to su valjda i grcima govorili
imali su i oni svoju Pusićku??
i sve one zemlje koje posprdno zovu PIIGS
DA
NE
to su valjda i grcima govorili
imali su i oni svoju Pusićku??
i sve one zemlje koje posprdno zovu PIIGS
e da za vas koji ste propustili ovaj kratki prilogi od 7min i EU ne radu parlamentaraca, tj.plaća parlamentaraca..svakako pogledajte...tamo naši političari žure..znači mi bi trebali u EU zbog putovnice i par onih koji će imati super plaće-karikiram naravno
http://www.youtube.com/watch?v=cA0z2RiWhzU
http://www.h-alter.org/vijesti/hrvatska/dogovoreni-brak-s-eu
evo nekoliko razloga s gornjeg linka:
ovdje iznosim par jednostavnih razloga zbog kojih ću na predstojećem referendumu zaokružiti odgovor "protiv".
- Nitko na početku procesa pridruživanja nije pitao da li uopće želimo ući u taj proces.
- Pristupni ugovor je potpisan prije provedenog referenduma.
- Kako je već najavljeno, referendum će se ponavljati sve dok većina ne zaokruži ZA, a nakon toga nas više nitko neće ništa pitati na referendumu.
- Referendum o referendumu koji se trebao održati istovremeno, misteriozno je nestao, što daje dodatnu težinu prethodnoj točki i totalitarnu sjenu u pozadini.
- EU se pod teretom krize trenutno transformira, a krajnji rezultat je još neizvjestan, pa nije jasno u što ulazimo.
- Iz iskustva znam da u situacijama kada su me uvjeravali kako alternativa ne postoji, uvijek je postojalo bar nekoliko boljih.
vrlo lijep popis
koji, nažalost, nije cijeli...ima toga još
meni je dosta onaj: ucjena oko ZERP-a na kojem godišnje gubimo milijardu (čini mi se kuna. e baš ću otić vidit,tražit jel kuna il neš dr.)
nikako ne volim kad me netko ucjenjuje
nikako
valjda sam ja premala za tu igru velikih
evo ga
pročeprkala sam
izgleda da se radi o milijardu eura godišnje!!
jupiiii
http://www.youtube.com/watch?v=8g8jJDdDC04
i onda netko kaže da trebam prijeći preko te ucjene...
hvala. ne, hvala.
http://www.vecernji.hr/vijesti/bisku...-clanak-366937
pinguice, ajd tom svom velečasnom uputi mail da ti razjasni malo to o eu. valjda neće zamjerit što gnjaviš.
na kraju krajeva, to te se ipak više osobno tiče nego zamrznuti embriji![]()
e to stvara itekakav upitnik
vlada+oporba+crkva=sve u jednom
nešto se gadno sprema
a vidim, oteli se mnoge ovčice od pastira
a bome, dali se privest mnogi koji se ovcama ne smatraju..
jel me zezaš ili stvarno ne razumiješ?
šta da citiram? pa cijeli topik, na 12 stranica, vičeš da nam ne treba eu, da možemo bolje sami. bezrezervno vjeruješ našoj političkoj eliti da nisu ludi da uđu u nekakve zajednice jer da mogu i znaju bolje sami. vjeruješ više u njih nego što oni sami vjeruju u sebe.
i onda odjednom pusićka ne valja, politička elita ne valja. a ko će onda to bolje sami sprovest u djelo?
mislim da niti jedan normalan čovjek ne voli kad ga se otvoreno radi budalom znači bez i malo maskiranja, i nude mu banalne, nebitne idiotske razloge za i protiv nečega....
žalosno je stvarno što će neki ljudi zaokružiti DA , da ne moraju čekati na nekoj granici, a ostatak stanovništva nikad nije otputovao iz svoga grada a ne samo Države....žalosno je što otvaranjem granica, otvarmo zemlju, krijumčarima ljudi, drogi, orižiju itd. jer jednom kad neko uđe u EU može šetati iz jedne u drugu Državu bez problema a to je raj za razne kriminalce
znam da će ljudi kao i svi to je normalno, na referendumu glasati iz svojih "sebičnih, razloga i potreba" bilo ZA bilo PROTIV, ali ja se iskreno nadam da će većina ljudi misliti na SAV narod prilikom glasanja, za ono od čega će većina imati koristi a ne samo 1% povlaštenih kojima je i danas dobro
- nadam se da će ljudi misliti na svoje pretke ali i na budućnost svoje djece, te odlučit na osnovu bitnih stvari a ne nebuloza
-žalosno je što puno ljudi ne živi u istoj stvarnosti kao većina ljudi u Hrvatskoj, nego manjina kojima je bolje uopće nema dodira s stvarnošću većine pa su im razlozi kao viza i putovanja bez "pretresa" na granici jedini razlog za uć u EU- a meni je to nepojmljivo razmišljanje...ipak je ulazak u EU nešto više od putovanja po Europi u čekanja na aerodromu u papučama....
-isto tako se nadam da oni koji glasaju PROTIV ne glasaju tako samo zato što se boje novoga, što se bojegubitka DRžave itd.... nego da su im ekonomski pa tek onda "terorijalni" razlozi prioritet
-što se tiče rada vani naši još od prije 2 svjetskog rata rade vani u čemu je sad problem s tim radom...školuju se vani koji imaju lovu, ulaskom u EU i dalje oni koji nemaju love neće moću studirati vani..
http://www.youtube.com/watch?v=xJJXz...eature=related
Mihajlović i Lesar kažu u 9; :30 minuti Hrvatska uživo
Mihajlović citira presudu suda u Luxeburgu, Strani radnik koji radi u RH, nemože dobiti plaću kao dobmcilni radnik za isti posao u RH već kao u Rumunjskoj ili Bugarskoj..ako Hrvatski radnik radi u Njemačkoj dobivat će Hrvatsku plaću a živit će u Njemačkoj pod njihovim troškovima...........
Kaže on..dečki bravo tako se štiti Državni interes....(a ne ko mi)
Pogledajte svakao
Ruža Tomašić o referendumu
http://www.youtube.com/watch?v=n_HmKXsCH4k
uopće neću ni čitati članak..zgrožena sam odpočetka stavom Vatikana, Pape i Katoličke Crkve kad se radi o ulasku u EU...evo šta na to kaže moja prijateljica vjeroučiteljica i vjerujte "velika vjernica" u praksi, jedna od rijetkih...možda je malo pretjerala ali ne mogu se sad sjetiti jedne političke jako lijepe i korekte sročene poruke, pa ću staviti ovu
prvo se ima očitovati smeće i bezakonik koji je potpomognut od sotone.... sve je to dobro osmišljen plan već stoljećima unaprijed isplaniran.... na što i crkva kao takva nije imuna. Slava Bogu što crkvu ne čine isključivo strukture nego ti i ja i drugi koji istinski traže Isusa Krista. To mi daje sigurnost da ne malakšem u ovim naizgled uznemirujućim trenucima svjetske pozornice
Ova gore poruka je osobito lijepa, poucna i nadasve humanisticna.
Ja se pomalo pitam, da li je ovo onaj isti pametni, topli, normalni forum na koji sam se ja pred nekih 8 godina registrirala.
Mihajlović citira presudu suda u Luxeburgu, Strani radnik koji radi u RH, nemože dobiti plaću kao dobmcilni radnik za isti posao u RH već kao u Rumunjskoj ili Bugarskoj..ako Hrvatski radnik radi u Njemačkoj dobivat će Hrvatsku plaću a živit će u Njemačkoj pod njihovim troškovima...........
Da li vi stvarno mislite, da su ove besmislice da hrvatski ili bilo koji drugi radnik ne njemacke nacionalnosti, dobiva hrvatsku placu, tocne?
hahahah, kakve gluposti.
uglavnom, ono što sam skužila je da euroskeptici ne nude alternativu. Nemaju pojma što će biti ako ne uđemo u EU, samo šire paranoju oko ulaska.
Jao ivanazg,kakva pobogu hrvatska placa za hrvatskog radnika u inozemstvu???
Kad pročitam ovo o sotoni, moje za dobije aureolu od zvjezdica.
Sve sam sigurnija u koji bi klub radije.
a đe si ti krumpi
tebe muči ono 20-20-20, jelda?![]()
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 18.01.2012. at 18:37
Pusićki ovo:
čl. 116 Kaznenog zakona RH glasi:
Povreda slobode odlučivanja birača
Članak 116.
...
Tko silom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem ili na drugi protuzakonit način utječe na birača, da na izborima ili prigodom glasovanja glasuje za ili protiv određenog kandidata, odnosno glasuje za ili protiv opoziva, ili glasuje za ili protiv određenog prijedloga u referendumu, ili uopće ne glasuje,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/v...on/594393.aspx
cvijete, taman si mislila dicu upisat na vjeronauk, sad te pokolebala
Posljednje uređivanje od krumpiric : 18.01.2012. at 18:46
http://www.jutarnji.hr/viktor-zmegac...cnosti/998107/
evo linka na nazalost samo dio intervjua sa viktorom zmegacem, jednim izuzetnim intelektualcem i pametnim covjekom.
http://eu-je-prijevara.net84.net/index.php#14
FIZIČAR DAVOR PAVUNA UPOZORAVA: Moramo se spasiti od europskog utapanja i ulaska u 'integracijsku žabokrečinu'
To nisu moje riječi več sam citirala Mihajloviča s priloga koji sam linkala a to je iz emisije Hrvatska uživo HTV1.... pa ako novinar izmišlja presude i odluke Luxseburškoga suda i to na javnoj TV, ako Mihajlović ih krivo tumači onda i ja pričam nebuloze..........lijepo pogledajte prilog ako vam se ne da cijeli onda od 9 minute..pa onda komentirajte
jeste li dobili na kućni prag listić; Sve što trebate znat o EU ?
neće biti smak svijeta ako uđemo u EU (niti ću ja pretjerano tugovati istini za volju) ali biti će to prevelika cijena koju ćemo platiti da bi se nekim ljudima otvorile oči...žalosno je što neki ljudi znaju u što idemo ali radi svoje dobrobiti zanemaruju dobrobit svoje zemlje i manje sretnih ljudi u njoj kojima će biti još teže u EU.....ovu zemlju su u povijesti na plećima iznosili mali ljudi koji su mislili svojim glavam i nisu dozvolili da ih se pravi budalama i išli "kud sve budale tud i mali Mujo" i opet će, pa se ja ničega ne bojim-samo se žalostim što ne učimo na vlastitim pogreškama
Nadam se iskreno da sam u krivu i da će me ulazak RH u EU odvesti u bolju budućnost, a ja ću postati nova i presretna osoba kojoj će se život promjeniti iz korjena .nije li to prijevod reklama za ulazak u EU![]()
Oduševljavaju me ove katastrofičarske stranice, fali Bruce Willis.
NIje, prijevod je razlika u mogućnostima.
Ostalo ovisi o mnogočemu, uključujući sposobnosti.
Pogledala sam prilog. Uopce me ne zanima kako neki novinar tumaci neku presudu.Uz duzno postovanje svim novinarima.Dok ju sama ne vidim i ne procitam,ne vjerujem.Osim toga,niti google mi nije izbacio tu sokantnu,najnoviju presudu.
Ako nista drugo,nacionalni zakoni pojedinih drzava zabranuju takvo sto.
Inace sam sklona vjerovati kako je tema te presude nesto sasvim drugo,ne bi bilo prvi put da se izvlaci iz konteksta.
Što nas ne ubija, to nas ojačava
A sad ozbiljno, čini mi se da trošak još jednog referenduma vrijedi potrošit, e da bi se dobilo vremena za pretresti još neke stvari. Cijeli tekst lisabonskog i još neke dokumente bi volila lijepo pročitat. A možda s vremenom dođu i neke nove opcije u obzir. Kako će i Europa izgledat za koji mjesec, godinu, pitanje je nakon ovih previranja
@ivanazg
Da,glasati zu ZA.
Ja sam EU-Vertrag cak i odstudirala.Zivim u EU.
Glasanje za EU bez čitanja ugovora i onoga što potpisuješ je meni ravno tome, da vam netko pokuca na kućna vrata, nešto lijepo obeća i zamoli da samo potpišete (bez detaljnoga čitanja) i vi to učinite. Druga dan dođe ista osoba i izbaci vas iz stana jer ste stan prepisali na njega. meni je to ravno...da se ne izrazim....
Jesi ti pročitala ugovor, nisam upratila?
@ivanazg
Nadi ugovor na bilo kojem europskom jeziku i citaj.Ako ne razumijes,trazi da ti se prevede.
Slazem se da sve skupa nije najsretnije rijeseno,ali vjeruj mi,ja kad sam ga prvi put uzela u ruke davnih dana kad sam tek pocinjala sa studijem nisam imala pojma sto pojedine stvari uopce znace i na sto se odnose,bez obzira sto se ne radi o kvantnoj fizici.
Mogla bih jos svasta dodati na ovo,ali mislim da bi mi se onda predbacivalo da patroniziram, pa necu.
I ako je provokacija odgovoriti ću; Ne ,zato i ne potpisujem! Dok ne dobijemo sve informacije na pravi način i kako, treba bez cenzure i uljepšavanja moja odluka je ovakva. Za sad po meni nije dobro da RH ulazi u EU, što ne znači da se to u budućnosti neće promjeniti a s time i moj odgovor s PROTIV na ZA.
Ja nisam dobila odgovor o tome koliko ugovora je ivana pročitala i što joj konkretno u njemu smeta? (ja se moram posut pepelom, ja sam pročitala ono što me se tiče, bilo privatno, bilo poslovno, dio sam preskakala)
@ivanazg
Ja nisam dijaspora.
Ja sam hrvatska drzavljanka.Imam u Hrvatskoj obitelj.U njoj sam provela 20 godina zivota,u njoj sam se i obrazovala.
aha, ti nisi pročitala, a kažeš: NE.
Tvoja prozivka je onda između nevjerojatne i smješne.
jenes mislila sam i oni u BiH imaju Hrvatsko državljanstvo ali žive tamo i glasaju o RH i uRH...nisam mislila ovdje konkretno na tebe već na to kako se kod nas svaki put kad su izbori vodi rasprava o tome kako bez obzira na državljanstvo ljudi koji ne žive godinama u RH ne bi trebali ni glasati itd. no to nije tema
krumpiric mislim da sam bila jasna a ne smiješna......obaveza Države je da nas informira jer joj je to u cilju a ne na ovaj način i cenzurom....presmješno mi je što ovo kažeš jer me podsjećaš neki dan na gospođu Pusić kada je na Trgu superiorno rekla liku da ima sve na internetu, a čovjek možda nema ni za kruh...tko će informirati 4 milijona Hrvata koji nemaju internet,penzionera koji se i ne služe kompijuterima?????!!!!
A da i ne spominjem da ni pravnici nemogu protumačiti pojednine točke ugovora, zato imamo ovdje prostora za nebulozne razgovora i prepucavanja...a najjadnije je od svega da ni Kosor ni Pusić itd. nisu pročitale taj ugovor, ali se kunu da je EU boljitak za nas?n Zašto da im vjerujem?
Prozvala si nekog da nije pročitao ugovor i da je za, a ti nisi pročitala i protiv si
Zanimljivo.
može se, kako se ono kaže, sagriješiti i propustom![]()
propust nije moj, u svakom slučaju bolje i pametnije je nepotpisati ako nisi pročitao ugovor ili ne razumiješ što čitaš ili ti nije dobro objašnjeno ono što potpisuješ, ili ima rupa u zakonu za koje neznaš kako bi se mogle odraziti na tebe,nego potipsati i p......i ali nažalost za potpisivanje ovih na neviđeno ili onih koji gledaju samo svoje interese ili onih koji se vole praviti pametni a ne znaju o čemu čitaju posljedice ćemo osjećati i mi koji nismo potpisali
više ti neću odgovarati jer začetavamo forum i mislim da nije uredu da se ovdje prepucavamo nas dvije ponavljajući jedno te isto u nedogled....![]()
Posljednje uređivanje od ivana zg : 18.01.2012. at 19:56
to nije chat
jednako je opasno nepotpisati kao i potpisati
kako da to banaliziramo, time da npr. možeš nepotpisati darovnicu za kuću od bake![]()
to je opasno
važno je informirano odlučiti, bilo za, bilo protiv
jednako je opasno neinformirano odlučivati u bilo kojem smjeru
pogotovo jer svačiji glas jednako vrijedi i na svačiji život se utječe