Joj, ja ti to ne znam kad meni nisu uredne, mislim da ga ipak najčešće daju da se poveća broj stanica... Nisam ti to sigurna, znam da cure rade IVF u prirodnom ciklusu i samo s folikulometrijom (znači praćenjem rasta folikula bez ikakvih hormona) i neke s klomifenima. Meni je dr. L jednom rekao da je postotak uspješnosti IVF-a u prirodnom ciklusu i inseminacija slična - negdje 5-8% - ali to su ti sve statistike, a real life je ipak real life - imam prijateljicu kojoj je uspjela 1. inseminacija - bum pa trudnoća, a jedno 2 godine nije mogla zatrudnijeti i sad bi isto htjela drugo prirodno pa isto traje. Na VV-u sam čula za jako puno uspjeha inseminacije iz prve. Još jedna moja prijateljica, koja je zbog godna forsirala da proba 1 IVF (muž samo malo lošiji spermiogram, ona 37 godina), nije uspjela na IVF-u (a bila su joj vraćena mislim 3 zametka), ali je već idući ciklus samo s folikulometrijom uspjela (znači samo joj je dr. pratio rast folikula i ovulaciju i rekao da imaju odnose tad i tad). Sve ti je to i dijelom sreća, sudbina, Bog ili kako god to želiš nazvati, neki faktor x.