DA
NE
kad promisliš, nevjerojatno je koliko je ovo pitanje svakakvo nekakvo, u svim smjerovima
trebaš sam pogledat iz ove perspektive: Hrvatski sabor donio je Deklaraciju o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji kao strateškom interesu , podržalo je 127 zastupnika dok je jedan ostao suzdržan.
dakle, ljevica, desnica (a ko da nisu skoro pa isti), čak i uz potporu predstavnika Crkve, svi skupa ko u bratstvu i jedinstvu..
http://www.jutarnji.hr/donesena-dekl...resom/1001106/
"Kako znam da živim u Hrvatskoj?"
- Radim kod Austrijanca, plaću mi isplaćuje Talijan, kupujem kod Slovenca, telefon plaćam Nijemcu, točim gorivo kod Mađara, lijekove nabavljam od Izraelaca, zakone mi propisuje Belgijanac, a sudi mi Nizozemac. -
Ovo je vic g. Zorislava Šojata
Ako ne pripadamo EU, pripadamo nekom drugom gospodarskom okruženju, mani se sada ljubavi prema domovini, eno i branitelji su za EU
Uglavnom, kojem onda okruženju pripadamo?
Posljednje uređivanje od zmaj : 20.01.2012. at 16:37
nije valjda zabranjeno pitati?
i da, imam, ali dobila bi ban da ih napišem
i mene vrijeđa kad se piše kako se itako ništa neće napraviti kad/ako uđemo u uniju. mislim da to mogu napisati samo ljudi koji žive u velikim gradovima i koji niti nemaju blage veze kako se gradi infrastruktura, vrtići, dječja igrališta, kako se opremaju škole ili pak oni koji žive u nekim mjestima gdje se ništa ne radi.
ljudi u malim mjestima si sve to što vi uzimate zdravo za gotovo moraju priskrbiti sami, nažalost država je još uvijek centralizirana i ne raspolažemo sa svojim novcem.
eu projekti bi ruralnim zajednicama omogućili puno brži razvoj, mi znamo, možemo i hoćemo. to je i dokazalo svako malo razvijeno mjesto u hrvatskoj.
i zato se i ja osijećam kao i beti da nas stalno vuče netko prema dolje, najprije glasači hdz-a, a sad i oni koji će glasati protiv eu, a da niti ne znaju pravo zašto.
jer su pročitali populistički mail i jer su svi naši političari niš korist.
e pa sorry nemate pojma.
pa sad mogu dobiti i ban, briga me.
dosta mi je da gledam u sloveniju i mislim si kako smo već mogli napraviti puno da nas stalno neko ne vuče prema dnu
Gle, paradoksa: Vesna Pusić nam u propagandnoj poruci kaže da je Hrvatska prošla čitav niz reformi i da je danas uređenija država koja bolje služi svojim građanima. Kakav kompliment HDZ-u!
http://www.eu-referendum.hr/video2/clip03.html
slično eče i premijer
čuj, retorika se mijenja KVP - kako vitar puše
malo su uglađeni europejci, demokrati
malo su ucjenjivači, agresivci
kak im već gori pod petama,lol
u jedno takva malo selo kanim odseliti
jer ni u gradu nije bajno
a što se pitanja tiče, ne, naravno da nije zabranjeno pitati - čak što više poželjno je
samo, nije mi jasno kakva to pitanja mogu biti da se zbog njih dobiva ban?
ja ni u jednom trenutku nisam bila prema nikome bezobrazna, pa to ne očekujem ni od drugih
evo ga na
nakon svih finti i govora kak će nešto koštat 1-2 mil eura, sad je to neš skočilo na čak 6mil eura
Skočila cijena
Strancima dajemo 45 mil. kn da utvrde na čemu smo?
http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...9/0896006.html
Uzbuna u HDZ-uOdakle vam 6 mil. eura za konzultante?
http://danas.net.hr/novac/page/2012/...06.html?pos=n1
jadni smo ti pa svojih nemamo...
rahela, ako se kaniš odseliti u malo selo onda bi ti u interesu bilo da uđemo u eu.
jedino tako možemo namaknuti novac za razvoj ruralnih dijelova, osim ako ti nije cilj bijeg i izolacija od civilizacije, tada ti je svejedno. ali pretpostavljam da većina stanovnika želi bolje uvjete života (bolje prometnice, sportske dvorane, bazene, kanalizaciju, vrtiće itd.)
trudim se i ja ne biti bezobrazna, ali teško je ostati smiren kad vidiš tu silnu količinu gluposti koja se ovih dana može naći na internetu i kad vidiš da ljudi koji to pišu nemaju blage veze o čemu govore.
pritom ne mislim na nikog konkretnog.
a posebno me dira kad se govori da oni koji su za eu vode hrvatsku u ropstvo, propast, bankrot, gubitak suvereniteta...kako će nam oduzeti vodu, zrak i kaj ja znam kaj još.
mora da su onda strašni bedaci svi oni koji će glasati za.
pa nakon kaj skužiš da si totalna bena koja vjeruje propagandi za stoku sitnog zuba i šutiš 17 stranica. na 18. pukneš i bolje da ne pitaš i ne pišeš više niš.
Odmazda vladajućih radi negativnog rezultata na referendumu ne bi trebala biti razlog za izjašnjavanje suprotno svojim uvjerenjima. Primjena EU regula u zemljama članicama ovisi samo o upravi u pojedinoj članici tako da bi se i slavlje radi pozitivnog referenduma moglo pretvoriti u novu rundu pljačke za nagradu osloboditeljima.
Dakle, bez obzira na ishod referenduma, naknade će i dalje biti predmet natezanja s vladajućima. Koji god oni bili.
ne razumijem, koji ti dio ne razumiješ?
plašiš se vidit?
evo, ne znam ko je prvi, čini mi se premijer, reka u saboru da suverenitet u pojmovnom značenju nije isto ko suverenitet od prije 50,60god
doduše, nije rekao koje bi to novo značenje suvereniteta bilo
isto je (valjda ko papagajica) ponovila Pusićka
a sve na proziv nekih zastupnika koji su citirali, da!!, citirali dijelove eu ugovora iz koji je jasno i preočito da članice ugovoa gube suverenitet i dobar dio ovlasti prenose na Brisel (a u Briselu eu komisija..i tako par ljudi diktira milijunima..hm, di smo to već vidjeli??)
da se radi o KVP - kako vitar puše
govori nam i snimljen propagandi spot na koje Josipoviće govori kako ne ćemo izgubiti suverenitet
predsjednik, premijer i ministrica očito nisu uskladili priče
valjda nisu očekivali takva pitanja...ko zna za što nad drže pa se ministrica stala i prijetit...
ostaje jedino mišljenje da razlikujemo značenje suvereniteta
dakle, gdje je suverentiet u graničnom nadziranju?, gdje je monetarni suverenitet?, pod isključivim nadzorom eu, gdje je fiskalni suverenitet?, pod iključivim nadzorom eu, gdje je suverenitet u odlučivanju naseljavanja??, tamo di u Lisabonskom piše da se bilo ko dilo di po eu može naselit bez da mu se brani...EU ima isključivu nadležnost nad carinskom, monetarnom i zajedničkom trgovinskom poltikom. nad nekim drugim segmentima, djelomični nadzor, a nad nekim desetim upravlja nacionlna država.
i o kojem suvereitetu ti onda pričaš??
možda o onom da se imamo pravo zvati Hrvatska
a možda i to sutra bude smetalo nekom, jer ne bu bilo politički korektno
npr, kako će se osjećati jedan, kaj ja znam, beligijanac naseljen u Hr?? nije ugodno stršati iz grupe Hrvata, pa se možda sutradan budemo zvali Provincija x istočne E.
nešto slično onom da ona neka žemska nije smila nosit križ oko vrata jer to vrijeđa ojsćaje onih koji nisu kršćani
ili nešto slično što već postoji u EU, da se ženi ne smiš obratit s gospođo, jer to spolna il kakva već po redu diskriminacija
istom je vrla ministrica jučer u saboru hvalila načelo supsidijarnosti
da niže instance društva riješavaju što one i mogu
tj., da im više instance to ne oduzimaju
svak riješava svoje
tako se valjda i eu treba upletati u naš nacionalni proračun jer to, valjda, nacionlna država ne smi/ne može/ne zna sama,pa pod svojoim isključivim nadzorom to treba imati eu
Što se mene tiče možemo se zvati i minimojci samo nek nam bude bolje.
ne znam kako vi, al ja zamišljam zmaj kako 01.07.2013. dočekuje ukopana u rov ispred svoje kuće, ogrnuta hrvatskom zastavom i pjeva potiho "zovi, samo zovi".
a na granicama tenkovi i okupatorska vojska. i zamišljam poljake kako skidaju križeve s vrata i čehinje koje ne smiješ zvat gospođo.
i gorski kotar pun bugara. i onaj jedan belgijanac u čabru kojemu se ne sviđa što mu se grad zove čabar.
ja ko pingvica, već tri dana sam po cijele dane i noći u uredu, na jednom tabu ovaj eu, na drugom tabu drugi eu, pa sam pobenavila malo, ne zamjerite![]()
ok. slobodno brišite.
nu sad cubane, a taman sam se smirila![]()
cubana, ti nisi za politiku definitivno![]()
ne razumijem u čem je stavr cvijeto?
citirala sam samo ovu stvar jer:
http://www.vecernji.hr/vijesti/eu-ze...-clanak-336181
a da te možda zamislim
stavim još i ove događaje iz svijeta:
Schwarzenegger zabranio riječi mama i tata
http://www.jutarnji.hr/schwarzenegge...i-tata/272742/
i jedan ovdje pri dnu:
http://www.thebereancall.org/node/5430
dal je to stvarno neka patka, ne znam
al ona eu gospođda nije patka
evo još i o tom kako bi se u rodne listove tilo progurat roditelj a roditelj b, a ne mama i tata, tako da se oni koji nemaju mamu i tatu, ne bi sojećali diskriminiranima
http://webcache.googleusercontent.co...ient=firefox-a
Zmaj, ja samo ne znam gdje ti crpiš sve ove nebuloze.
Znači svi ovi što sad žive u EU su teški idioti, a samo mi Hrvati smo pametni i ne bi se trebali dati uvući u takvu zajednicu, jer nama će očigledno, a i sad nam je bolje nego njima.
Zdenka, što se tiče komplimenta Vesne Pusić HDZ-u, ne brini, nije to HDZ radio jer je želio nego je morao, jer ne bi ni primirisali Evropu da nisu to napravili.
joj, sori, ne moraš linkati, uhvatio me smijeh, eto tako, nemoj me ozbiljno shvaćati. zanemari. prijavi moderatorima, we.
zaista ne razumijem o kakvim nebulozama govoriš?
recimo ovo za suverenitet, pa to je bilo jućer u saboru!!!!
i na to je premijer reka da je istina i niš novo
valjda je bulaznio...
istom se jednom Kaae čudila što sam za eu tvorevinu upotrijebila naziv "megadržava"
a onda jučer u saboru čuješ kako u hrv službenim spisima s kraja 2011 (11 ili 12mj) stoji "federalnoj uniji"
znaju li oni neš što mi ne znamo??
to si ti rekla
i zaista ne vidim razloga da se upličem u takve jadosti
zmaj , gdje sam ja ono pisala o prodavanju magle i da ćemo biti sretni sa pdv-om od 25% (jer moglo je i gore), a ti si to usporedila o onoj priči o čokoladi? Daj me podsjeti , ode nam PDV na 25%.
http://danas.net.hr/novac/page/2012/...06.html?pos=n0![]()
ti misliš da imam razloga prijaviti te?
tvoje lolanje mi nije zvučalo ko neko teško ismijavanje i pogrđivanje mene kao osobe
i ne vidim razloga za prijavu
mislim da čovjeku ponekad dođe tako lolat se, smijati, iz muke, ko što se dalo zaključit iz tvog pisanja
meni nije vrijeđajujće, al mi je dovoljno da tebe pitam što to znači
odi se žalit sudu u Strassbourgu
već su imali takav slučaj i izglasali da nema kom šta smetat kulturno nasljeđe i identitet
http://www.katolik.hr/aktualnomnu/os...ma-i-sudnicama
e cure moje da ne bi vama bilo ku onoj poslovici; tko se zadnji smije
Ovaj Josipović me ne bi nagovorio da kupim pivo, a ne da galsam s EU- toliko je uvjerljiv, pogotovo s onim nitko još nije poželio izaći iz EU, a to što Englezi samo što ne izađu, Talijani su tu negdje, a Norvežani su već drugi put na referendumu se izjasnili protiv EU tome nikom ništa. I gdje je tu demokracija i slobodaizbora kad se po cijeli dane puštaju lobirajući spotovi samo jedne strane ZA EU?! U komunizmu je bilo više demokracije!
to isto ko neka zastupnica u saboru jučer
nabrojala kak su, čini mi se, englezi jednom odbili izać iz, tada čini mi se europ. zajednice (dakle, imali su referendum o tom dal izać il ostat, što ne i ponovno)
i tako redom nabrajala
al NIJE naravno rekla da je Greenladn izašao iz te iste europ. zajednice
ne znam jel spomenula da su i švicarci 2x odbili referendum za eu
i da je Island dobio preuzet na se dugove banka (isto mislim 2x)i svega onog što se nama gura te je itekako upitno jesu li za eu
čitam da se govori i o smanjenom ualganju ak ne uđemo u eu
a ne govore da već sada ALbanija ima veća ulaganja onih uzvana!!, i da nisu trpili recesiju i da nisu u eu!!!
još što kaže amer. CIA o raspadanju EU
http://dalje.com/hr-hrvatska/domazet...avovima/241148
Posljednje uređivanje od zmaj : 20.01.2012. at 20:49
ja bi referendum da se vrat austrougarska. apeliram na gospodu u beču da porade na tome.
mislim da je to zadnja normalna država u kojoj smo živili.
naučit ću i njemački, nema problema.
Kako vam 's ruba znanosti' izgleda skori mogući ulazak Hrvatske u EU?
- Čim čovjek otvori samo jedno krmeljavo oko, vidi da je u priči o Europskoj uniji riječ o svjesnoj laži i manipulaciji. To se jasno vidi, između ostalog, i po zanemarivom postotku odlučivanja koji bi Hrvatska imala u EU, premda valja znati da tamo u stvari nitko ne odlučuje, odnosno odlučuje Europska komisija koja je nadnacionalna struktura. Definicija spoja tako nedemokratske i centralizirane vlade i korporacija zove se fašizam. U kojoj mjeri svaka odluka Europske unije ide u korist korporacija, može se pročitati u svim dnevnim novinama. Danas smo, međutim, zasuti iznošenjem gomile floskula tipa: 'Moramo ući u europsku obitelj' ili 'Nikad nećemo odlučivati sami o sebi više nego kada uđemo u EU', pa onda svi koji tako ne misle ispadaju nekakvi ognjištari odnosno primitivci. Među onima koji su protiv ulaska Hrvatske u EU ja međutim nisam ni jednog takvog sreo.- To je propaganda. Jedan politolog tako tvrdi da ćemo otići u novu Jugoslaviju ako ne uđemo u EU. Ta tvrdnja je tako glupa i nerealna da me od nje oči peku. No onima koji manipuliraju, istina nije važna. Jedna od uspješnih metoda manipulacije je i stavljanje etiketa. Danas mnogi jako paze na političku korektnost, što je u stvari jednoumlje gore od bilo kojeg dosadašnjeg. David Icke ih naziva robotskim ljevičarima. Pri tehnici lijepljenja etiketa unaprijed se zna što je dobro, a svako drugačije mišljenje dobiva etiketu zbog koje se svi boje bilo što reći. Možeš dobiti etiketu ksenofoba, rasista, homofoba, pseudoznanstvenika, desničara i slično. U našim novinama ima mnogo takvih primjera. Čitao sam intervju s čovjekom koji vodi nekakvu stranku Finaca. Ništa posebno nije rekao, no u naslovu je istaknuto da je to ekstremni desničar i ksenofob. Znači, mi ne trebamo doći do zaključka već nam je on odmah nametnut. Čim nam prezentiraju činjenice, odmah daju upute što iz toga moramo zaključiti.Krešimir MišakSpomenuli ste da ste među izjavama predstavnika desnice pronašli dosta istine. Zašto se u današnjem svijetu desne političke opcije smatraju negativnim, dok je lijevo i liberalno pozitivno?
- Zato jer kroz nametnutu političku korektnost vlada jednoumlje. Politička korektnost diktira da je lijevo i liberalno pozitivno, a desno negativno. Zašto? Zato jer je to dobra poluga za globalizaciju i vođenje globalne diktature. Nažalost, danas se svi protiv EU bore iz perspektive nacionalizma. To je glupo, jer mogli bi svijet decentralizirati još više na regije, gradove, sela, pa da ljudi doista odlučuju sami o sebi. No na trenutnom stupnju povijesnog razvoja, države su ti etniteti koji su zamišljeni da zastupaju i štite ljude i zbog toga su nacionalne države danas prepreka nadnacionalnim strukturama jer imaju carinu, socijalnu zaštitu, tekovine koje su napravljene za građane... Normalno da su 'desničari' trenutno brana toj nadnacionalnoj strukturi i zato su im počeli lijepiti etikete nacionalizma. Znaš onu priču kako više nećemo moći kupiti sira i vrhnja, čemu smo se prije neku godinu rugali. Odjednom vidiš da je u tim stvarima velika količina istine, odjednom se iznenadiš, čak se uplašiš da su desničari u pravu. No u stvari se ne radi o tome je li netko desničar ili nije, nego o tome da su desničari povezani s nacionalnom državom, a nacionalna država je prepreka uvođenju globalne diktature i zato desnica nije poželjna.
Cvijeta, ti se smijes, a ja sam negdje izmedu smijeha i nevjerice. I to bez da imam tri otvorene taba.
Da ovo nisam vidjela, odnosno svojim ocima citala, ne bih vjerovala.
Ovo nije ni za plakanje, toliko je apsurdno, da su moguci jedino smijeh i nevjerica.
..Zbog čega u javnosti prevladava stav da su oni koji su protiv EU neobrazovani i primitivni, dok su ovi drugi napredni i pametni?
- To je propaganda. Jedan politolog tako tvrdi da ćemo otići u novu Jugoslaviju ako ne uđemo u EU. Ta tvrdnja je tako glupa i nerealna da me od nje oči peku. No onima koji manipuliraju, istina nije važna. Jedna od uspješnih metoda manipulacije je i stavljanje etiketa. Danas mnogi jako paze na političku korektnost, što je u stvari jednoumlje gore od bilo kojeg dosadašnjeg. David Icke ih naziva robotskim ljevičarima. Pri tehnici lijepljenja etiketa unaprijed se zna što je dobro, a svako drugačije mišljenje dobiva etiketu zbog koje se svi boje bilo što reći. Možeš dobiti etiketu ksenofoba, rasista, homofoba, pseudoznanstvenika, desničara i slično. U našim novinama ima mnogo takvih primjera. Čitao sam intervju s čovjekom koji vodi nekakvu stranku Finaca. Ništa posebno nije rekao, no u naslovu je istaknuto da je to ekstremni desničar i ksenofob. Znači, mi ne trebamo doći do zaključka već nam je on odmah nametnut. Čim nam prezentiraju činjenice, odmah daju upute što iz toga moramo zaključiti.
.....Kako objašnjavate da baš sve hrvatske parlamentarne stranke podržavaju ulazak Hrvatske u EU, iako je velik dio naroda protiv? Ne bi li političari trebali predstavljati narod?
- I tu se odgovor krije iza priče o etiketatama. Riječ je o nekoliko kategorija ljudi. Prvi su oni koji su, pjesnički rečeno, hipnotizirani, koji su nasjeli na propagandu i onda pričaju i prenose dalje. Misle da su informirani, a nisu. Etikete koje su nalijepljene sprečavaju ih da odu u određena područja i vide o čemu se tu radi. Na drugoj razini su sitna koristoljublja. Svi se hoće uguziti na dobro plaćena mjesta gdje se ništa ne radi. Nevjerojatno je mnogo ljudi spremno prodati se za sitnu lovu. To se pokazalo kad je CIA kupovala novinare te kad je kasnije obznanila da ih možeš kupiti za sto dolara. Ima međutim i jedan broj ljudi koji su duboko unutra i koji svjesno lažu. Ne misle oni da je EU napredna, već namjerno lažu. Nije im, naime, nepoznato da EU nije nikakva demokracija, već da je to diktatura kroz legislativu. Čak nije tajna da je EU rezultat zakulisnih djelovanja određenih skupina. Ne moramo se tu baviti teorijama urote. Postoji knjiga 'Tajna povijest Europske unije' koja to detaljno opisuje. Povijest EU je, dakle, manipulacija duga pedeset i više godina. Kad vidimo da je Sarkozy postavljen od Bilderberga, da je Anglea Merkel na isti način postavljena, da je Cameron instaliran od Bilderberga, da imamo predsjednike i premijere koji dolaze iz svjetskih banaka, da su vodeći političari ili iz Trilateralne komisije ili su Bilderberzi ili Goldman Sachs, onda trebaš biti slijep da ne vidiš da je to sve isto. Na hrvatskoj razini također su ljudi sa zadatkom. Ti ljudi nisu izabrani slučajno. To se vrlo lijepo može pratiti već desetak godina.
Ti pričaš o stvarima skojima si upoznata jako površno i očito si nedostatno informirana.
Grenland je zavisno područje pod jurisdikcijom Danske i ima 50.000 stanovnika, 80% njegove površine je pod ledom. Aproksimativno. Na njega se i dalje primjenjuju Ugovori EU, on i dalje pripada područjima koja su pridružena Uniji, ali se zbog njihovog posebnog položaja (geografskog i inog) njima dodjeljuje poseban status. Dakle, Grenland nije izišao iz Unije, nego je promijenio prirodu asocijacije s njom jer mu je tako povoljnije (prvenstveno zbog CFP-a, tj zajedničke ribarstvene politike). I Grenland zbog toga ne može biti primjer ni za šta. Mogla bi ja sad i o Islandu i o suverenitetu, ali ne želim docirati.
Svaki tvoj post je pun ovakvih rupa i nadam si da si toga svjesna.
Ok je biti eurofobičan i euroskeptičan i protiv ulaska u EU - postoje valjani argumenti za to. Ali ti nažalost još nisi iznjela niti jedan takav (kao ni uostalom većina ljudi koji su protiv ulaska).