Vidi rezultate ankete: Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?

Glasači
241. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • DA

120 49.79%
  • NE

121 50.21%
Stranica 21 od 34 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 1681

Tema: i EU zaslužuje temu :)

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo jos malo smjeha ali poanta je tu, inace ovo je skinuto sa fb na nekom od statusa

Evo realnog razmišljanja. Što će meni biti bolje ili gore ako mi uđemo ili ne uđemo u EU.
    Ako uđemo u EU:
    - ja ću moći ići van Rvacke bez da me jebu na granici a nikad me do sad nisu jebali nego sam ka i svaki normalan čojk, sjedio u autu i reka onom na carini da odo malo u Sloveniju i da ću se brzo vratiti...te redovito na povratku samo mahno rukom i reka da nemam ništa za prijaviti. Sve skupa sa......m gubio 4 minute za cjelokupni proces ulaska i izlaska. Dakle dobivam 4 minute dragocjenog života. ***** vas i 4 minute. Kod zubara čekam po sat vremena.
    - kad sletim na aerodrom onda ću moći ići na vrata na kojima piše "EU GRAĐANI" te pokazivat prst srednjak svima koji nisu EU GRAĐANI. A neš ti privilegije u ****** maternu. Još gore jer će se na tim ulazima svi gruvati dok će Bosanac i Srbin na drugom ulazu proći za minutu ja ću sa 28 rumunja i 43 bugara komunicirati mahajući rukama jer stoka ne zna engleski ka ni pokojna jadranka.
    - u Hrvatsku će ući strani kapital pa će gospodarstvo da živne. Koje gospodarstvo ***** vam materina kad ste u 20 godina od Slavonije napravili ledinu. Što će Švabo da nas uči kako se ore i sije? Treba znači ući u EU da nas drugi nauči kako se radi? Onda nas treba pobit jer nismo ni za *****.
    - djeca će nam moći studirati po stranim sveučilištima. Aj pošalji malu il malog na studij u Minhen...pa te mali zove "Ćaća treba mi eura za 1.
    semestar!"..."Kolko sine?"..."Pa jedno 8 754 eura."...."Sine?"..."Reci tata?"..."**** ti ja mater!". Bit će ka i prije, ko ima para ići će...ko nema ide u Zagreb...Rijeku...Split...Osijek...Zadar...
    - otvoreno je tržište za hrvatske proizvode diljem Europe. A koje naše proizvode jadna nam majka? Koje? A i ono malo što imamo već se odavno prodaje u EU...Vegeta...Kraš...Podravka...dakle to već postoji, ne može 2 put da postoji ako već jednom postoji. To je ka da bi ja reka da će mi ulaskom u EU narasti još jedan *****. Neće jer imam već jedan.
    Sve u svemu...ja tu ne vidim ničeg što me zanima a što mi je do sad uskraćeno.
    Posljednje uređivanje od daddycool : 21.01.2012. at 18:31

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ante-gotovina-ce-glasati-za-ulazak-u-eu/594946.aspx

E
    to vraga. Pa kako se on ne boji za identitet države za koju robija?
    Posljednje uređivanje od Cubana : 21.01.2012. at 17:55

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

baš interesantno
    inače mi stoji u glavi da general AG nije do sad izlazi na izbore
    ok, ovo je referendum
    al mi je ipak interesantno
    da je pitat ženu mu za što će ona lol
    sretno mu bilo
    e i, ima jedan od komentara na tom linku, baš mi fora: i Ivica Kostelić će glasat za!! lol
    i Bojana Gregorić lol...
    šteta štu uz njih nisu snimili, i oko glava, umjesto aureole zvjezdica, stavili kockastu crven bijel aureolu, i one koji će glasati protiv
    degutantno do bola
    takav prčvajz se rijetko viđa

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nije točno da će Hrvatska propasti i da će umirovljenici ostati bez mirovina u slučaju ako većina bude glasala protiv EU. Mirovine ne ovise o EU nego o Hrvatskoj. Vesna Pusić očito je imala trenutak slabosti kada je izjavila to što je izjavila. Ta njena izjava proizvest će više štete nego koristi – ističe dr. Ljubo Jurčić, ugledni ekonomist i profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te dodaje da Europska unija nije neprijateljski raspoložena prema nečlanovima Unije, što znači da Hrvatsku ne bi snašla nikakva nevolja u slučaju da odbije članstvo u Uniji...reče Jurčić
    Hrvatska je član Svjetske trgovačke organizacije, što znači da i sada imamo otvoreno veliko tržište. No nije problem u nedostatku tržišta, problem je u tome što mi nemamo što za prodati. Ipak osobno smatram da bi trebali ući u EU, jer bi na taj način mogli sudjelovati u izgradnji Europske unije, kao i u izgradnji Hrvatske unutar EU. No, kada se uzmu u obzir slabosti koje trenutno ima EU te slabosti koje ima Hrvatska, valja istaknuti da se samim ulaskom u EU u Hrvatskoj ništa posebno ne bi promijenilo, kao što se ništa značajno ne bi dogodilo ni u slučaju da ne uđemo u Uniju – blago je dr. Jurčić ukorio neupućenu ministricu vanjskih poslova, čija je jučerašnja skandalozna izjava da ćemo 'propasti ako ne uđemo u EU te da će umirovljenici u tom slučaju ostati bez mirovina' sablaznila cijelu Hrvatsku..reče Jurčić
    - Bila je to još jedna glupost u nizu gluposti koje su ovih dana izgovorene u vezi s referendumom o EU. Očekivao sam ozbiljnu raspravu i sučeljavanje argumenata onih koji su za i onih koji su protiv ulaska u EU, no ništa od toga se nije dogodilo. Umjesto borbe argumentima, već tjednima slušamo samo nasilno lobiranje za EU, koje je kulminiralo posve neprimjerenom izjavom Vesne Pusić...– ističe Šišljagić
    - Na nedavnoj javnoj tribini sučelio sam se s ministricom Pusić i upitao je nekoliko pitanja, nakon čega sam se šokirao njezinim neznanjem. Na pitanje je li svjesna da bi u Hrvatsku, nakon ulaska u EU, moglo useliti mnogo stranaca, odgovorila je da se to može dogoditi tek nakon sedam godina od našeg ulaska u EU. To je posve netočno, jer se rok od sedam godina spominje u slučaju mogućnosti kupovine poljoprivrednog zemljišta od strane stranaca, a nikako u slučaju naseljavanja građana Europske unije u Hrvatsku. Nevjerojatno je da ministrica vanjskih poslova ne zna tako važnu informaciju..reče Bošnjak
    http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatsk...eu/542119.html

u duhu ovog zadnjeg citata, ma kladim se kak su zastupnici pročitali i Lisabonski i retpristupni i Ugovor o EU...
    sve u ime i za račun naroda
    hvala!! lol
    Posljednje uređivanje od zmaj : 21.01.2012. at 18:26

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    zanimljiv mi je i Jurica Pavičić u današnjem Jutarnjem listu
    piše zašto neće izaći ne referendum
    ak stignem, stavim dio
    je, zanimljiv je, pogotovo u djelu u kojem kaže zašto neće glasati DA
    sa razlozima zašto neće glasati NE se u potpunosti slažem

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nije točno da će Hrvatska propasti i da će umirovljenici ostati bez mirovina u slučaju ako većina bude glasala protiv EU. Mirovine ne ovise o EU nego o Hrvatskoj. Vesna Pusić očito je imala trenutak slabosti kada je izjavila to što je izjavila. Ta njena izjava proizvest će više štete nego koristi – ističe dr. Ljubo Jurčić, ugledni ekonomist i profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te dodaje da Europska unija nije neprijateljski raspoložena prema nečlanovima Unije, što znači da Hrvatsku ne bi snašla nikakva nevolja u slučaju da odbije članstvo u Uniji...reče Jurčić
    Ako Ljubo misli da će kreditni rejting u slučaju NE ostati isti kao i slučaju DA, onda je i vrlo loš ekonomist (osim što je izuzetno loš u prepoznavanju političkog trenutka).

Ako ti misliš da hrvatska može servisirati svoje obveze bez novog zaduživanja, onda si u zabludi kao i Ljubo.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    je, zanimljiv je, pogotovo u djelu u kojem kaže zašto neće glasati DA
    sa razlozima zašto neće glasati NE se u potpunosti slažem
    pa upravo to!!
    i jedno i drugo
    od svih proića, on me je daleko više zamislio
    inače nisam neki njegov fan
    probala sam skinut s neta, tj s JL portala
    al ne nalazim
    jedino da neš prepišem
    ugl, zaista ne pamtim da je netko iskreno rekao da smatra kako u EU nema ni d od demokracije (to sad literarno..morala bih prepisat..ugl, misli da nema demokracije)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    evo jos malo smjeha ali poanta je tu, inace ovo je skinuto sa fb na nekom od statusa
    Ono što si nakon ovoga napisala je pre... da bih ponavljala. Valjda se ne vodiš logikom iz tog statusa kad razmišljaš DA ili NE.
    I nije smiješno, nego prežalosno da netko (itko!) tako razmišlja o bilo kom Hrvatu ili građaninu Hrvatske.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajd beti ne pretjeruj
    meni je smiješno

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je smiješno kak su sad na novoj naveli da je većini rvata, koji će glasati za, najveći motiv - olakšano putovanje
    e pa stvarno!!
    doduše,sad se pitam jesam li dobro čula

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni je smiješno kak su sad na novoj naveli da je većini rvata, koji će glasati za, najveći motiv - olakšano putovanje
    e pa stvarno!!
    doduše,sad se pitam jesam li dobro čula
    A meni su se rugali što ću glasati protiv zbog Neuma

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa što da ti kažem
    ak je istina da je većini prvi motiv - putovanje
    a moš si mislit koliko putujemo
    e onda smo stvarno, da ne kažem....
    meni je to besmisleno
    najmanje, ak sam dobro pohvatala, ih kao prvi motiv koristi - nemamo izbora

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Tko god misli da ne putujemo vjerojatno ne živi "blizu Evrope". Svako jutro oko 4 i pol kreću kolone automobila prema Trstu i Monfalconeu da bi do 6 i pol građani HR bili na svom talijanskom radnom mjestu. Vjerojatno ne gube više od 4 minute na granici, kako je to BP napisala, ali 4 po 4...

A putuju ljudi i u dućane i turistički, putuju i stranci kod nas, svakodnevno. Naročito ljeti, za praznike, zar niste nikad vidjeli kolone na granicama.

I zašto onda ukidanje granica ne bi bio legitiman razlog za ulazak u EU. Između mnogih ostalih, naravno.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Tko god misli da ne putujemo vjerojatno ne živi "blizu Evrope". Svako jutro oko 4 i pol kreću kolone automobila prema Trstu i Monfalconeu da bi do 6 i pol građani HR bili na svom talijanskom radnom mjestu. Vjerojatno ne gube više od 4 minute na granici, kako je to BP napisala, ali 4 po 4...

A putuju ljudi i u dućane i turistički, putuju i stranci kod nas, svakodnevno. Naročito ljeti, za praznike, zar niste nikad vidjeli kolone na granicama.

I zašto onda ukidanje granica ne bi bio legitiman razlog za ulazak u EU. Između mnogih ostalih, naravno.
    I eto legitimnog razloga za čitavu Dubrovačko- neretvansku županiju da glasa protiv, i proglasi Republiku

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    I eto legitimnog razloga za čitavu Dubrovačko- neretvansku županiju da glasa protiv, i proglasi Republiku
    dubrovnik=grenland

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa da
    Dubrovnik ja vazda bio svoj!!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Meni je Dubrovnik toliko lijep i poseban da zaslužuje svoju državu, kao San Marino ili Liechtenstein.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A tek kad dođe brod iz Dbk u Bari...
    Sto mislite tko će prije proći granicu - European ili Non European?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sis prvotno napisa Vidi poruku
    A tek kad dođe brod iz Dbk u Bari...
    Sto mislite tko će prije proći granicu - European ili Non European?
    Mi ćemo u zajednicu s kinezima, pa ćete nam još gledati u šiju...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo i HAZU poziva građane da glasaju ZA EU. A ako oni nisu pametni, tko je?

http://cudaprirode.com/portal/vijest...-hrvatske-u-eu

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nisu svi akademici za
    niti svi prof
    niti svi doktori znanosti
    već sam stavljala to tu
    i valjda su i oni pametni

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Prof. Ivan Tepeš naglasio je kako je učinjena velika pogreška od strane Vlade, kako bivše tako i sadašnje, jer nije organizirana opširna javna rasprava na kojoj bi stručnjaci, a ne samo političari, govorili o tome kakve nas promjene očekuju ulaskom u EU. Svi slojevi društva, poljoprivrednici, poduzetnici, studenti, znanstvenici, ribari radnici itd. moraju biti puno bolje informirani o svim pozivtivnim aspektima ulaska u EU ali i nedostacima koje nam EU donosi. Kao jedino sredstvo informiranja o EU izabran je internet, koji je nedostupan velikoj većini hrvatskih građana, a TV kao medij nije nikako zastupljen, a upravo se TV prijemnici nalaze u svakom hrvatskom domaćinstvu i informiranjem preko televizije obuhvaća se cjelokupno stanovništvo. Prof Tepeš, naglasio je kako su građani neinformirani i postoji mogućnost da upravo zbog toga mnogi građani zaokruže NE. Također je postavio pitanje što može očekivati 300 000 nezaposlenih od ulaska u EU, kada smo svjedoci situacije raspada Eurozone i velikog broja nezaposlenih npr. u Španjolskoj i Grčkoj. Iz svih navedenih razloga prof. Tepeš je zaključio kako Hrvatska nije spremna za ulazak u EU u roku od dvije godine.
    http://www.hsp-ante-starcevic.hr/ind...o&catid=299:gz

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi ćemo u zajednicu s kinezima, pa ćete nam još gledati u šiju...
    Misliš nas i Kineza - miljardu

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Možda se onda i most izgradi. I koridor.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

znate što je meni zanimljivo u ovoj raspravi. Točno sam znala prije nego je počela tko će biti protiv

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    znate što je meni zanimljivo u ovoj raspravi. Točno sam znala prije nego je počela tko će biti protiv
    kao i na svakoj sličnoj temi

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo malo šale
    euROPSKA unija, lol

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

prvih 20ak sekundi mi je interesantno
    Mislav Bago i Nova tv u akciji
    http://www.youtube.com/watch?v=tuozLXAwAFA

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    ma ja sam ti puno tolerantna , što mi se ima ne sviđati
    slika iz budućnosti:
    tm i ti, mm i ja, čitav dan grbačimo na njivi, i na kraju dana sjednemo večerati. tvoja M i moj A se dure, ne žele večerati, umjesto toga razmjenjuju traume u fejsbuk grupi
    "Opet raštika i krumpiri (ajmo svi koje su roditelji maltretirali samoodrživim životom, umjesto da nas vode u CC1 vikendom, ko' svu normalnu djecu)"
    dok ti sklopljenih ruku i zatvorenih očiju zahvaljuješ ocu nebeskom na hrani za stolom, tm, mm i ja pojedemo sve (i tvoj dio ), čitavo vrijeme mrmljajući u bradu "zašto su nas roditelji, dovraga, slali na faks, mogli smo na selu učiti kako se STVARNO uzgaja krumpir". dok ti otvoriš oči, mi podrigujemo i zahvaljujemo poznaninici iz (pomoću EU fondova ) dobro razvijenog kraja
    (pomikaki, npr.) što nam je poslala 2 dcl maslinovog ulja , u zamjenu za 200 kg svinjske masti (svinje uzgajamo u šupi).

joj, e, baš si me nasmijala!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo još interesantnih stvari:

'Društvo tišine': Dokumentarac dostupan na internetu

Film se bavi okolnostima ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju, uz sudjelovanje mnogih hrvatskih i stranih aktivista i intelektualaca, među kojima su Slavko Kulić, Karino Hromin Sturm, Nigel Farage i drugi
    Film je svoju premjeru imao 17. 1. 2012. u Kinu Europa u Zagrebu. Projekciji je prisustovao veliki broj ljudi - gotovo je cijela dvorana bila popunjena - koji su primili film s oduševljenjem. Međutim, zbog sutrašnjeg referenduma film je objavljen preko Interneta kako bi ga vidio što veći broj ljudi.
    http://hrsvijet.net/index.php?option...-tv&Itemid=129

prosvjedi u Rumunjskoj
    Ljudi protestiraju zbog lošeg standarda i siromaštva u zemlji, žele srušiti predsjednika Traian Basescu-a i traže prijevremene izbore. MMF traži i rezanje plaća u državnom sektoru za 25%. Toliko o problemima zemalja EU.
    uvijek se zaprepastim na ovakve scene
    http://www.youtube.com/watch?v=0BlqU...layer_embedded

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo još jedne info o nadgledanju izbora:
    VAŽNO!
    Ukoliko želite sudjelovati u provjeri transparentnosti i korektnosti postupanja prilikom obrade podataka dobivenih našim neposrednim izjašnjavanjem, zapišite si kao privatan podatak broj listića na kojem ćete zaokružiti svoju odluku.

Svi će listići biti elektronski evidentirani, i putem interneta moći ćete provjeriti odgovara li podatak s Vašeg listića onome što ste zaokružili. Naravno, nitko ne zna Vaš broj, niti Vi znate čiji, tako da je tajnost očuvana, a mogući nezadovoljnici se mogu okupiti i tražiti provjeru ili poništenje rezultata referenduma ukoliko se dodatnim provjerama ( javnim izjašnjavanjem tipa peticija ili sl. ) ukaže da je bilo odstupanja i nepravilnosti.

Molimo, proslijedite ovu informaciju što prije, te se ogranizirajte u grupe koje će stajati ispred izbornih mjesta i usmeno ili pismeno ( transparent ) preporučivati svim glasačima da postupe jednako, tj. zapišu si serijski broj svog glasačkog listića. To nije zahtjevan posao, jer se svakih sat vremena sigurno može naći neki slijedeći dobrovoljci koji će isto tako po sat vremena proslijeđivati dotičnu informaciju dalje.

Referendum je uspješan, ukoliko je proveden na pošten način. Za uspješnost tu nije bitan rezultat ZA ili PROTIV - bitno je da bude ono što je istinska većina odlučila.

Obzirom je već ustavnim promjenama uvjeta provođenja ovog referenduma drastično prekršen uvjet o demokratičnosti, očito se treba svojski boriti da se očuva ovo malo što je od nje preostalo.

Nemojmo da nas lijenost ili briga o tome što će tko o nama reći - košta prijevare tisućljeća !

ŠALJI DALJE!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A Rumunjskoj su ruže cvale prije EU?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zmaj, jes' ti Prenar?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A Rumunjskoj su ruže cvale prije EU?
    ne, njima su samo rekli da će im bolje počet cvast
    cvast pendreci po leđim

tako su i Grci imali svoje Pusićke
    koje su im govorile da će biti bolje
    istom i u ostalim državama

krumpiric, mislim da je Prenar u pritvoru??
    ja samo stavljam ono što mi je interesantno
    referendum će se održati i bez mene

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zanimljivo ovo "Društvo tišine"
    film, jel
    ak imate vrimena, pogledajte

svim forumašima želim svako dobro i glasanje po savjesti
    iskreno se nadam da će rezultat referenduma zaista biti volja naroda

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uh, svrbe me prsti i moram još ovo staviti
    Vesna Pusić je digla mnogo bure u javnosti svojom prijetnjom procijeđenom kroz zube, "ako ne pristanete na EU onda nećete imati za mirovine". Naravno, u svakom normalnom čovjeku to pobuđuje potrebu za revoltom. Isto tako nekidan, kad je predsjednik Josipović rekao "e pa sad je kasno, sad moramo u EU", nekako je logično bilo pomisliti "pa nije još kasno, imamo referendum".
    http://www.fizzit.net/hr/vijesti-i-p...asto-protiv-eu

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Europa ne prijeti Mađarskoj sudom zbog zakona o medijima i kršenja ljudskih prava nego zato što su pokušali ponovo uspostaviti kontrolu nad "svojom" nacionalnom bankom.
    To naprosto nije tocno.
    Eu sprema tri tuzbe, jedna se odnosi na zakon o medijima, druga na "cistku" pravnog aparata koja je u suprotnostima sa eu zakonima, a kojom se demagog i desni radikal orban zeli rijesti neazavisnih i nepotkupljivih drzavnih sluzbenika.
    Treca se odnosi na povredu zakona o narodnim bankama, posto je upravo orban taj kojemu smeta neovisnost koja je i zakonski odredena, posto ju onda ne mozes instrumentalizirati u svoje kratkovidne politicke igre i igrice.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Što ovdje nema predizborne (tj. predreferendumske) šutnje?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lol
    čini mi se da su u ovoj stvari rekli da nema predizborne šutnje
    ipak, mislim da bi bila potrebna
    al ionak čemu, kad su nas već toliko oribali sustavnim lobiranjem za eu...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ne gledam HRT, samo im plaćam pretplatu. TV uglavnom ne gledam.
    A da pročitaš svoje postove drugim očima, vidjela bi da misliš samo na sebe i svoj krug. Kao i većina nas ostalih. Tko gleda široku sliku? Važnije nam je kako će se ta EU odraziti na nas i našu obitelj.

Previše sam zapadno, preblizu toj Evropi, ne samo stavovima, nego i stanovanjem, da bi mi bila privlačnija leskovačka mućkalica od nizozemskog tulipana. Pogotovo što sam u Nizozemskoj bila, a u Leskovcu ne. I u Nizozemskoj je dobro. I u ostatku Evrope kojeg sam imala prilike upoznati. Uljuđeno. Čisto. Nitko nije izgubio identitet. Ni suverenitet.

Neka svatko ima svoje mišljenje, ali ponekad me nivo razmišljanja stvarno zaprepasti, pa reagiram kao u onom postu zbog kojeg sam dobila opomenu. Inače se trudim shvatiti da ne može svatko prihvatiti i obraditi informacije na isti način.
    Uopće ne mislim na sebe. MM bi itekako bilo "bolje" da uđemo u EU, samo, pitanje je tko što smatra boljim. Ljudi nas stalno dave što nemamo auto jer je to bolje za nas i ne mogu se načuditi što meni nije nikakakv problem u gradskom busu subotom vući dijete i bar 10 - 15 kg što mlijeka, voća i povrća s pijaca.
    Leskovački ajvar je zaštićen brend tog grada i mnogo je više od, kako ti kažeš, mućkalice. To je vrhunski proizvod kojega ljudi ondje rade ručno, na poseban način već generacijama (gledala neku noć na TV-u).
    Znam da voliš cvijeće, ali tulipane i ajvar je stvarno besmisleno uspoređivati.
    Ja nisam bila ni u Nizozemskoj, a ni u Leskovcu niti mislim da je važno da moja guzica sjedi na nekoj klupi ispred ne znam kakve građevine pa da bih ja onda mogla o toj zemlji razgovarati ili ju poštovati.

I ne znam zašto se toliko bojimo ovih prostora. Zašto je upitnija pripadnost Balkanu, Balkanu kao ovom dijelu Europe. On postoji, zar ne? Mi smo tu, na toj i toj geografskoj dužini i širini. Pa što bih se ja sad trpala među Nizozemce kad ne osjećam pripadnost njima, ni kulturlošku ni povijesnu ni jezičnu ni... nikakvu.
    Moja baka je još pričala njemački sa svojom majkom, moja obitelj ima povijest, znam im korijene i ponosim se njima. Povijest obitelji MM je vrlo slična povijesti moje obitelji, imat ćemo o čemu pričati djeci, a da ti kažem da ništa ne ide istočnije od Srijema i da prema tome ne bih morala osjećati neku posebnu pripadnost Balkanu i to Balkanu na kojem žive i Makedonci, Crnogorci, Srbi sa svojom povijesti..., ali sam realna.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    beti, očito nisi probala mućkalicu iz leskovac
    ček, a to se stvarno zove mućkalica? vidiš, pojma nisam imala!
    a možda se i ne zove, sad ću ispasti totalna neznalica
    zapravo, rijetko jedem ajvar, ali kad bih kupila, uvijek bih radije kupila taj (još kad sam vidjela s kojom ljubavlju i znanjem oni to pripremaju)

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene sutra ujutro (na dan referneduma) dolazi snimati flamanska televizija :D
    kao osobu koja ce zaokruziti da je protiv ulaska u EU
    bas me veseli sto cu moci nekim stranicam reci i sto ce me mozda gledati i u briselu

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ajd beti ne pretjeruj
    meni je smiješno
    i meni je smiješno, posebno onaj zadnji dio, he he

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa Vidi poruku
    bas me veseli sto cu moci nekim stranicam reci i sto ce me mozda gledati i u briselu

da, htjela sam vam preporučiti http://http://www.dnevno.hr/vijesti/...je/462032.html ovu knjigu
    naslov knjige je više ironičan, da ne bi ispalo kako je još jedna u nizu knjiga teorija zavjere
    nema toliko veze s EU, ali je jako zanimljiva, kontam da bi se društvu i koje je i s jedne i s druge strane moglo svidjeti

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo od mene za kraj...a sutra nek nam Bog pomogne...

" Mi nismo Balkan, mi smo Europa
    Ko da patimo od toga kao narkoman od dopa
    Bez identiteta svoga nad nama uvijek noga
    Nikad vlastiti mozak, sve mrzimo a gledamo ko Boga"
    p.s.ono dansa s Gotovinom je dno dna kampanje ZA EU, isto tako onaj "namješteni" incidenti na Trgu...prenaivno i prejadno...tko to još pu.i?!

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa Vidi poruku

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a ja ću samo reći potaknuta gađenjem prema neuređenosti i neorganiziranosti ovog našeg društva
    u gotovo svakoj sferi u kojoj sam imala prilike direktno ili indirektno sudjelovati
    da ni nismo za ništa drugo nego da nam netko drugi upravlja svime našim a i nama samima
    očito nismo svih ovih godina pokazali da smo kadri išta urediti i sprovesti na nekoj civilizacijskoj i iole funkcionirajućoj razini

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Uopće ne mislim na sebe. MM bi itekako bilo "bolje" da uđemo u EU, samo, pitanje je tko što smatra boljim. Ljudi nas stalno dave što nemamo auto jer je to bolje za nas i ne mogu se načuditi što meni nije nikakakv problem u gradskom busu subotom vući dijete i bar 10 - 15 kg što mlijeka, voća i povrća s pijaca.
    Vi mene oduševljavate. Ni meni puno toga nije problem, pa se ne hvalim uokolo stvarima koje radim, a ne moram.
    Nismo ni mi imali auto, pa ne smatram da je vući dijete busom znak da si pametniji.
    To što ti vučeš 15kg busom subotom, skupa s djetetom, možda znači da si uštedila na autu, ali bome nećeš na liječenju kralježnice.
    RAdiš, ako imaš love za auto, nepotrebne štete svojem tijelu, nepotrebno trošiš vrijeme-koje je meni npr. dragocjeno, ne usrećuješ okoliš jer moraš za 40kg ić iz tri puta, ne jednom.
    Ne treba se ponosit svime što radimo, samo jer je drugačije.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obavila flamance
    bilo je presuper!

rekla sam sve sto mi je na dusi i jos vise
    ako ikada dobijem link na prilog podjelit cu ga

a sad idem smazat belgijske cokoladice kojima su me nagradili

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor