ne znam kako radiš, pa ne mogu reći gdje griješiš
nije da se hvalim, ali meni dizano uvijek ispadne
koristim svježi kvasac
prvo njega dignem s malo toplog mlijeka, malo šećera i brašna
sve namirnice moraju biti na sobnoj temperaturi (jaja obavezno izvaditi par sati ranije), a sobna temp. mora biti visoka
zatvorim prozor u kuhinji da ne bude propuh
ne dam da mi se puno otvaraju vrata od kuhinje
mlijeko zagrijem (ne smije biti vruće)
kada se umješaju svi sastojci tučem tjesto kuhačom dok ne počnu izbijati mjehuri
to je dosta naporno i obično ga naizmjenice tučemo MM i ja (njemu to ide užasno na živce i uvijek brunda)
pokrijem (ili uglavnom dižem u tupperwere posudi za dizanje tijesta)
i pustim da se diže
ako idu grožđice unutra (npr. za kuglof prvo se jednom digne sam tijesto, pretučem ga opet, pa stavim grožđice i pustim da se opet diže)

buhtle sam zadnji put radila po receptu što je dala apri
http://www.coolinarika.com/recept/mekane-buhtle/
super su, valjda taj rastopljeni maslac da mekoću, pa sam prošli put stavila rastopljeni maslac i u kuglof, baš je bilo mekano