-
Recep za finu miso juhu-naglasak na finu
Naime, radila sam miso juhu, i nije bio problem u juhi nego sam natrpala i gljive i tofu i alge, ajme majko, kad sam krenula jesti, ne znam kako sam pojela tanjur i rekla sam si da takvu više neću sigurno ponavljati. Znači, molim cure koje rade tu juhu, ali da je fina za jesti, recept za istu. Unaprijed hvala.
-
Da bi miso juha bila fina trebas fish stock, to je nesto slicno nasoj vegeti, ali na ribljoj bazi. Ja stavim zlicu misoa, zlicicu toga, malo vakame algi i onda sto imam. Mozes staviti i daikon, ili tofu, ili sitne gljivice - tipa panjacice, par listica spinata ili nesto slicno.
-
Može bilo kakav temeljac, ne mora riblji. A od povrća što manje to bolje, idealno narezati na trake.
Solidan temeljac koji se može zamrznuti u vrećici za led i koristiti u vidu smrznutih bombona dobije se pasiranjem dobro skuhanog suhog graška s kombu algom. Imam negdje recept, ali nije problem to složiti i od oka.
-
meni je najdraža sviježa miso juha. klasični grincajg, plus wakama plus miso,onaj svjetle boje blaži. Ništa više.
-
Ja radim slično kako Davor piše. Sad za zimu korjenasto povrće na trakice, koju prokulicu i shitake gljivu i žlicu dvije misoa. Sve od oka.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma