Vidi rezultate ankete: Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?

Glasači
241. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • DA

120 49.79%
  • NE

121 50.21%
Stranica 20 od 34 PrviPrvi ... 10181920212230 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 1681

Tema: i EU zaslužuje temu :)

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Nightswimming prvotno napisa Vidi poruku
    nije izašao, mislim da smo to apsolvirale.

A to što je 50.000 ljudi odlučilo da želi loviti kitove, pa si na pametan način osigurali to pravo uz da ima sve povlastice koje mu EU nudi, to je druga stvar.

Šteta što Hrvatska nije usamljeni ogromni komad kopna u arktičkom krugu.

I ponavljam, Grenland je toliko specifičan da nije primjer ni za što.
    a možda bi mogli iskopati neke rovove oko hrvatske, pa kad dođe sljedeće ledeno doba...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    a možda bi mogli iskopati neke rovove oko hrvatske, pa kad dođe sljedeće ledeno doba...
    ma tužno je sve to. Ovako komplicirana i teška odluka koju treba dobro odvagat, a s jedne strane nesuvisli argumenti euroskeptika koji su protiv, a ne znaju zašto su protiv (odnosno misle da znaju ali su u zabludi), a s druge strane histerična vlada koja ljudima ne zna objasniti prednosti nego im pušta infatilne tv spotove koji veze s vezom nemaju. Good luck hrvatski građani..

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nije izašao, mislim da smo to apsolvirale.
    a pogleć, što da ti ja na tokažem?
    na linko hrv sabora piše da su raspisali referendum
    meni je to interesantno uvidu našeg referenduma
    bilo bi zanimljivo viditi pitanje na listiću za njihov referendum
    lnik hrv sabora kažu da je posljedica tog referenduma - izlazak iz eu (tj., vjerojatno misle europ. zajednice, tadašnje, jel)
    e sad, jel čaša na pol puna il prazna..pitanje je sad
    jel izaša il ostao unutar, a nije unutar
    pa kako to stručno reć?? izašao sam djelomično, napol sam ostao...
    ne znam
    no, svakako mi je interesantno da posvuda pišu - izašao, pa i na linku hrv sabora
    eto, toliko o tom
    hvala na tvojim iznesenim saznanjima

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a s druge strane histerična vlada koja ljudima ne zna objasniti prednosti nego im pušta infatilne tv spotove koji veze s vezom nemaju. Good luck hrvatski građani..
    o ovim spotovima se ministrica izjasnila - besplatni su
    što reć?
    ne znam kako to građanima Hrv nije dosta da ima se makar mali mali crvić sumnje uvuće.. ono, neš me tu muljaju
    dakle, ne kažem da im to treba biti sav temelj za glasanje protiv
    al je svakako dobar primjer što eu i naša vlada misle o nama i svom tom cirkusu kad nam puštaju takve filmiće
    užas
    k tom je ministrica izjavila da odgađanje referenduma za npr 3tj neće pomoć novim saznanjima
    tj. da Hrvatska ne će dobit nikakav bolji uvid u plus i minus, u info o eu
    i to mi je šok šok
    al su zato ipak odgodili izvan onog zaksnkog roka od 30dana nakon pretpristupnpg
    pokazalo se i zašto - da geldamo ovu besplatnu propagandu
    i tad su to opravdali da se građane treba informirati o pregovorenim stvarima
    ha ha..informirati

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.youtube.com/watch?v=maFJFD9HaNg

ja se priključujem na kraju rasprave, kao hrvatska eu prije njenog raspada

ispričavam se ako je to već stavljeno

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma tužno je sve to. Ovako komplicirana i teška odluka koju treba dobro odvagat, a s jedne strane nesuvisli argumenti euroskeptika koji su protiv, a ne znaju zašto su protiv (odnosno misle da znaju ali su u zabludi), a s druge strane histerična vlada koja ljudima ne zna objasniti prednosti nego im pušta infatilne tv spotove koji veze s vezom nemaju. Good luck hrvatski građani..
    da, malo sreće nam ne bi škodilo.
    a i pameti.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    a pogleć, što da ti ja na tokažem?
    na linko hrv sabora piše da su raspisali referendum
    meni je to interesantno uvidu našeg referenduma
    bilo bi zanimljivo viditi pitanje na listiću za njihov referendum
    lnik hrv sabora kažu da je posljedica tog referenduma - izlazak iz eu (tj., vjerojatno misle europ. zajednice, tadašnje, jel)
    e sad, jel čaša na pol puna il prazna..pitanje je sad
    jel izaša il ostao unutar, a nije unutar
    pa kako to stručno reć?? izašao sam djelomično, napol sam ostao...
    ne znam
    no, svakako mi je interesantno da posvuda pišu - izašao, pa i na linku hrv sabora
    eto, toliko o tom
    hvala na tvojim iznesenim saznanjima
    Molim, imam ih ja još.

Inače, stručno se kaže: Grenland je promijenio status i prirodu asocijacije s Europskom unijom. U svoju korist. I svaka im čast na tome. Oni svake godine prime od Eu oko 40 milijardi eura za svakojake svrhe, imaju pristup zajedničkom tržištu i posebni sporazum prema kojem mogu ribarit kak im se svidi više-manje. Podsjećam da se radi o 50.000 ljudi, pa ti sad vidi koliko je to para.

I da Hrvatska može pod takvim uvjetima bit pridružena uniji, vjerujem da bi svi zaokružili ne na referendumu, jel. Ali Hrvatska nije Grenland i tu priča prestaje.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Napokon sam sve procitala.

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    A ti si meni baš zanimljiva. Onako, antropološki.
    Rijetko se takvi susreću.
    I sad bih samo malo

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    da, malo sreće nam ne bi škodilo.
    a i pameti.
    e, da, sreće i pameti (uf, uf, smijem li spomenuti pamet..?)

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

No dosta više o tom Grenlandu - to je nebitno.

Željela sam još samo reći da mi je žao da vlada nije napravila spotove u kojima bi pokazala koliko je EU već priutna u Hrvatskoj i prikazala bar neke od uspješnijih projekata financiranih od njene strane. Kad bi ljudi samo dobili uvid u velike, konkretne stvari koje su napravjlene tijekom pregovora, vjerujem da bi to bio daleko ujerljiviji argument od bilo čeg drugog.

Ne znam koliko znate o tome, ali Eu je financirala hrpu stvari - od skroz malih kao što su uređenje nekih vrtića i igrališta http://www.hu-hr-ipa.com/en/funded-project/27 preko ugrađivanja pročistača otpadnih voda za gradsku kanalizaciju http://www.ispa-karlovac.eu/hr/o-kar...i/financiranje pa sve do niz projekata u svrhu modernizacije i reforme sudstva kao jednog od preduvjeta njegovog poboljšanja http://www.mprh.hr/ipa-projekti-ministarstva-pravosuda . I to su samo primjeri s kojima sam osobno došla u kontakt, ima ih još i puno više.

I sad zamislite da to sve stane. Ne vidim kome je to u interesu.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Željela sam još samo reći da mi je žao da vlada nije napravila spotove u kojima bi pokazala koliko je EU već priutna u Hrvatskoj i prikazala bar neke od uspješnijih projekata financiranih od njene strane. Kad bi ljudi samo dobili uvid u velike, konkretne stvari koje su napravjlene tijekom pregovora, vjerujem da bi to bio daleko ujerljiviji argument od bilo čeg drugog.
    to i mene čudi.
    ali čudi me i kako ljudi gube iz vida takve primjere, jer moraju znati za njih, bar za projekte iz njihove neposredne okoline.
    mislim da vlada nije očekivala ovako agresivnu antieu kampanju i da se zbog toga kampanji za eu malo ofrlje pristupilo, a i vremena za njenu pripremu nije bilo baš previše.
    iako ih to ne opravdava, niti malo.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    Cure iskreno mi se gadi gledati TV,
    MM nije planirao izaći iako je protiv, ali kada je danas vidio Josipovića na koji se način obraća ljudima, odlučio je ipak izaći.
    Da, to je ponižavajuće. On priča kao da se obraća retardiranima, valjda da bi došao do svake te seljačine u tamo nekoj pripiz... Sramota. Ovo je sramota! Mene je, majke mi moje, sram što živim u državi koju vode ovakvi ljudi.
    KOji prijete ne isplaćivanjem mirovina (iako to vjerojatno čak nije daleko od istine), koji nas na ovaj način uvjeravaju u dobrobit ulaska u EU.
    Ovo je dno dna!

I smiješno mi je što već treći petak nema emisije Peti dan, pitam se zašto.

Za koga ćete vi glasati time ZA? Za Hrvatsku? Ne, glasat ćete za dobrobit onih koji će od nas imati koristi - uglavnom Njemačku i Francusku.

Mađari su neki dan prosvjedovali, palili su čak zastavu EU - u našim vijestima ni riječi o tome. http://www.krupljani.ba/vijesti-iz-s...lili-i-zastavu
    Austrijanci su skupili 9.000 potpisa peticije za raspisivanje referenduma - nitko više ne piše o tome http://www.advance.hr/vijesti/austri...izlazak-iz-eu/

Da se razumijemo, nisam nacionalist i smeta me kampanja desničara. Prvenstveno volim svoje ljude, svoju obitelj koja radi u hrvatskim tvornicama.

Pitali ste, kupujemo li Hrvatsko. Da, kad god mogu, sve prehrambene proizvode kupujemo naše. Hranimo se jednostavno i s tim nemamo problema.
    Odjeću rijetko kupujemo i moram priznati da mi je jako žao što ne kupujemo hrvatske proizvode, ali to si nekada ne možemo priuštiti.
    Odjeću za Mašu 90 posto dobijemo, a ostalo kupim gdje je kakva akcija.

I sad kad smo kod naših proizvoda, evo vam jednog primjera zašto ću sutra zaokružiti PROTIV:
    OSJEČKI KANDIT u kojem radi svekar proizvodi vrhunske čokolade (ako niste znali). Sve sirovine sam proizvodi, osim kakaovca kojeg uvozi iz Afrike. Dakle, ne uvozi polugotovu sirovinu, nego baš kakaovac kojeg u Kanditu melju, obrađuju, što već (sveki čak ima neku naušnicu koju je neka afrička žena izgubila berući kakaovac) i sami prave čoksu i ostale proizvode (čokoladu za kuhanje, kakao, čokoladu u prahu...).
    Ulaskom u EU morat će uvoziti sirovine iz Belgije i drugih zemalja EU, dakle već gotovu čokoladu u nekom tekućem stanju (sad laički prepričavam što je sveki pričao) od koje će ovdje praviti čokoladu ili što već.
    Već sada nisu konkurentni zbog toga jer firmu vode nezainteresirani mafijaši kojima nije stalo do proizvoda (a mogli su ga isfurati samo tako jer je jednako kvalitetan, ako ne i kvalitetniji od Milke ili bilo koje belgijske čokolade), a što će tek biti kada uđemo u EU? Zatvorit će je!

Kad uđemo u EU, jedna će šećerana morati biti zatvorena, vjerojatno osječka iako sada rade uglavnom za izvoz, imaju toliko posla da rade u tri smjene, stroj se ne gasi!

Ja znam da se ništa neće promijeniti ako na referendumu narod odluči da nećemo u EU jer je davnih dana netko to već odlučio za nas. Ali neka, kao što Prima reče, i tako i tako moramo dotaknuti dno dna da bismo se iz njega izdignuli, a primjer Argentine je baš to pokazao.

Ja se ne bojim, jer (ovo se Primi neće svidjeti, he he) "Pogledajte ptice nebeske! Niti siju niti žanju, a hrani ih otac njihov nebeski." Imam zdrave ruke, imamo nešto zemlje, nećemo biti gladni. A to je najvažnije.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    čini mi se da pro-ići stalno kontraše etiketiraju kao brijače na nacionalno, suverenitet, naše najljepše more/gore/dole...pa jedina parlamentarna anti EU stranka je desna...
    možda ja takve stavove "preglasno čujem" ,paranoja čista, nemam pojma, mene vrijeđa da me zovu desničarkom, a euroskeptik sam
    da, mene to isto strašno smeta, čak i vrijeđa, jednako kao glupe poruke i reklame onih za
    maloprije sam htjela staviti link o Mađarima, ali sam skužila da su tu vijest kod nas prenijeli oni neki desničari (ne želim ni znati kako se zovu) pa sam linkala sa srpskog ili bosanskog portala, ne znam sad
    i smeta me kada govore, nećemo novu Jugoslaviju
    o tome niti ne razmišljam
    no, kamo sreće da ostvarimo takve veze s državama ex Yu kakve planiramo s članicama EU, mislim da bi kapital i proizvodi puno zdravije kolali nego što mislimo da hoće s europskim jer mislim da nam je ovo tržište bliže, samim tim jeftinije, ekoliški prihvatljivije, poznatije
    radije bih pojela leskovački ajvar nego neki jeftiniji, što ja znam, nizozemski, a njima u zamjenu dala kulen
    ruku na srce, uopće ne vjerujem kako će se našim malim proizvođačima tih autohtonih proizvoda sada otvoriti tržište, pa oni imaju svoje kupce i sada, prodaju koliko proizvedu

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Čitajući i slušajući na više strana mišljenja ljudi o neulasku u EU, poželim da ti ljudi sa nazadnim idejama, sa ograničenim umom, sa sklonošću teoriji zavjera i ne idu nikud iz svoje prip..dine donje, ma gdje ona bila. Ali, neka ne koče one ostale koji su za budućnost, za promjene pa ma kakve one bile... Ali, nema parcijalno. Ili idemo svi ili nitko. Jedva čekam nedjelju u 19 sati. I duboko se nadam da će pametni prevladati.
    e pa sad bi ti rekla, ti stvarno valjda gledaš samo hrt1 i ništa drugo na ovom svijetu (ma, mogla si i na hrt-u u emisiji Peti dan čuti svašta, ali očito ne gledaš to)
    koliko samo intelektualca, i to mladih intelektualaca nije za EU
    no, da, tko zna iz koje su oni pripi*dine potekli pa iz njih govore geni, šta ja znam, kameni, zemljani kakvi god

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jos jednom:
    austrija ne planira referendum o izlasku iz eu-a. Niti je to tema u medijima, niti na nivou uprave.
    Da bi zahtjev o prevedbi referenduma o bilo kojoj temi dosao na raspravu u parlament, potrebno je minimalno 100 000 potpisa.
    Nakon toga parlament odlucuje.

Zasto se takve besmislice i netocnosti, nalaze na raznim linkovima koji nam se tu podastire, ne znam, a jos manje znam, zbog cega ljudi imaju potrebu baratati sa neprovjerenim informacijaa i netocnostima,

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I madari su takoder jedan fantastican primjer, sa svojim demagoskim premijerom, koji izmedu ostalog progurava zakone o medijima koji su na nivou "demokracije" bivseg istocnog bloka, te na srecu nisu kompatibilni sa eu legislativom.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    e, da, sreće i pameti (uf, uf, smijem li spomenuti pamet..?)
    No, no.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.youtube.com/watch?v=maFJFD9HaNg

ja se priključujem na kraju rasprave, kao hrvatska eu prije njenog raspada

ispričavam se ako je to već stavljeno
    Delo kao da je citao ovo ovdije, pa se inspirirao.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    I madari su takoder jedan fantastican primjer, sa svojim demagoskim premijerom, koji izmedu ostalog progurava zakone o medijima koji su na nivou "demokracije" bivseg istocnog bloka, te na srecu nisu kompatibilni sa eu legislativom.
    Europa ne prijeti Mađarskoj sudom zbog zakona o medijima i kršenja ljudskih prava nego zato što su pokušali ponovo uspostaviti kontrolu nad "svojom" nacionalnom bankom.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da se svi slažemo da su spotovi na TV-u katastrofa. I sama sam komentirala da, da nisam direktno upoznata s prednostima EU-a, da bi spotovi i politički ispadi vjerojatno djelovali kontraproduktivno. Nitko ne osporava ni činjenicu da postoje i nedostaci ulaska. Ali realno za sve postoje nedostaci - kad rodiš dijete ne možeš više tulumariti kako ti pada na pamet, više ti ne odgovaraju dvokrevetne sobe u hotelima do kojih je najlakše doći, moraš češće na bolovanje itd. Ima sigurno "50 000" ljudi koji ne žele dijete, ali ima previše prednosti da bi se većina odrekla.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se ne bojim, jer (ovo se Primi neće svidjeti, he he) "Pogledajte ptice nebeske! Niti siju niti žanju, a hrani ih otac njihov nebeski." Imam zdrave ruke, imamo nešto zemlje, nećemo biti gladni. A to je najvažnije.
    ma ja sam ti puno tolerantna , što mi se ima ne sviđati
    slika iz budućnosti:
    tm i ti, mm i ja, čitav dan grbačimo na njivi, i na kraju dana sjednemo večerati. tvoja M i moj A se dure, ne žele večerati, umjesto toga razmjenjuju traume u fejsbuk grupi
    "Opet raštika i krumpiri (ajmo svi koje su roditelji maltretirali samoodrživim životom, umjesto da nas vode u CC1 vikendom, ko' svu normalnu djecu)"
    dok ti sklopljenih ruku i zatvorenih očiju zahvaljuješ ocu nebeskom na hrani za stolom, tm, mm i ja pojedemo sve (i tvoj dio ), čitavo vrijeme mrmljajući u bradu "zašto su nas roditelji, dovraga, slali na faks, mogli smo na selu učiti kako se STVARNO uzgaja krumpir". dok ti otvoriš oči, mi podrigujemo i zahvaljujemo poznaninici iz (pomoću EU fondova ) dobro razvijenog kraja
    (pomikaki, npr.) što nam je poslala 2 dcl maslinovog ulja , u zamjenu za 200 kg svinjske masti (svinje uzgajamo u šupi).

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

e Prima, kg svinjske masti je 14,00 kn na crnjaka tak da si možeš računat malo više ulja .

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    e pa sad bi ti rekla, ti stvarno valjda gledaš samo hrt1 i ništa drugo na ovom svijetu (ma, mogla si i na hrt-u u emisiji Peti dan čuti svašta, ali očito ne gledaš to)
    koliko samo intelektualca, i to mladih intelektualaca nije za EU
    no, da, tko zna iz koje su oni pripi*dine potekli pa iz njih govore geni, šta ja znam, kameni, zemljani kakvi god
    Ne gledam HRT, samo im plaćam pretplatu. TV uglavnom ne gledam.
    A da pročitaš svoje postove drugim očima, vidjela bi da misliš samo na sebe i svoj krug. Kao i većina nas ostalih. Tko gleda široku sliku? Važnije nam je kako će se ta EU odraziti na nas i našu obitelj.

Previše sam zapadno, preblizu toj Evropi, ne samo stavovima, nego i stanovanjem, da bi mi bila privlačnija leskovačka mućkalica od nizozemskog tulipana. Pogotovo što sam u Nizozemskoj bila, a u Leskovcu ne. I u Nizozemskoj je dobro. I u ostatku Evrope kojeg sam imala prilike upoznati. Uljuđeno. Čisto. Nitko nije izgubio identitet. Ni suverenitet.

Neka svatko ima svoje mišljenje, ali ponekad me nivo razmišljanja stvarno zaprepasti, pa reagiram kao u onom postu zbog kojeg sam dobila opomenu. Inače se trudim shvatiti da ne može svatko prihvatiti i obraditi informacije na isti način.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

prima

pomoću EU fondova
    vidim, u tvojoj slici iz budućnosti ipak smo u eu
    a pomikaki se isprsila s dva deci ulja pa je, litra finog istarskog ulja 200,00 kn. pa ti vidi.

i ne znam što si zapela, ko i drugi, da su to nebuloze
    zaista sve to postaje prenaporno
    ured, al volite neke druge naočale, vaše pravo
    ovo me neodoljivo podsjetilo na onaj vic o muji.
    kad vozi po autocesti i sluša radio. a na radiju obavijest vozačima - vozači oprez, jedan vozač vozi u krivom smjeru. a mujo će na to: ma šta jedan, svi bolan voze u krivom smjeru.

potpisujem noćnu plivačicu, dobro kažeš, reklame su fakat mogle biti puno puno suvislije. kao i argumenti. i :respect: za znanje o grenlandu.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Procjenjujem prolazak referenduma s oko 57 posto glasova ZA.

Onda će ovdje nastati sportsko čestitanje, a beti će zmajici poslati utješne hagiće

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

beti, očito nisi probala mućkalicu iz leskovac

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je leskovačka mućkalica uvjek ispred nizozemskog tulipana, a tu mi je svakako i zlatiborski kajmak.
    Ipak sutra glasam za, bez razmišljanja.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa i mućkalica će u eu, šta se sekirate - eno ih, svi poslali pismo briselu da bi i oni
    crnogorci već nakeljili na aute eu tablice, hebe se njima za pregovore

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

već sam rekla, kasno se uključujem, pa vjerovatno iznosim već rečeno
    ali bi ponovila riječi odličnog Predraga Matvjevića
    "ulazak u EU je manje zlo od onog što bi se dogodilo sa Hrvatskom da ostane izvan nje"

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mujo je zakon!

a ako vas ljute tv spotovi nemojte ih gledati. i meni se ona dva koja sam na pola uha čula čine glupa, ali da su i još gluplji ne bi me natjerali da glasam iz inata političarima protiv, jer kakav je to pobogu razlog?
    baš će to političare strašno pogoditi, mislite da će njih prve pogoditi kriza u hrvatskoj ili možda ipak vas?
    ako idete glasati glasajte zbog sebe i sredine u kojoj živite, ako mislite da će ulazak u eu barem malo popraviti život u sredini kojoj živite ili ga barem neće pogoršati, ako mislite da se time otvara više mogućnost za napredak (pa makar i u malom postotku, jer i to je bolje od ništa), ako ne vas, onda vaše djece, onda je glupo glasati protiv jer vam se ne sviđa neki lik s televizije.
    ako pak mislite da će vam život biti lošiji, da će se mogućnosti za bolji život ljudi oko vas i vaše djece smanjiti, onda bi pak bilo glupo glasati za, pa da su tv spotovi ne znam kako pametni i privlačni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Današnji Jutarnji, vezano je uz problematiku ovoga foruma.

Ova pisana izjava vrijeđa svaku točku moga bita, moje djece, domovine itd. Molim vas za komentar.

10 razloga zbog kojih će nam život u Europi biti bolji

1. razlog
    Stanovništvo
    Ako nam zbog nekog razloga naglo ne poraste natalitet, a za sada ne vidimo što bi moglo potaknuto novi baby boom, bit će nas otprilike kao i danas. I to pod uvjetom da olabavimo migracijsku politiku, pa da na poslovima koje Hrvati ne žele raditi zaposlimo ljude iz istočnih europskih zemalja. Oni bi nam, osim radne snage, mogli popraviti i starosnu sliku stanovništva.

Kao prvi razlog je to da se neće rađati mali Hrvati i da će nam se useliti stranci koji će raditi niže plaće poslove.
    Zar ne bi trebalo govoriti o aspketima vezanim uz podizanje djece (finacijska, škole, vrtići) pa da nam natalitet počne rasti?
    Zar ne bi trebalo govoriti o rekvalifikaciji i obrazovanju odarslih, a ne kako će nam radnici iz europskih istočnih zemalja (koje su to?!) raditi na baušteli?
    itd.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

taj članak je prvi članak u novinama, preko dvije stranice, dakle nije kolumna u nekom kutku
    ostali razlozi su isto pisano za osobe koje odista ništa ne znaju ...
    ovakav način pisanja o EU samo dokazuje koliko ti novinari ne znaju ništa više od posječnoga stanovnika RH, stalno iste floskule, i svaki dan gluposti jedan veća od druge

kao što sam rekla za Pusićku da bi joj bilo bolje da šuti ( i zašutila je) tako mislim da su za mnoge loše stvari u državi krivi mediji koji potpuno narušavaju sliku o raznim projektima

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Onda će ovdje nastati sportsko čestitanje, a beti će zmajici poslati utješne hagiće
    ne, nisu mi potrebni hugići
    (ja znam tko sam,što sam, odskle dolazim i kamo idem..tako i znam kako ću pruhvatiti rezultate referenduma. jedino sam žalosna što i mrtvi imaju priliku glasati))
    posebno ne od Beti
    ona je svoje europejstvo već pokazala ovdje, bar jednim postom

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ali Hrvatska nije Grenland i tu priča prestaje.
    ja nikada nisam rekla da je Hrv Greenland
    al uporno svi onavljaju da nismo ovo i ono i da smo nesposobni
    kako i ne buismo kad nam se stalno ispire mozak s tim
    a uz ti imali smo poijest kakvu smo imali, nikad svoji

i ovo mi je naporno
    al ću opet napisat
    na linku hrv sabora stoji da je Greenland imao referendum vezan za tadašnju eez
    pa niš. da se ne "šamaramo" ovako, valjalo bi nam vidit taj listić i što je na njemu pisalo pa su glasali da li ne
    ak je sudit prema informacijama s hrv sabora linka, posljedica je famozni "izlazak" odstupanje

stvar je meni osobno zanimljivija kad pro zastupnica navede manje bitnu stvar od te, koristeć je u svohe pro svrhe
    mogla je onda bit toliko nepristrana i, osim engleskog referenduma o izlasu sedamdesetih god (čini mi se 75), spomenut i G referendum

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

vrijeska, najbolje je članke koji ti se ne sviđaju u novinama preskočiti.
    nisu novinari neka super pametna i informirana bića, pa da im treba sve vjerovati i previše uzimati k srcu to što pišu.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Upozorenje iz Slovenije:Središte EU crpi siromahe, a bogati se i dalje bogate
    sociologinja Marta Gregorčič

http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...06.html?pos=n1

zanimljiv mi je i Jurica Pavičić u današnjem Jutarnjem listu
    piše zašto neće izaći ne referendum
    ak stignem, stavim dio

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

"Ne u EU prije slobode hrvatskim generalima” naziv je peticije koju je potpisalo više od tisuću građana, među kojima i 120 biskupa, nadbiskupa, akademika, sveučilišnih profesora, doktora znanosti... Traženje odgode
    http://www.vecernji.hr/vijesti/ne-ul...-clanak-368385
    http://hrsvijet.net/index.php?option...itika&Itemid=9

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

A zakaj je uvredljivo napisati da se nece radati mali Hrvati?

Pa to je sasvim tocno.Ne radaju se uz sve "mjere" ni mali Nijemci.Razlozi su cesto daleko dublji od vrticke infrastrukture i porodiljnih naknada.Evo ovdje kod mene nikako da to shvate i stalno drndaju po istom,dok im socijala samo raste.Danas je to mlada turska socijala s troje djece,koju ne podupiru i ignoriraju,a sutra ce to biti odrasla turska socijala koju ce trebati financirati.Umjesto da iskoriste sve potencijale koje imaju.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    vidim, u tvojoj slici iz budućnosti ipak smo u eu
    da, vi ste u EU (moja sućut, btw)
    crtica iz budućnosti:
    nakon što je 5. referendum za ulazak Hrvatske u EU, završio bez izglasavanja podrške ulasku, regije koje podržavaju ulazak, odvojile su se i ušle u EU samostalno.
    granica je povijesni lokalitet, simbol otpora EU -šuma i pašnjaci u gorskom kotaru koje je EU 2010. silom pokušala preoblikovati u nizozemske pašnjake.
    na istoku granica je virovitička šećerana.
    (@ Kosjenka: u Slobodnoj Hrvatskoj svinjska mast ne vrijedi gotovo ništa, to je jedan od rijetkih proizvoda kojeg imamo u izobilju)

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne stižem sve popratiti, pa se ispričavam ako je već postano.

Lažu li službene ankete? - Od 1379 ispitanika u Zagrebu, čak 93,2% PROTIV ulaska Hrvatske u EU

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    beti, očito nisi probala mućkalicu iz leskovac
    Priznajem, nisam. I sad sam išla potražiti recept da ne pričam o onome što ne znam. Definitivno, više volim cvijeće nego meso.

Upravo sam bila na seminaru o praktičnoj provedbi sutrašnjeg referenduma. Sve isto kao i obični izbori, ista pravila vrijede.

Nena-Jabuka, nadam se da će zmajica čestitati meni i da ćemo ući u taj EU. Iako, meni je dobro i ovako, dobro će mi biti ( a ipak se nadam i malo bolje, ako bude zdravlja) i u EU, bilo bi mi super i da smo s Kanadom ili Australijom u nekakvoj Uniji.

Sunce sije, kamelije mi cvatu, ja dobila kompliment kako dobro izgledam, ma samo neka život ide....

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e lipa Solange
    treba temeljitije pretraživat
    nakon objave te ankete
    odjednom, prek noći, dana je izjava u smislu da je netko glasao x puta s iste ip adrese
    oni, naravno, dobrice, nisu tili zabranjivat isti ip (u početku) jer su kontali da bi tako zabranili glsovanje više osoba iz, primjerice, istog poduzeća
    kad su stavili tu zabranu, rezultat je ispa, naravno, sasvim drugačije
    nešto slično kao i što se prek noći net.hr ova anketa s cca 20ak tis glasova protiv eu, skočila na 44tis u korist eu
    Posljednje uređivanje od zmaj : 21.01.2012. at 13:56

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    Upozorenje iz Slovenije:Središte EU crpi siromahe, a bogati se i dalje bogate
    Da, vidiš, još jedan razlog ZA ući u EU.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    ja se nadam da neće biti posprdnog čestitanja, hugića i sl.

većina neka opravda svoj stav u narednim godinama kako bi nam svima, posebno našoj djeci, u budućnosti bilo bolje (naravno zajedničkim radom bez obzira koja strana prevagnula)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jens prvotno napisa Vidi poruku
    A zakaj je uvredljivo napisati da se nece radati mali Hrvati?

Pa to je sasvim tocno.Ne radaju se uz sve "mjere" ni mali Nijemci.Razlozi su cesto daleko dublji od vrticke infrastrukture i porodiljnih naknada.Evo ovdje kod mene nikako da to shvate i stalno drndaju po istom,dok im socijala samo raste.Danas je to mlada turska socijala s troje djece,koju ne podupiru i ignoriraju,a sutra ce to biti odrasla turska socijala koju ce trebati financirati.Umjesto da iskoriste sve potencijale koje imaju.
    samo taj isti Nijemac ne izjavljuje da je baš odlično što se useljava jeftina radna snaga jer kao što i sama kažeš, treba misliti dugoročno kada će tu radnu snagu trebati i isplatiti

da se razumijemo nisu ovo nikakve rasističke izjave, nego činjenice s kojima se zbog koristi koju su imale zapadne zemlje s jeftinom radnom snagom prije nekoliko desetljeća (Francuska, Njemačka, VB i ostale) sada plaćaju veliki financijski danak

isto tako mi već sada imamo problem financiranja svoje radne snage i umirovljenika, što bi tek bilo ukoliko uz sve svoje nezaposlene i svoju jeftinu radnu snagu (zar nisu radnici u tvornicama, trgovini, ugostiteljstvu mizerno plaćena ili uopće neplaćena, tj. jeftina radna snaga?!) počnemo uvoziti još jeftiniju ...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    ja se nadam da neće biti posprdnog čestitanja, hugića i sl.

)
    ma to može, malo smijeha nikom ne škodi.
    al ono što slutim je da će 90% onih koji su glasali protiv tvrditi da je referendum lažiran.
    a ja mislim da je lažirana i ova naša anketa, jes da je 10 glasova više protiv, al malo je to brate. to sigurno anchie stišće i stišće "za"...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ma ne može se glasati ni ovdje više od jednom, zar ne?

ps. evo moje kamelije u avataru, zar ne vrijede smiješka?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

može, može, samo ti to ne znaš
    krasne su ti kamelije , moja na balkonu sva jadna, nit lista nit cvjeta

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    da je referendum lažiran.
    to nikada ne ćemo saznati
    ipak, razumno je zaključiti da je takvo što itekako moguće
    budući da nam sama povijest o tom govori
    tko zna kolika će razlika glasova biti, koliko ih će se za nadomjestiti...
    a opet, naravno da postoji i istinska mogućnost da prevagnu proići
    i to je uredu
    samo, ponavljam, žalosno je što naši političari grade takav kupus od odnosa prema onima koji su ih tu stavili, narod
    kao što je već spomenuto, dno dna
    i da u svemu vidim plus za eu, samo ta činjenica, besplanti spotovi i takvo obmanjivanje i ucjenjivanje, bila bi mi vrlo podražujuća za protivni glas
    od eu ne očekujem niš bolje
    oni su svoju demokraciju i svoje europejstvo pokazali kad su tili izglasat Ustav EU
    nakon što im nije uspjelo, prominili su naslov u Liosaboski (uz kojoš koju stavku) i "nadali" se da će to kod Iraca sam tak proć
    pa kad ni to nije prošlo, znamo što se dogodilo u tom razdoblju od Irske, i kako se referendum ponovio za godinu dana
    ja mislim, vođena tom retorikom, da bi onda svake godine trebali raspisivati referendum
    evo kako eu vježba demokraciju i referendum
    http://www.youtube.com/watch?v=VquL6...eature=related
    stvarno ne znam kako proići to mogu progutati

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    samo taj isti Nijemac ne izjavljuje da je baš odlično što se useljava jeftina radna snaga jer kao što i sama kažeš, treba misliti dugoročno kada će tu radnu snagu trebati i isplatiti

da se razumijemo nisu ovo nikakve rasističke izjave, nego činjenice s kojima se zbog koristi koju su imale zapadne zemlje s jeftinom radnom snagom prije nekoliko desetljeća (Francuska, Njemačka, VB i ostale) sada plaćaju veliki financijski danak

isto tako mi već sada imamo problem financiranja svoje radne snage i umirovljenika, što bi tek bilo ukoliko uz sve svoje nezaposlene i svoju jeftinu radnu snagu (zar nisu radnici u tvornicama, trgovini, ugostiteljstvu mizerno plaćena ili uopće neplaćena, tj. jeftina radna snaga?!) počnemo uvoziti još jeftiniju ...
    Ne sad je Svaba zbunjen,to je sasvim tocno.Ali ne nuzno zato sto mu je radna snaga bila jeftina,pa nije zaradila mirovinu,nego jer se ponio rasisticki prema istoj.Getoizirao ju,njihovoj djeci nije osigurao uvjete za skolovanje kao svojoj itd.
    Kao da su mislili da ce valjda ispariti kad im prode radni vijek.
    Vise se ovdje ionako nitko ne naseljava,ako iskljucim ciljano zaposljavanu visokoobrazovanu radnu snagu.

Ima tu jos problema,ne bih sirila temu,ali moram napisati da minimalac recimo nije zakonski normiran,da imaju visoki postotak vlastite socijale bez zavrsene skole i sada to sve misle popraviti velikim nametima,a kome drugome nego-srednjoj klasi.

Zasto to sve pricam,pa zato sto i oni vjeruju,iz nekog meni cudnog razloga,da ce povecanjem vlastitog nataliteta srednje,obrazovane klase moze nesto pokrenuti.

Zasto to mislim?
    Iz razloga sto bih si ja recimo u ovom trenutku mogla priustiti bar troje djece.S nekim opceprihvacenim standardom bez nekih kerefeka.

Problem nastaje kad bih ja tu djecu rodila.Onda vise ne bih imala standard,ne bih toliko stigla zaraditi,ne bih uplacivala u sustav,pala bih na socijalnoj skali,i opet bih samo trosila iz tog istog sustava.To ti je plus-minus-nula.

Mozda zvuci okrutno,ali ja sam troskove stavila na papir i prije nego sam rodila Jensa jer sam tocno znala da mi sustav nikada ne moze vratiti nesto u tolikoj mjeri koliko ja u njega mogu uplatiti i voditi normalan zivot.

Nas problem financiranja je usko vezan za nasu propalu privredu.U takvim okolnostima natalitetne mjere nemaju nikakvu svrhu.Ne zato sto mislim da ne bi bilo dobro imati vise klinaca ili da ne bi trebalo,nego mislim da u ciljanoj skupini to nece naici na ocekivani odjek.Sve ostalo mi ne mozemo isfinancirati.
    Ne da ne mozemo,meni je to iluzorno.Da bismo usli u plus,svaka bi trebala roditi bar troje.Kad se izracunaju prihodi,porodiljni,trajanje,izbivanje zbog bolesti,povratak na posao...Da smo bar Norveska,s kojom busotinom i tak...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •