Kiara79 - please napisi postupak, i na koliko dugacko razvaljas tijesto,,, da li s necim premazujes kad je peceno ili pokrivas krpom?
Kiara79 - please napisi postupak, i na koliko dugacko razvaljas tijesto,,, da li s necim premazujes kad je peceno ili pokrivas krpom?
pomiješaš sve sastojke iz recepta(kvasac se prethodno diže) i miksaš dugo-dok se tijesto ne odlijepi od stijenke posude...
na pobrašnjenu plohu staviš tijesto i prerežeš na pola,razvaljaš...ja to radim odokativno,oko 0.5 cm debljine i na dužinu tepsije...premažem nadjevom 3/4 tijesta i zarolam..stavim u tepsiju..isto i sa drugom,pokrijem krpom i ostavim 20 min da se još malo diže..prije pečenja je premažem jajem(zbog sjaja kad je gotova) i obavezno izbušim rupice sa čačkalicom po gornjem dijelu-tako se gornja kora ne odvaja od ostatka kad je pečeno..
kad je pečena pokrijem krpom da malo odleži..rijetko kad vadim vam iz pleha..ne stignem,kad se sjetim već pola nema!![]()