Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: buhtle i orehnjače

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    Kiara79 - please napisi postupak, i na koliko dugacko razvaljas tijesto,,, da li s necim premazujes kad je peceno ili pokrivas krpom?

  2. #2
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    Kiara79 - please napisi postupak, i na koliko dugacko razvaljas tijesto,,, da li s necim premazujes kad je peceno ili pokrivas krpom?
    pomiješaš sve sastojke iz recepta(kvasac se prethodno diže) i miksaš dugo-dok se tijesto ne odlijepi od stijenke posude...
    na pobrašnjenu plohu staviš tijesto i prerežeš na pola,razvaljaš...ja to radim odokativno,oko 0.5 cm debljine i na dužinu tepsije...premažem nadjevom 3/4 tijesta i zarolam..stavim u tepsiju..isto i sa drugom,pokrijem krpom i ostavim 20 min da se još malo diže..prije pečenja je premažem jajem(zbog sjaja kad je gotova) i obavezno izbušim rupice sa čačkalicom po gornjem dijelu-tako se gornja kora ne odvaja od ostatka kad je pečeno..
    kad je pečena pokrijem krpom da malo odleži..rijetko kad vadim vam iz pleha..ne stignem,kad se sjetim već pola nema!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •