Vidi rezultate ankete: Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?

Glasači
241. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • DA

120 49.79%
  • NE

121 50.21%
Stranica 29 od 34 PrviPrvi ... 192728293031 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 1681

Tema: i EU zaslužuje temu :)

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    A gle ovaj post. A od opomene ni O.
    Uh, katastrofa, zbog ovakvih deklamiranja nas sve trpaju u isti koš. Inače ne čitam njene postove na ovoj temi jer su mi too much tamo negdje od 10 stranice

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    ma daj, pa to je pjesništvo (osim možda guzičetine)
    Ako može veseljko...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    br 744 na ovoj temi, od 19.01.
    slatko

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, tebe to stvarno muči. Ok nevažeći je.. ali njegovo značenje je jedino bitno u ovom kontekstu, ništa drugo. Al ti drviš po svom. I da možemo mi sad raspredati da nitko nije smio reći to što je rekao, ali naravno da su rekli jer to STOJI, nitko nije lagao niti muljao. U ovom slučaju nevažeći listić zaista ima isto značenje kao i onaj protiv, koliko god se to tebi ne sviđalo, tako je. Možda nema u drugim situacijama, ali sada je imao identično značenje.
    joj daj molim te... mani me se
    kad treba cijepidlačit jel vođenje il kontroliranje trudnoće, cijepidlači se
    kad je u pitanje jel se smi napisati N e s t l e kak se piše il ćemo ipak malo zamaglit pa upotrijebit N.e.s.t.l.e, onda su nam točkice sasvim drage
    dak žena napiše porodio me..onda se odmah skače, nije teniko porodio neg ti sama...
    a koliko su to po obimu manje stvari...
    mislim molim te....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    joj daj molim te... mani me se
    kad treba cijepidlačit jel vođenje il kontroliranje trudnoće, cijepidlači se
    kad je u pitanje jel se smi napisati N e s t l e kak se piše il ćemo ipak malo zamaglit pa upotrijebit N.e.s.t.l.e, onda su nam točkice sasvim drage
    dak žena napiše porodio me..onda se odmah skače, nije teniko porodio neg ti sama...
    mislim molim te....
    ma nek si ti nju na*uzila (napokon se zabavljam na ovom topicu, tnx to kolokvijalnom izražavanju sudionika, raspištoljila se ekipa)

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

baš si me nasmijala Neno
    jedino mi iskreno ne pašu glagoli koji "moraju" imati zvjezdice*** pri pisanju lol

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zmaj koji je tvoj problem?
    čitam ali ne shvaćam!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim molim te....
    Ti ne misliš da je u redu bilo reći ljudima prije referenduma da će ukoliko ubace nevažeći listić to imati istu težinu kao i da su zaokružili protiv?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ti ne misliš da je u redu bilo reći ljudima prije referenduma da će ukoliko ubace nevažeći listić to imati istu težinu kao i da su zaokružili protiv?
    Odi lijepo opomeni IvanuZg, mani se ćorava posla

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

baš si me nasmijala Neno
    jedino mi iskreno ne pašu glagoli koji "moraju" imati zvjezdice*** pri pisanju lol
    A da pišemo pip, pip?

Znaš, ja ti u životu uopće ne koristim takve glagole, ne psujem i ne govorim "proste riječi", ono, baš sam fina, ali ovako u pisanju, baš nekako sjednu kad je zapipipancija...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odi lijepo opomeni IvanuZg, mani se ćorava posla
    Ne da mi se iskreno. Trebali ste prijaviti, nitko nije.. sad ja trebam ići tražiti - mrsko mi je. Hoću i ja raspravljati ko i vi a ne samo mahati s metlom

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja jesam! Još ujutro.
    Kaj moram opet?
    Idem
    Posljednje uređivanje od Cubana : 24.01.2012. at 13:45

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma toliko je prijava s ove teme, da ne vidimo drvo od šume najbolje da je zaključam i mir a?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

s'e bum vas tužil!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne moram

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

što sad? vamo ćeš dalje nastavit cijepidlačit ti svoje, ja svoje
    a ono niš??
    ja mislim da treba reć da nevažeći poništeni listić nije glas protiv, ali da proizvodi učinak jednak onom listiću koji ima zaokruženo protiv
    istom, da zaokruživanje neke druge desne stranke osim hdz ne znači da si zaokružio sdp, osim ak ti se pričinilo da si zaokružio oboje..

i dalje ostajempri napisanom
    daviš me što ja, kak ti ga, cijepidlačim, a sama ne vidiš svoja cijepidlačenja

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Znaš, ja ti u životu uopće ne koristim takve glagole, ne psujem i ne govorim "proste riječi", ono, baš sam fina, ali ovako u pisanju, baš nekako sjednu kad je zapipipancija...
    x
    istina

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma toliko je prijava s ove teme, da ne vidimo drvo od šume najbolje da je zaključam i mir a?
    Šta su ljudi stvarno tolike tužibabe?

