, moj N. od prvog dana spava samnom u krevetu. Po noći se budi samo za podoje svako 3-4 sata i to malo zakmeči zatvorenih oči, pociki i nastavimo oboje spavat. U ova 2,5 mjeseca imala sam samo 2 noći za koje mogu reći da se nisam naspavala.

Također bi htjela dodat da ga nikako ne držiš budnim da bi bolje spavao. Što se kvalitetnije naspava tijekom dana, bolje će spavati po noći.