Vidi rezultate ankete: Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?

Glasači
241. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • DA

120 49.79%
  • NE

121 50.21%
Stranica 13 od 34 PrviPrvi ... 3111213141523 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 1681

Tema: i EU zaslužuje temu :)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    kao što su strani inspektori eu na našim pašnjacima koji ti naređuju kako što mora izgledat (šooookirana sam)
    nije istina, mi isto sami znamo kako to treba izgledati. drvo se treba isključiti iz površine pašnjaka. zašto ga mi nismo isključili? kontrola iz eu služi da se ne lovi u mutnom.
    možda ovaj ima 5 drva, ali netko drugi ima 50. što je to onda šuma ili pašnjak?
    i sve to uopće nije upitno koliko drva ima dok ne tražiš lovu za tu zemlju.

stvari kao što su određene norme tipa, smanjit proizvodnju šećra (i mlijeka,mislim), ko je sadio sadio je (masline, vinogradi)...)
    kvote za šećer i mlijeko se ukidaju u eu (nisam sigurna kada, mislim da je 2015), zabrana sadnje vinograda se također ukida (2015), masline se mogu saditi.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne vjerujem u namještanje. Kakav god rezultat bio, moja okolina nije reprezentativan uzorak ni u čemu pa da bih na temelju toga mogla suditi kakvo je raspoloženje biračkog tijela.

Evo kako prof. Ivan Đikić komentira ulazak Hrvatske u EU:

"Mislim da je ulazak u EU od strateške važnosti za mlade u Hrvatskoj. Mladima je važno omogućiti šansu u obrazovanju i profesionalnom napredovanju, a to će u EU imati. Želio bih samo da ugovori koje ćemo sklopiti s europskom zajednicom budu takvi da zaštite i interese svih hrvatskih građana, ne samo mladih koji će, u to sam siguran, u Europi imati svoju šansu. Vjerujem da će Hrvatska imati stvarno dobar ugovor s EU".
    Ovako bih i sama sažela svoje mišljenje. S tim da ne vjerujem da ćemo imati dobar ugovor i ne vjerujem da su obuhvaćeni interesi većine (pri tom ne mislim na većinu od 51 % izašlih na birališta).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    To je točno i danas, samo moraju znati super njemački.
    mislim da mogu do 2015, znam neke koji su u beču na faksu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    znači ako bude rezultat DA ti automatski misliš da je namješteno?

NE je samo glasnija opcija, nikako brojnija
    Ne naravno.
    I ja ću glasovati DA.
    Ne vjerujem da si možemo priuštiti NE i da će dozvoliti da ishod referenduma bude takav.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ne znam da li je netko vec linkao gore ali eto, u prilog NE varijanti ide svakako i knjiga

http://www.google.hr/#hl=hr&cp=7&gs_...477ab716209783

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj sis prvotno napisa Vidi poruku
    Istekao edit:

suncokret, kad sam ja studirala, građani bivše Austrougarske su mogli studirati u Austriji pod istim uvjetima kao i njihovi državljani. Ne vjerujem da se to promijenilo.
    znam, ali ipak ispadne skuplje nego zagreb

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sis prvotno napisa Vidi poruku
    Istekao edit:

suncokret, kad sam ja studirala, građani bivše Austrougarske su mogli studirati u Austriji pod istim uvjetima kao i njihovi državljani. Ne vjerujem da se to promijenilo.
    x
    koje imao i prije je mogao studirati vanka
    i tko je ekstra pametan
    niš se tu nije promijenilo
    elem, još su, kak ti ga, bolonjom sve to "pojednostavili"
    ne treba mi ulazak u eu da odem studirati vanka
    niti se imam što ekstra veselit i počet štedit
    štedilo se i prije za to
    stvarno ne vidim što vi tu vidite
    od prve sad mogu nabrojati dvoje ljudi koji studiraju vanka, jedno u Njemačkoj, drugo u Austriji. a znam i jednu personu koja je studirala u Irskoj...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku

Sanader još nije osuđen pa još nije kriv, i
    mi smo svog Sanadera bar priveli
    a jesu li oni svoje??
    moj je dojam da nisu
    pogle samo Berlusconija...tko zna koliko je takvih za koje ne znamo
    a skroz mi smišno kako su nas uzeli na raport i naše generale i političare...
    a u njih javna tajna makar ovo: da im eu parlamentarci ubiru dnevnice i da im se klupe čine praznije neg našeg sabora

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    nije istina, ..
    vidi, gledaj kak oš
    gledam i ja i plačem
    mislim da svak, ko oće vidit, vidi kakav je to non sense
    al će uvijek biti onih koji će to opravdat
    ne mora tražit poticaje - ne treba posjeći

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

MIRKO OMRČEN: Ropstvo ili sloboda - stvar je izbora

http://www.politika.hr/protiv-ulaska...tvar-je-izbora
    Posljednje uređivanje od zmaj : 18.01.2012. at 11:55

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bljuje mi se od ovih naslova "ropstvo ili sloboda"

Pa jel toliko teško realno sagledati stvarno stanje i stvarne mogućnosti i nedostatke, a da to nije ekstremno ni u jednu a ni u drugu stranu? očigledno je.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa da.
    očigledno je.
    jer, osim mutavih spotova, niš drugo nemreš dobit
    nitko ne govori što bu s ovim poduzeć, onim; pa jel istina da neke države eu imaju nultu sptopu pdv-a, a mi ne bumo mogli; zaš VB manje plaća neg ostali; što znači diktatura fiskalne unije....

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Je li netko već stavljao ovaj link http://blog.vecernji.hr/snjezana-nemec/archives/886
    ako je ispričavam se. Uglavnom tu su konkretne brojke o posljedicama ulaska HR u EU

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala Pingvinice
    žao mi što sam "izgubila" link (na koji sam slučajno naišla čitajuć o eu) prije cca mj. dana
    govori su neki od predstavnika il članova političkih stranki (nisam sad ziher) Irske o njihovo državi i naseljavanju stranaca
    mislim da se spominjala cifra od pol milijuna useljenika, dok su se istodobno iseljavali njihovi (neš slično ko Grci u Njemačku)...
    stvar je tim interesantnija zbog tog što je Hrv po mnogim parametrima slična Irskoj...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku

NE je samo glasnija opcija, nikako brojnija
    S ovom rečenicom se potpuno slažem.

Ovaj članak koji je stavila pinguica je strašljiv na prvi pogled. No, kad malo pogledaš i razmisliš o temama koje osobno znaš, vidiš da nije tako kako je napisala. I onda počneš sumnjati u sve brojke koje je navela.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

x
    koje imao i prije je mogao studirati vanka
    i tko je ekstra pametan
    niš se tu nije promijenilo
    elem, još su, kak ti ga, bolonjom sve to "pojednostavili"
    ne treba mi ulazak u eu da odem studirati vanka
    niti se imam što ekstra veselit i počet štedit
    štedilo se i prije za to
    stvarno ne vidim što vi tu vidite
    od prve sad mogu nabrojati dvoje ljudi koji studiraju vanka, jedno u Njemačkoj, drugo u Austriji. a znam i jednu personu koja je studirala u Irskoj...
    nisi skužila, ak ne uđemo poslati ću djecu na studij van.
    išla bi i ja nekud, ali sam već malo prestara.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam sad malo mirnija jer mi je jedan politički analitičar upravo objasnio da je naprosto nemoguće da na referendumu opcija "za" ima manje od 60% glasova. obzirom na veliku potporu koju je vladajuća koalicija dobila na izborima.

pinguice, kakve konkretne brojke? samo sam letimično pregledala.
    evo ovo zadnje:

2,1 milijardi kuna
    hrvatski će građani morati već prve godine članstva u EU namaknuti za proračunsku ‘rupu’ koju bi moglo stvoriti ukidanje carina i drugih pristojbi na uvoz robe iz zemalja Europske unije. Taj gubitak će se morati od nekud namiriti. Ako je suditi po dosadašnjoj praksi, novac će se namaknuti iz džepova hrvatskih građana. Na uvoz iz EU otpada otprilike 60 posto ukupnog uvoza.
    zmaj, nevjerojatno mi je kako u službenim informacijama primjećuješ jednostranost, a u "alternativnim" - ne. zašto je to tako

ovo kvotano je pravi primjer selektivne istine - i službene i "alternativne"
    službene, jer kad spominju financijsku omotnicu (koju sam već linkala, al nek je još jednom tu - http://www.eu-referendum.hr/eu_i_mi/clanstvo36.html ) ne spominju da će hrvatska ostati bez izvornih prihoda od carina.
    a alternativne, kad spomenu da će hrvatska ostati bez izvornih prihoda od carine, ne spomenu da će se to pokriti sredstvima iz eu proračuna.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu svi makroekonomisti da detaljno prate ekonomska kretanja, ali za pretpostaviti je da većina ljudi ipak vidi da u EU niti jedna zemlja članica nije nazadovala.
    .
    upravo tako. tu ulazimo u nekakve rasprave makroekonomske, a svi skupa blage veze nemamo o tome. blage veze.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vidi, gledaj kak oš
    gledam i ja i plačem
    treba tražiti poticaje i iz površine pašnjeka izuzeti površinu stabala, gospodarskih objekata, i svega što nije pašnjak.
    ja ne kužim što tu za plakati.
    možda bi po tvom čovjek s vinogradom u kojem je posađeno i par maslina trebao tražiti za tu površinu poticaj kao za vinograd (ne isključujući masline) pa onda još jednom za maslinik (ne isključujući trsove).
    to bi valjda bilo fer...

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Samo cu ukratko opisati kako izgleda upis na fakultet u EU,a dolazis iz Hrvatske.

7000 eura pologa u njemackoj banci koji se ne smije potrositi,vec mora trajno biti na takozvanom Sperrkonto,znaci zatvorenom racunu,inace nema ulazne vize.

Da bi se do toga doslo,prvo te moraju primiti na faks.Na moj se primalo otprilike 400 ljudi tada,onih izvan EU je bilo 3 posto.Ja i par Bugara,tako je to otprilike izgledalo.

Ako nemas zadovoljavajuce znanje njemackog jezika,znaci bar Sprachdiplom,posalju te na minimalno godinu dana Studienkollega,koji se polaze i tek onda redovno upisuje.To sam nasrecu izbjegla.

Svakih godinu i pol se lijepo odlazi u useljenicki ured u kojemu se prikazuju primanja,izvadci s racuna,zdravstveno osiguranje,potvrde rano razne,da bi se ta viza produljila.

Nakon studija nema nikakve garancije da ce ti se viza dalje produzavati.Ako u roku keks ne nades posao,izbace te isto tako u roku keks van.Ne moram ni spominjati da ce prvo zaposliti Nijemca,zatim EU gradane,a onda ostatak.

Citavo to vrijeme nemas gotovo nikakvih prava,ni na sto.Ukoliko se ne moze dokazati odredena visina primanja,koja opet nije samorazumljiva bez obzira na studij,nece produljiti vizu.Covjek bi pomislio da nakon pravnog fakulteta i 2 pravosudna ispita s dvije godine pripravnistva u drzavnom odvjetnistvu,civilnom sudu,drzavnoj upravi i odvjetnickoj kancelariji postajes potencijal kojega se nece zeljeti rijesiti,medutim,to je daleko od toga.

Ja sam tada bila gradanin pedesetog reda,dok mi se okolnosti u privatnom zivotu nisu promijenile.I samo zbog toga sam dobila sansu,inace sam trtarila prije svakog odlaska na "sredivanje dokumenata".

Sve bih dala da sam tada bila gradanka EU i to sve elegantno zaobisla.Sad barem necu biti primorana uzimati njemacko drzavljanstvo.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

vidi, gledaj kak oš
    gledam i ja i plačem
    sorry, ali ne kužiš i gotovo.
    ali nemoj bar širiti neistine dalje.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala suncokreto
    svak je odgovoran za svoja vjerovanja, svoje priče
    članak se i dalje može pročitati
    pa ko laže ko istinu zbori...izgleda sve ovisi o paru očiju koja čitaju

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    zmaj, nevjerojatno mi je kako u službenim informacijama primjećuješ jednostranost, a u "alternativnim" - ne. zašto je to tako
    valjda jer sam čovik ko i svi drugi
    ko i političari koji su jednostrani
    ko i tzv bespovratni fondovi
    i tomu sl
    al,nije da me to opravdava. priznajem

uostalom, službene info su previše bajkovite
    npr službeni spot na htv, financiran i od str eu (ak se ne varam ha ha)

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Jens prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon studija nema nikakve garancije da ce ti se viza dalje produzavati.Ako u roku keks ne nades posao,izbace te isto tako u roku keks van.Ne moram ni spominjati da ce prvo zaposliti Nijemca,zatim EU gradane,a onda ostatak.
    Drago mi je da si javila iz prve ruke. Toliko o toj famoznoj krađi naših stručnjaka. Ako mi imamo 10 stručnjaka, Kinezi imaju barem 100 jednako dobrih, tako da je neki odljev naših malo vjerojatan.

Ali postoje i razmjene sa stipendijom, kada se ide samo na 3-12 mjeseci, poput ERASMUS-a. U tome sudjelujemo samo zato što smo pred ulaskom u EU. Nije samo u pitanju da se nauči, nego se radi i neminovni networking. Isto tako svi IPA projekti su predpristupni.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Tada kad sam krenula na studij nije bilo ERASMUS programa,uostalom zeljela sam kompletan studij.
    Ali i tim Francuzima s razmjene sam bila zavidna kako se s lakocom spresetavaju po Berlinu,uzivaju,malo na predavanje,pa onda biraj hoces li nazad,neces,hoces doktorat,neces,mogli su sto su htjeli.
    A ja molim boga da upadnem u kvotu od 3 posto. I jos se izlazes razno raznim ponizenjima po kojekakvim sluzbama u kojima te prvo zacudeno pitaju-a vi govorite njemacki?
    Kao da sam maltene izbjeglica dosla na studij necijom miloscu,a ne vlastitim sposobnostima.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nekim ljudima bi stvarno trebalo nacrtati da shvate. EU JE budućnost.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zmaj i ostali, da li ste pročitali službene dokumente? da li razumijete kako EU funkcionira, ili se vodite samo time što drugi kažu?

Ja mislim da je za donošenje odluke nužno ovo gore, bio ti protiv ili za, ali da znaš zašto si protiv ili zašto si za. A ne da kruže kojekakve nebuloze, od cvijeća do gubitka suvereniteta.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

I jos da dodam,za one koji bi slali djecu na studij u inozemstvo.

Saljite ih na ucenje njemackog.Zemlje upravo tog govornog podrucja su one kojima gravitiramo,kulturoloski i politicki.Engleski se uvijek moze u hodu i uvjerena sam da bi ih Sprachdiplom doveo dalje od drugih certifikata za engleski jezik.

Cim se radi o potvrdi njihovog ministarstva kulture nitko ih nista vise nece pitati.Vrijedi neograniceno.Iz Njemacke onda mogu kasnije birati kamo ce.Njihove strucnjake naime,izrazito cijene.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da, sada kad smo u ERASMUS-u, naši studenti mogu lako van, ali nema ih dovoljno zainteresiranih, koliko znam. Još ne kuže koliko im je važno imati network za sve projekte (ne samo one iz sredstava EU). Ja to sad vidim na vlastitoj koži koliko sam u prednosti jer znam ljude vani.

Dakle, moglo se i prije van na studij, ali sad je to neusporedivo lakše.

Jens, žao mi je da si ti imala loše iskustvo. Ima i dobrih i loših. I ja sam se motala po 2 sveučilišta vani i imam na jednom grozno iskustvo, a na drugom prekrasno i ako sam blizu, navratim na ovo dobro i uvijek sam dobrodošla. Ovo loše iskustvo - ne volim ni tom ulicom proći autom, a kamoli navratiti unutra. (Ja nisam morala učiti jezik, imala sam potvrdu da sve mogu na engleskom, ali sam naučila jezik, jer mi se činilo primitivnim to ne iskoristiti)

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Zmaj i ostali, da li ste pročitali službene dokumente? da li razumijete kako EU funkcionira, ili se vodite samo time što drugi kažu?

Ja mislim da je za donošenje odluke nužno ovo gore, bio ti protiv ili za, ali da znaš zašto si protiv ili zašto si za. A ne da kruže kojekakve nebuloze, od cvijeća do gubitka suvereniteta.
    čitala sam onu konsolidiranu verziju Lisabnoskog od Davorina Rudolfa
    i objavljeni pretpristupni...
    i priznajem, prlistala sam. dakle, tu i tamo se zaustavila na, meni, zanimljivim str.
    cijele nisam pročitala
    nekako sam se nadala da će to umjesto nas napraviti naši predstavnici
    al izgleda, niš od njih.. nisam ziher jesu li objavili da napokon imaju službeni prijevod (čujem da imaju)
    al ionak kasno...prekasno.
    bilo bi zanimljivo anketirat saborske zastunike pri izlasku na referendum:
    jeste li ili niste pročitali (dakle cijeli...) (službeni prijevod) Lisabonski ug.
    da ili ne
    smajlić dobije ko je čita s razumijevanjem lol

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam sad malo mirnija jer mi je jedan politički analitičar upravo objasnio da je naprosto nemoguće da na referendumu opcija "za" ima manje od 60% glasova. obzirom na veliku potporu koju je vladajuća koalicija dobila na izborima.
    ovo je vrlo manjkava procjena, zašto brojati glasove samo vladajuće koalicije? ako se broje glasovi koje su pokupile stranke koje se zalažu za ulazak u EU, onda je to bliže 90 % ( i hdz, i hdssb, i hlsr, i hss i... podržavaju ulazak u EU, zar ne?).
    a ipak na referendumu će puno manje glasača podržati ulazak u EU, nego je na parlamentarnim izborima podržalo stranke/koalicije koje u programu imaju jasnu podršku ulasku ( kladim se da za opcija neće uhvatiti 60 %).
    sličan scenario je bio u siječnju 2001., kad je par dana nakon premoćno osvojenih parlamentarnih izbora koalicija SDP-HSLS izgubila predsjedničke izbore (Budiša vs. Mesić ), a politički analitičari su to smatrali -nemogućim.

mislim da vladajući ističu tu teoriju da se s jedne strane malo utješe, a s druge strane lagano sugeriraju da je sve već odlučeno .
    ( disklejmer:ja nisam paranoična u vezi namještanja rezultata referenduma, nikako ne vidim da u dipu ili po biračkim mjestima lažiraju, to mi je baš tu mač )

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zasto mislite da Hrvate nece gledati kao ''gradane drugoga reda'' i ako udemo u EU. Cisto sumnjam da ce se promjeniti percepcija obicnih gradana EU na nas Hrvate.

A sto se tice studiranja vani to je po meni jedina dobra strana ulaska. Ali koliko ce zaista studenata iskorisavati tu priliku. Sigurna sam da se stipendije Hrvatima nece dijeliti sakom i kapom. Ja osobno nisam studirala vani ali znam dosta ljudi koji jesu. Bilo im je i teze i skuplje, ali su uspjeli. Na kraju ce ispasti da ce studenti koji zele studirati vani imati samo manje papirologije ako udemo u EU. ne znam da li se radi toga isplati ulaziti :/

A s druge strane na taj nacin poticemo odljev mozgova, pa mi automatski ova ZA opcija postaje PROTIV. Zasto Hrvatska ne bi ulagala u poboljsanje nasih sveucilista umjesto da reklamiramo Europska!!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ne moraju oni nis posebno lazirat kad imamo vise birača nego stanovnika.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

morena, pa sad ti je Jens napisala da nema šanse da se dogodi odljev mozgova, jer će te izbaciti čim mogu iz zemlje. A i sama da si Nijemac i imaš tvrtku, privatnu, prvo ćeš zaposliti Nijemca, pa onda ostale prema kvaliteti kandidata ili prema tendencijama proširivanja tvrtke ili tržišta. Nema bojazni za odljev mozgova, po meni postoji šansa za priljev znanja i stvaranje prevažne mreže, neprepoznate u prosječnog građanina Hrvatske.

100% je situacija s ERASMUS-om trenutno takva da nema dovoljno zainteresiranih. Što zbog straha i privrženosti domu, što zbog nepoznavanja pravila igre.

Stvarno me ljute komentari - neće nama Hrvatima nitko dijeliti. Naravno da neće, prvo moraš ispuniti uvjete i dokumentaciju pripremiti.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Obični građani ne gledaju Hrvate kao građane drugog reda. Naprotiv, baš se dobro družimo. Barem ja. I u EU, i preko oceana. Službenici na aerodromima gledaju, ali oni nisu tada obični građani, nego službeno lice.

Kad budemo u EU i službena lica će nas gledati kao i sve ostale građane EU. Mi ćemo imati i državljanstvo EU i Hrvatsko.

A za Hrvatsku znaju svuda i nećemo postati drugačiji jer smo dio Evrope. Pa, mi jesmo Evropa.

Kad su mi u Kanadi pričali o godišnjem na Jadranu ili o curi Splićanki, a meni puno srce. Vole ljudi našu Hrvatsku. I voljet će nas još više kao dio EU.

Nepopravljivi optimista duboko u hrvatskim genima i evropskom odgoju.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 18.01.2012. at 15:26

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Slazem se sa Beti3. Moja neugodna iskustva su se odnosila poglavito na drzavnu administraciju.Interesantno je bilo jedino kako su se sefovi tih nizih cinovnika odnosili prema meni s postovanjem i divljenjem.
    Kolege na faksu,a poglavito profesori,isto.Oni koji su bili "cudnovati",su bili i prema kolegama Nijemcima isto tako "cudnovati".Pogotovo ako dolaze iz "radnicke klase".

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

što se tiče Sanadera vimdim da ste me krivo shvatili ali neču sad na tu temu...htjela sam reć da Beti onda misli i da Sanader nije kriv pošto još nije osuđen, ako misli da Euro parlamentarci nisu krivi jer ima ja ne mogu dokazati krivnju...no to je ne bitno (htjedoh reć da ja itekako mislim da je Sanader kriv)

Što se tiče namještanja izbora, ako već i ne budu namješteni sigurna sam da ćemo izlazit na referendum dok ishod ne bude pozitivan.

Izjava Vesne Pusić na radio Anteni;'Ne bih htjela biti preokrutna, ali ako ne uđemo u Uniju, nećete dobiti mirovinu! .... "Propast ćemo ovako i onako! Ako ne provedemo reforme, ako ne znamo osmisliti projekte, zakone i ne iskoristimo ovu priliku!"
    Recite VI meni kakva je ovo izjava ako ne ucjenjivačka, ako nije plašenje građana i borba za stolicu u EU parlamentu tj. za plaću u EU parlamentu. Ovo je namjerno ciljana skupina, ljudi u mirovin, oni su najbroniji i najsiromašniji sloj društva koje je najlaše zaplašiti i ucjeniti. Za mene je ova izjava sramota.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Po meni je ovakva izjava potkopavanje Vlade premijera Milanovića, koji je rekao da želi "dobiti vlast na izborima!" zato što njegova koalicija može donjeti promjene ovoj zemlij, a sad po Pusićki ispada da ako ne uđemo u EU, nemožemo ništa. Ako je tako onda smo i s HDZ-om ili nekom drugom strankom mogli uči u EU- jer se po pitanju EU slažu sve stranke osim desnice!
    Odjednom gubimo kretitni rejting, Država propada, neće se isplatiti mirovine itd. ako ne uđemo u EU, je li to ucjena Europe ili samo RH političara pitam se ja?!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

malo je van trenutnih rasprava, možda nekom malo smijeha dobro dođe, makar i ovog opterećenog teškom odlukom

http://www.youtube.com/watch?v=mUS8i099cmo&feature=related

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi ćemo imati i državljanstvo EU i Hrvatsko.
    to su već negdje porglasili Federativnu E??
    baš supać
    sad smo svi jednooooo
    jeeeeeeej

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Izjava Vesne Pusić na radio Anteni;'Ne bih htjela biti preokrutna, ali ako ne uđemo u Uniju, nećete dobiti mirovinu! .... "Propast ćemo ovako i onako! Ako ne provedemo reforme, ako ne znamo osmisliti projekte, zakone i ne iskoristimo ovu priliku!"
    Recite VI meni kakva je ovo izjava ako ne ucjenjivačka, ako nije plašenje građana i borba za stolicu u EU parlamentu tj. za plaću u EU parlamentu. Ovo je namjerno ciljana skupina, ljudi u mirovin, oni su najbroniji i najsiromašniji sloj društva koje je najlaše zaplašiti i ucjeniti. Za mene je ova izjava sramota.
    super
    očita ucjena na djelu
    divno
    i onda kažu kak sam ja jednostrana i fobo ovo ono... lol

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj morena24 prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto mislite da Hrvate nece gledati kao ''gradane drugoga reda'' i ako udemo u EU. Cisto sumnjam da ce se promjeniti percepcija obicnih gradana EU na nas Hrvate.

A sto se tice studiranja vani to je po meni jedina dobra strana ulaska. Ali koliko ce zaista studenata iskorisavati tu priliku. Sigurna sam da se stipendije Hrvatima nece dijeliti sakom i kapom. Ja osobno nisam studirala vani ali znam dosta ljudi koji jesu. Bilo im je i teze i skuplje, ali su uspjeli. Na kraju ce ispasti da ce studenti koji zele studirati vani imati samo manje papirologije ako udemo u EU. ne znam da li se radi toga isplati ulaziti :/

A s druge strane na taj nacin poticemo odljev mozgova, pa mi automatski ova ZA opcija postaje PROTIV. Zasto Hrvatska ne bi ulagala u poboljsanje nasih sveucilista umjesto da reklamiramo Europska!!
    X

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s ovime se slažem
    još važem o svome glasu, ali ako još netko izlane ovakvo što do nedjelje i ja ću biti debelo PROTIV

a što se tiče studiranja vani - o čemu mi pričamo?!?! to je isto kada uspoređujemo onih 1% utjecaja Hrvatske u parlamentu s ostalima koji imaju daleko više postotke

ma koliko to mladih može ili će moći studirati vani?!?
    pa stipendije su ograničene, i samo su za najbolje - čak dobro onaj u reklami kaže - za svemirski inženjering ... ma koliko to mladih Hrvata će studirati "svemirski inženjering" i koliko ih ima uvjete - kao prvo financijske (rijetko koja stipendija pokriva sve troškove) - da bi se uputio na studij u inozemstvo?!?

sve mi se čini da mnogi od nas žive u nekom paralelnom svijetu i nemaju uopće doticaja s velikom većinom prosječnih hrvatskih građana ...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pokušavam naći koliko posto birača treba izići na referendum i koliko ih je potrebno za da/ne. Našla sam link, al ga ne razumijem, ne mogu pretvorit u brojke
    link je:
    http://www.iusinfo.hr/DailyContent/T....aspx?id=10800

Ustavom RH
    propisano je da se konačni sud o pridruživanju Hrvatske savezu drugih država donosi odlukom na referendumu većinom glasova birača koji su pristupili referendumu (članak 135.). Prije zadnjih izmjena, Ustav (NN 76/10) je propisivao kako odluka na referendumu postaje važeća pod uvjetom da je za njega glasovala većina od ukupnog broja birača upisanih u popis birača RH, međutim, s obzirom na postotak građana koji izlaze na izbore, takav referendum bilo bi nemoguće provesti, a osobito dobiti pozitivan rezultat.
    Postupak raspisivanja i provedbe referenduma uređen je Zakonom o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave. Početkom ove godine Vlada je uputila Prijedlog novog zakona o referendumu u kojem je glavna predložena promjena u odnosu na stari zakon bila ta da je referendumska odluka važeća ako se za nju izjasni 50 posto birača koji su izišli na referendum, a ne 50 posto ukupnoga broja birača, čime bi bio usklađen s odredbama izmjenjenog Ustava.Budući da nije prošao saborsku proceduru i dalje je na snazi dosadašnji Zakon, koji u članku 6. propisuje kako se odluka na referendumu donosi većinom birača koji su glasovali, uz uvjet da je referendumu pristupila većina od ukupnog broja birača upisanih u popis, ako za pojedina pitanja Ustavom RH nije drugačije određeno. Slijedom iznesenog, za odluku o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji bit će potreban manji postotak glasova nego što bi bio potreban za referendum o nekom drugom pitanju.Ovakva se situacija može shvatiti, imamo li na umu kako je Deklaracijom o temeljnim načelima pregovora za punopravno članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji što skoriji ulazak u punopravno članstvo Europske unije proglašen strateškim ciljem Republike Hrvatske. Budući da je euroskepticizam u porastu, politička elita opravdano strahuje da na referendumu o pridruživanju EU neće biti postignuta većina koja bi jamčila pozitivan ishod.Činjenica da na EU referendume u pravilu izlazi manji broj ljudi, možda je nekakvo opravdanje za takvu odluku, ali ipak ostaje gorak okus da se temeljni državni akti mijenjaju za pojedinačnu upotrebu.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

@Vrijeska

Ja imam podatke samo za DE,dakle ne znam kako je u drugim drzavama.

Ne treba ti stipendija.Mislim,mozes i nju dobiti,ali je po meni bolje podnijeti zahtjev za tzv. Bafög (Bundesausbildungsförderungsgesetz).Radi se o naknadi koju primaju studenti ukoliko im roditelji nemaju visoka primanja i ne mogu u potpunosti snositi troskove obrazovanja.Najvisi iznos je nesto iznad 600 eura.

Caka je u tome da se moraju ispunjavati studentske obaveze bez odlaganja i polovica se kasnije mora vratiti.Ako je student izvrstan,nece morati vratiti nista.
    Ako se u to uracuna jos neki studentski poslic za 400 eura,sto je ovdje normalna naknada za tzv. Minijob,ispada 1000 eura mjesecno.To je dovoljno za prezivjeti.

Da ne spominjem da im onda ne treba ni radna dozvola koja je meni trebala.Studentska viza,naime,dozvoljava 90 radnih dana godisnje,za sve ostalo se podnosi poseban zahtjev.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

makita, zanimljiv tekst:
    Slijedom iznesenog, za odluku o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji bit će potreban manji postotak glasova nego što bi bio potreban za referendum o nekom drugom pitanju....Budući da je euroskepticizam u porastu, politička elita opravdano strahuje da na referendumu o pridruživanju EU neće biti postignuta većina koja bi jamčila pozitivan ishod.
    to se zove namještanje..mijenjanje ustava, prilagođavanje, dotjerianje..pa još u skladu s ministričinim izjavama, ucjenjivanje...lijepim popisom birača, poviješću naštimavanja, glasanje msrtvih ...
    i onda se netko čudi kad spomeneš namještavanje...
    divna ta, kako kažu, politička elita

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa tek 8-9 % pučanstva završava fakultet u RH. Naravno da se onda i studentska razmjena odnosi na mali broj ljudi. Od tih 9 % samo oni koji su potencijalno dobri nam i trebaju da rade networking i da sudjeluju u razvoju, što će na razmjeni najlošiji studenti. I ne treba biti rocket scientist, takvih niti nema kod nas. Studij zrakoplovstva možda malo dodiruje temu, ali tu ima mizeran broj studenata, možda 15 na godinu.

Konkretno u Njemačkoj postoji zakon prema kojem visokoobrazovani kadar može dobiti dozvolu boravka. Pri tome nije dovoljno da si doktor znanosti, nego moraš biti doktor znanosti, voditelj projekata s plaćom od 80 000 eura godišnje, onda može. Pa si vi mislite koliko ima takvih.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Recite VI meni kakva je ovo izjava ako ne ucjenjivačka,
    Možda.. istinita? Jel vam to palo na pamet kao mogućnost?

Ili izmišljena? Ja nisam slušala antenu zagreb, ali bome ne vjerujem bombastičnim novinskim naslovima nimalo.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo jedan kratki članak sa po 5 razloga zašto DA ili NE za EU.:
    http://uvrnuto.wordpress.com/2012/01...ristupanja-eu/

To su i moji razlozi.
    šališ se jel da?!!!!!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

divna ta, kako kažu, politička elita
    a šta je sad pak ovo?
    pa ti si ta koja kaže da bi svoju budućnost dala u ruke bezrezervno toj političkoj eliti, bez ikakvih zahtjeva/kontrola/dogovora sa strane.
    a sad odjednom ne valja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •