nisam sigurna da te razumijem, jer je odgovor na ovo boldano prejednostavno naći
u hr je upisano 4 504 765 birača, glasanju pristupilo 1 960 231, 43,51 %
u dijaspori upisano 412 628 birača, glasalo 14 494, 3,51 %
http://www.izbori.hr
DA
NE
nisam sigurna da te razumijem, jer je odgovor na ovo boldano prejednostavno naći
u hr je upisano 4 504 765 birača, glasanju pristupilo 1 960 231, 43,51 %
u dijaspori upisano 412 628 birača, glasalo 14 494, 3,51 %
http://www.izbori.hr
Nevažeći listić je nevažeći listić. Na posebnom kupu, nakon što se sa sigurnošću utvrdi da se stvarno ne može vidjeti za što je glasano.
I gdje da prijavim jedan post gore koji je uvredljiv, sa prostim riječima i omalovažavanjem neistomišljenika?
Evo tu su neke procjene:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/r...ad/595345.aspx
nisam nigdje vidjela neku službeniju procjenu broja birača.
Evo malo o broju glasača:
U Hrvatskoj živi 4.290.612 stanovnika, pokazali su rezultati popisa stanovništva koje je objavio Državni zavod za statistiku.
A prima je napisala da je u biračke spiskove upisano 4 504 765 birača. A pravo glasa imaju samo punoljetni. Naravno da su upisani i oni koji ne žive u Hrvatskoj, ali toliko...
Tko tu koga...?
LOL. Eto. I sad bi vi da referendumu pristupi 50%, to bi u stvarnom svijetu (bez hadezeovih birača sa groblja) značilo da odaziv bode 100%. Nemoguće.
eto vidiš
dakle, ono bijaše patka!!
ma bravo
ovih dana baš se pitam zašto je sve za ovaj referendum drugačije
em jednostrano lobiranje
em prijetnje i ucjene
em šturo propuštanje informacija
em populistički pamfleti, eseji opisnih riječi kako nam je eu dom i takve romantične spike
em nema kvoruma
em promijenili ustav
em proglasisi da je nevaželić ustvari glas protiv
...
nema kraja
i onda netko kaže da je to demokracija...
al dobro
svak ima pravo na svoje gledište
Ne shvaćaš jer ne možeš ili ne želiš? Nije mi jasno.
ovoliko koliko kaže beti
međutim popisanih osoba ima 4 456 096
kriteriji za razlikovanje osobe od stanovnika su objavljeni na http://www.dzs.hr/
kriterije za kloniniranje birača još nigdje ne nađoh![]()
nemoj tako mujice
sad bu te kakva zagorka prijavila
govor mržnje, diskriminacija po, khm kako se kaže, mere li: regionalnoj osnovi lol
Mujice, moja razmišljanja nemaju nikakve veze s jadikovanjem. Prihvaćam rezultate referenduma kao i bilo kojih izbora, jer prihvaćam parlamentarnu demokraciju u situaciji kad nema boljeg izbora. Općenito nemam nikakvog problema s različitim mišljenjem, pod uvjetom da se iznosi u duhu dijaloga. Osobno, u Europi ću odlično proći (i već prolazim), tako da ni to nije u pitanju. Radi se samo o tome da politički, gospodarski i drugi problemi ostaju i nakon ovakvih i onakvih referendumskih i izbornih ishoda. Moje političko promišljanje ne počinje niti završava izborima niti referendumom i neću ga se odreći.
ja na taj način izražavam ljubav prema zagorkama.
a zakaj se ti tako brineš zbog budućeg ulaska u EU?
pa bit će nam jednako kak i sad.
tj. onako kako si sami napravimo.
lijepo je jučer nena-metla napisala da se osjeća jednako kao i dan ranije.
tak će biti i za dvije godine.
ako ne budemo bolesniji jer ćemo biti stariji.
Ne kužim Zmaj što ti nije jasno. Na referendumu se samo broje "ZA" listići... nebitno je da li su ovi drugi nevažeći, protiv, ili zgužvani ubačeni (pretjerujem jel te).
Broje se samo oni ZA, dakle, nevažeći nikako ne može biti ZA, tako da automatski spada u PROTIV kategoriju.
Jel ti sad jasnijie?
jasno mi je da imate zrazličite stavove o EU, ali vidim da vam je zajedničko da smatrate da je samo 30% Hrvata za ulazak u EU (što je pogrešno računanje).a jesi ga to pomiješa r z i z
lol
molim te ne stavljaj nas u istu grupaciju jer nismo ni iste po stavovima i izražavanju
Posljednje uređivanje od mujica : 24.01.2012. at 11:27
meni je mujice ovo takvo banaliziranje da ti nemrem to opisat
ne. nemre mi bit isto
kad će, npr, moj hrvatski proračun morat ić na blagslov u Brisel, što nije odlika suverenosti
il da se prizemljim,
nije mi iato što još malo pa ne bum mogla do živinog toplomjera i klasične žarulje, skorp pa ni do krivog krastavca (u nas svi kvrgavi)
Nisam službeno prijavila post, neka svatko piše što misli. A to jesam li se ja uvrijedila ili ne, nije bitno. K'o da sam ja važna.
Mene je netko prijavio. Neka je. Iako je moj post bio puno blaži od izvjesnih. Bar sam naučila kako se dobiva opomena. To mi je prva. A ja obožaaaavam učiti.
Nema šanse.
Naše je gospodarstvo toliko uništeno da ga ni najljuči neprijatelj ne bi uspješnije uništio.
(a ja se nadam da kad naše gospodarstvo bude imalo nekakvog utjecaja na ukupno EU gospodarstvo (makar mizernog utjecaja), pa ta ista EU neće dati Hrvatskoj novce ako tako nastavimo, to možda potakne one na vlasti da konačno počnu misliti i na interese države i stanovnika)
Posljednje uređivanje od mujica : 24.01.2012. at 11:38
Onda se radi o nesporazumu. Meni nije ni u peti da diskvalificiram rezultate izbora, ja ih priznajem i prihvaćam. Većina birača koji su izašli na birališta je odlučila za. Među kojima i MM i drugi bliski članovi obitelji, pa imamo razloga za feštu u kući. Moja pitanja su načelne prirode i tiču se stupnja demokracije koji imamo ili nemamo, a ja mislim da je nemamo dovoljno. Referendum i zakon o referendumu me "pikaju" zato što je to samo koketiranje s direktnom demokracijom, a nje zapravo nema. Zato i nije bilo predviđenog referenduma o referendumu.
O samom stavu i podršci građana EU govorit će budućnost, djelovanje u budućnosti, više od brojki. Dolazi mladost koja misli potpuno drugačije, u drugim kategorijama i iz drugog smjera, s drugim ciljevima.
Ne na ovoj temi
Još.
Posljednje uređivanje od Cubana : 24.01.2012. at 11:44
Uuuuu, stvarno si pretjerala. Ja se naprimjer ne smatram glupom, zatucalom i zaostalom,možda debelo neinformiranom. Ne slažem se sa IvanomZg jer mislim da pretjeruje sa paranojom, i mislim da smo se trebali osigurati prije ulaska u EU, i tek onda ući, i pomalo me živcira što me se trpa u isti koš sa likovima sa tetoviranim U na čelu i sličnima
hajd ponovimo
refereirala sam se na govore da poništiti jest zaokružiti protiv
što ne smatram točnim
i ja razlikujem za, nevažeće, neubačene, neizašle, protiv, poništene, vake i nake
kad bi bili isti ne bi se navodili ko nevažeći
i nije mi ured govorit da je takava netko zaokružio protiv
i smtram to vrst obmane
istom, slobodno nek se govori da ima isti učinak
slično tom mi je smetalo kokodakanje na parlamentarnim
ak ne zaokružiš za hdz zaokružio si sdp
i obratno
sam što su ovi livo bili konkretniji pa se grupirali
takav govor mi je fuj bljak
i ne dopuštam da mi netko kaže da sam zaokružila sdp, kad je na mom listiću evidentno da nisam (ni hdz)
može se tebi ovo činit cijepidlačenjem, al mislim da bi trebala shvatit
ko i ona ak nisi za nas, protiv nas si
i sto takvih stvari
bzvz
Ok, tebe to stvarno muči. Ok nevažeći je.. ali njegovo značenje je jedino bitno u ovom kontekstu, ništa drugo. Al ti drviš po svom. I da možemo mi sad raspredati da nitko nije smio reći to što je rekao, ali naravno da su rekli jer to STOJI, nitko nije lagao niti muljao. U ovom slučaju nevažeći listić zaista ima isto značenje kao i onaj protiv, koliko god se to tebi ne sviđalo, tako je. Možda nema u drugim situacijama, ali sada je imao identično značenje.