Dobro, ja tu i nemam ne znam koji staž, ali još nikad nisam uputila nijednu prijavu

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    s'e bum vas tužil!
    a što se ti cerekaš?
    tek će sad, manje više s pravom, navalit na te i prosvjedovat "oćemo slobodi izbora", oćemo izbor!!!!!!
    vezano za cijepljenje, jel
    jer u eu ih ima dost kojima to nije obaveza

samo, more bit da će nam bit "zalud vam trud svirači" jer je zdravstvo pod isključivom nadležnošću Hrvatske
    tak da....potrajat će......ha ha

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj, cubana, meni je to što ti pišeš puno normalnije od onoga što ivanazg piše.

ali žensku tužakati učiteljici jer se malo zanijela, pa da to rezultira njezinim udaljavanjem s foruma je stvarno bezveze.

i šteta.

jer je bilo zabavno čitati što piše i reakcije na to.
    Posljednje uređivanje od mujica : 24.01.2012. at 13:52

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    čitam ali ne shvaćam!
    da ti i napišem, ne bi shvatila
    kad već nisi
    bolje odmarat oči i ruke

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a što se ti cerekaš?
    tek će sad, manje više s pravom, navalit na te i prosvjedovat "oćemo slobodi izbora", oćemo izbor!!!!!!
    vezano za cijepljenje, jel
    jer u eu ih ima dost kojima to nije obaveza

samo, more bit da će nam bit "zalud vam trud svirači" jer je zdravstvo pod isključivom nadležnošću Hrvatske
    tak da....potrajat će......ha ha
    Kad mi uđemo, uvest ćemo bavezno cijepljenje za sve u EU.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

što sad? vamo ćeš dalje nastavit cijepidlačit ti svoje, ja svoje
    a ono niš??
    ja mislim da treba reć da nevažeći poništeni listić nije glas protiv, ali da proizvodi učinak jednak onom listiću koji ima zaokruženo protiv
    istom, da zaokruživanje neke druge desne stranke osim hdz ne znači da si zaokružio sdp, osim ak ti se pričinilo da si zaokružio oboje..
    Opet pričaš neistine.
    Istina jest da ako glasuješ za stranku koja u tvojoj izbornoj jedinici neće preći prag da se onda postotak dobivenih glasova i zastupničkih mjesta povećava u korist onih koji su prešli prag. Ali to ne možeš znati dok ne glasuješ i zato je takvo rezoniranje prihvatljivo jedino u situacijama ovih RH izbora gdje stalno nekoga rušimo umjesto da dajemo glas onima za koje smatramo da će braniti naše interese (valjda će se i to jednom dogoditi).
    Na referendumu imaš samo da i ne, za ili protiv. Nema tu kalkulacija. I tu tvojim jezičnim bravurama jednostavno nema mjesta.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e to se zove spirit

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Opet pričaš neistine.
    Istina jest da ako glasuješ za stranku koja u tvojoj izbornoj jedinici neće preći prag da se onda postotak dobivenih glasova i zastupničkih mjesta povećava u korist onih koji su prešli prag. Ali to ne možeš znati dok ne glasuješ i zato je takvo rezoniranje prihvatljivo jedino u situacijama ovih RH izbora gdje stalno nekoga rušimo umjesto da dajemo glas onima za koje smatramo da će braniti naše interese (valjda će se i to jednom dogoditi).
    Na referendumu imaš samo da i ne, za ili protiv. Nema tu kalkulacija. I tu tvojim jezičnim bravurama jednostavno nema mjesta.
    ja pričam ono što se govori
    sdp, hdz i te spike
    kao što se govori da je nevažeći zaokruženi protiv
    a nije, jer da je, ne bi bio nevažeći
    molim, MIMOIĐI ME SE

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zmaj ti imaš jedan ozbiljan problem ali znaš onu "nebitna si!" pa stoga nije ni bitno

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

joj, cubana, meni je to što ti pišeš puno normalnije od onoga što ivanazg piše.

ali žensku tužakati učiteljici jer se malo zanijela, pa da to rezultira njezinim udaljavanjem s foruma je stvarno bezveze.

i šteta.

jer je bilo zabavno čitati što piše i reakcije na to.
    Što ću.
    Ne bih da je netko drugi. Al njezino iskazivanje ljubavi prema bližnjem ne volim.
    Vidiš. Moraš biti dobar prema meni. Da te ne tužim...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    zmaj ti imaš jedan ozbiljan problem ali znaš onu "nebitna si!" pa stoga nije ni bitno
    hvala
    vidim da smo u istom rangu

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Na referendumu imaš samo da i ne, za ili protiv. Nema tu kalkulacija.
    X

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

s'e bum vas tužil!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

koji kupus ste mi od topika napravili

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ali, ponosna si što je tvoj topik došao do 29. strane? Priznaj...

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj marival prvotno napisa Vidi poruku
    Sjebali smo Austro-Ugarsku monarhiju, sjebali smo staru Jugoslaviju, sjebali smo NDH, sjebali smo Titovu Jugoslaviju, pa sjebat cemo i EU !!!!
    Moćno!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zanimljivo

http://www.vecernji.hr/vijesti/stvarno-stanje-u-hrvatskoj-je-glasalo-61-a-ne-43-5-posto-gradana-clanak-369127

– Nedostatak demokratskih praksa i navika te opća rezignacija građana uzrok su slabe izlaznosti na referendumu – tvrdi sociolog Renato Matić.
    Kaže da je na činjenicu da je samo 43,51 posto glasača izašlo na referendum znatno utjecao ne samo osjećaj građana da EU vrlo često ima nejasne kriterije, koje mijenja kako im u danom trenutku politički odgovara, nego i raspoloženje društva koje vjeruje da njihovi postupci ne mogu promijeniti stvari, da je sve već ionako mimo njih odlučeno.
    >>Izlaznost po zemljama (%)
    – Naše političke elite odgojene su u nedemokratskom društvu, stoga su navikle da se brinu samo o svojim interesima i da se ne osjećaju odgovornima nizašto. Tako su građani na izborima glasali za manje zlo, a istu stvar ponovili su i u nedjelju. Ne vjeruju, ali se ipak nadaju da će im biti bolje, da će nova vlada biti poštenija i da je ulazak u Uniju perspektivniji od odbacivanja europske integracije – analizira Matić i dodaje da mala izlaznost na referendumu ipak neće imati nikakvih dalekosežnijih političkih i društvenih posljedica.
    Analitičar Žarko Puhovski malu izlaznost objašnjava nepovjerenjem građana u političku elitu, ali i krive procjene građana.
    Dalekosežne posljedice
    – Ljudi očito nisu svjesni da je referendum o EU, nakon prvih izbora, bio daleko najvažniji događaj koji će imati duboke i dalekosežne posljedice na naše društvo. S jedne strane očito su mislili da je odluka već donesena, da smo već "unutra", a s druge strane naši se građani još uvijek lakše aktiviraju kada je riječ o drugorazrednim političkim događajima, primjerice prosvjedima u Varšavskoj, nego kada se radi o prvorazrednim događajima, kao što je bio nedjeljni referendum o EU – objašnjava Puhovski. Za razliku od Matića, Puhovski smatra da će se mala izlaznost ipak odraziti na političku elitu. Vlada će, tvrdi, sada morati biti još opreznija.
    No, je li izlaznost na referendum zaista bila tako mala? Nije! Zbog izrazite nezainteresiranosti dijaspore, njihove "brojke" mirne duše možemo izbaciti iz računice – tako dolazimo do podatka da je izlaznost bila 47,5 posto, odnosno da je od 4,092 milijuna glasača registriranih u RH na birališta izašlo njih 1,945 milijuna.
    Još je zanimljivije kada prenapuhan popis birača "probušimo" tako da u obzir uzmemo samo punoljetne građane koji stvarno žive u RH, a takvih je (prema najboljim procjenama rezultata popisa stanovništva iz 2011.) samo 3,176 milijuna. Tako dolazimo do pristojne izlaznosti od 61,28 posto. Odnosno do izlaznosti koja nas, kada je usporedimo s izlaznošću na referendum o pristupanju EU nekih drugih zemalja, svrstava u zlatnu sredinu. Od najniže u Mađarskoj (45,6 posto), preko Slovenije (60,2), Poljske (58,8) i Estonije (64,1) do rekordera Malte, gdje je na referendum izašlo 90,8 posto.
    – Neovisno o prenapuhanom popisu birača, izlaznost je svejedno mala. To je zabrinjavajuća činjenica koja sugerira da je društvo objektivno u depresiji, a u takvom stanju ljudi na poduzimaju ništa, a pogotovo ne radikalne poteze, što referendumsko izjašnjavanje svakako jest – kaže Žarko Puhovski.
    Prenapuhanim popisom i posljedično krivotvorenim podacima o izlaznosti pozabavio se i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.
    Nesređen birački popis
    – Ne stoje tvrdnje da je Vukovar, uz Gospić, grad u kojem je zabilježena rekordno mala izlaznost. Osnovni razlog je nesređen birački popis, tako da imamo više birača (33 tisuće) nego stanovnika 28.106). Vukovar realno ima oko 20.000 birača tako da se može reći da je izlaznost u Vukovaru oko 60 posto, a da je 70-ak posto građana za EU – tvrdi Sabo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je katastrofa kako oni tim podatkom da su nam biracki popisi nesredjeni barataju samo da bi dokazali ovo ili ono. A to sto imamo vise biraca na popisu nego stanovnika izbrojanih, tu se svi blesavi prave.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

opet si se fest našmrkao

Nego, ne znam je li još netko skužio - počela je EU "regulacija" prodaje sira na tržnicama uz prateću "ubij me batinom" demagogiju. Kad sam čuo samo što se nisam upišao od smijeha.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    koji kupus ste mi od topika napravili
    ma kakav kupus, to smo ujedinjeni u različitostima

United in diversity is the official motto (in the English language) of the European Union (EU)

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    ma kakav kupus, to smo ujedinjeni u različitostima

United in diversity is the official motto (in the English language) of the European Union (EU)
    Ne, nego je Unija "ujedinjena u raznolikosti".

Pročišćeni tekst Lisabonskog ugovora na hrvatskom jeziku, http://www.mvep.hr/custompages/stati...prociscena.pdf, stranica 352., izjava 52. treći red.
    Posljednje uređivanje od Nightswimming : 24.01.2012. at 17:23

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

noćna je već u eu, viđe kako cepa dlaku, ko da radi u SAFU

hbg, meni se više sviđa različitosti nego raznolikosti, ovo mi je kao da smo flora il fauna

enivej, šta fali tom motu, baš je lijep

a kad smo već u tom spiritu, nije red da cijeli topik prođe bez tota...

http://www.youtube.com/watch?v=LD0pvqqW-t4

Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 24.01.2012. at 17:36

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Šta su ljudi stvarno tolike tužibabe?

Dobro, ja tu i nemam ne znam koji staž, ali još nikad nisam uputila nijednu prijavu
    jok, ti si to odradila uživo

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a viđe naše ankete
    još malo pa ćemo biti u plusu.

LJUDI, GOTOVO JE, NEMA VIŠE GLASANJA!

jel bi sad pasala ova tvoja poslovica, prima?

ne znam šta točno znači, al fenomenalno zvuči

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    to smo ujedinjeni u različitostima
    možda je to tako u europi
    na ovom forumu sigurno nije tako

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku

Nego, ne znam je li još netko skužio - počela je EU "regulacija" prodaje sira na tržnicama uz prateću "ubij me batinom" demagogiju. Kad sam čuo samo što se nisam upišao od smijeha.
    ajd pojasni, molim
    nisam niš čula

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Nightswimming prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, nego je Unija "ujedinjena u raznolikosti".
    jel ti lakše išta ?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je katastrofa kako oni tim podatkom da su nam biracki popisi nesredjeni barataju samo da bi dokazali ovo ili ono. A to sto imamo vise biraca na popisu nego stanovnika izbrojanih, tu se svi blesavi prave.
    sve je u s vezi ovog referenduma blesavo
    http://www.dulist.hr/clanak.php?id=17376
    pričam malo s ljudima koji se bave uslužnom djelatnošću..dođe kljenta, svaš priča pa i ono protiv...većinom
    e sad, jesu li ti izašli il nisu.. ko ćega znat
    znam da sam pobrala dost odgovora: protiv sam, ne izlazim, ionak je sve već unaprijed odlučeno
    i to je sramota za vladajuće
    i ko psu mi je žao što se vesel svojoj kvazi pobjedi, ko i drugi kojima manjak dmokracije u ovom pogledu uopće ne smeta. tu šute. valjda jer one protiv treba pogurati, jer ne znaju misliti...

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a viđe naše ankete
    još malo pa ćemo biti u plusu.

LJUDI, GOTOVO JE, NEMA VIŠE GLASANJA!

jel bi sad pasala ova tvoja poslovica, prima?

ne znam šta točno znači, al fenomenalno zvuči
    ? iz potpisa ?

ta bi sad pasala samo za zmaj, možda za ivanuzg, ja sam vlastiti moto pogazila
    Posljednje uređivanje od prima : 24.01.2012. at 18:13

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

prima je to vezano za ovo kovanje i gaće?
    što to znači?
    lol

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

http://www.advance.hr/vijesti/varsav...nitet-a-ne-eu/
    Poljka i prosvjedi
    prosvjeduje i Mađarska:
    http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/mad...-kolonija.html

jedino Rvati uvik "mudro" šute lol

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

prima je to vezano za ovo kovanje i gaće?
    što to znači?
    lol
    da treba predano raditi

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

fora
    kako reče cvijeta, ak sam dobro pohvatala, dobro zvuči
    još da je se uvatit posla, lol

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu