a ako netko ima štalu, ovdje je jako lijepi prikaz povijesti postavljanja zvijezde na štalu.
http://www.tinntreasures.com/history_Barnstar.htm
DA
NE
a ako netko ima štalu, ovdje je jako lijepi prikaz povijesti postavljanja zvijezde na štalu.
http://www.tinntreasures.com/history_Barnstar.htm
ili ti jedna butelja vina
pa ti naguraj kokoš u butelju vina.
Posljednje uređivanje od mujica : 27.01.2012. at 14:28
mujice, da napišem po često korištenoj metodi: a zakaj tebe brinu koke?![]()
nema šanse
mujice, dobro si primijetio!
Krivo su naši preveli, radi se o 750 kvadratnih cm
baš si me nasmijao s usporedbom, izvrsna je!Seit dem 1. Januar 2012 gilt in der EU ein Verbot der Legehennenhaltung in konventionellen Käfigen mit einer Fläche von 550 cm2 pro Tier. Nach wie vor ist in der EU die Haltung in sogenannt ausgestalteten Käfigen erlaubt. Diese müssen eine Mindestgrösse von 750 cm2 pro Henne aufweisen und Sitzstangen, Nester sowie Scharrbereich aufweisen. Einige Staaten wie Österreich haben auch die Haltung in solchen ausgestalteten Käfigen verboten. Auch in der Schweiz sind ausgestaltete Käfige verboten. Die konventionelle Käfighaltung verbot die Schweiz als weltweit erstes Land bereits 1992
Pa originalni tekst ništa ne mijenja na stvari.
750 cm2 je butelja vina.
no, bit je u tome da naše koke vjerojatno i sad imaju puno više prostora nego što se EU bori za njih da imaju.
Jer 750 cm2 je fakat nevjerojatno malo prostora.
(onih 75 cm u jednom od ranijih postova je bio tipfehler. Trebalo je pisati cijelo vrijeme 750)
Da.
Pa?
Zakaj si zatvorila onu temu? http://forum.roda.hr/threads/69198-L...pljenja/page11
Sad, kad budem imao nešto za dodati vezano uz taj članak u liječničkim novinama, morat ću otvarati novu temu....
(uostalom, zar prostor za koke u EU i značenje zvjezdica na EU zastavi možda nisu u skladu s naslovom teme?)
Posljednje uređivanje od mujica : 27.01.2012. at 15:12
Ok je što vi pričate o kokama... al neki bi i malo više od toga..
Mujice ne bi vjerovao u kakvim se sve uvjetima drže koke koje nesu jaja.
Pa nije isto iako je i to premalo, koka ima barem 27x27 cm površine na kojoj se može barem malko okrenuti, prije je bilo valjda 540 cm2. Zato sam ja i nesretna što se kod nas prodaju samo jaja s oznakom 3, znači samo u tim odurnim kavezima koji su još manji od tih 750 cm2/koka.
evo vidi:
http://www.hannover-zeitung.net/aktu...einfach-meiden
išla sam čitati jer ne vjerujem, nije baš tak:
http://cadial.hidra.hr/searchdoc.php...WfPhtthw%3D%3D
tu piše sve kome se da čitati.
poanta je da je površina kaveza 750cm2 ili 550cm2, ovisi o sustavu uzgoja. znači da se ovaj broj odnosi samo na površinu poda.
visina kaveza je propisana posebno.
Posljednje uređivanje od gita75 : 27.01.2012. at 16:03
anchie, sori, samo da završim koke, ako se ne varam ta nova "velika" površina je neznatno veća od jedne LP gramofonske ploče (promjera 30 cm). (mujica me nadahnuo)
Posljednje uređivanje od Jelena : 27.01.2012. at 16:19
Po meni, trebalo bi ukinuti uzgoj životinja na farmama ako ćemo pričati o napretku![]()
hm, sad se ne mogu sjetiti gdje i kada sam čula da je zvijezda simbol slobode
ovo sam na brzinu pronašla
znam da tamo neki Nenad Stazić i njegov blog možda nisu kompetentni, ali eto, nisam izmislila
možda se još netko javi
http://www.blog.hr/print/id/16228353...-zvijezda.html
a primu sam pitala jer me ti buniš, šta ja znam, crkva - komunizam kombinacija mi je ajmo reć - čudna
mene zapravo sramota kako kod nas narod šuti, evo, kod nas u Osijeku nitko ništa
ili se dižu HDSSB-ovci, a njima se nikada, ni mrtva neću pridružit
ostaje mi jedino FB i ovaj forum![]()
pa kažem vam ja, kod nas nitko ništa, prije će u eu protiv neoliberalizma nego u zagrebu. il osijeku.
za rijeku već ne znam
šalim se.
komunizam je sustav kakav se sigurno više neće vratiti. bio pa propao.
e, a socijalizam, ne u ideološkom smislu, nego u smislu stavljanja čovjeka na prvo mjesto, ispred kapitala, to bi mogao biti razvoj događaja u europi. ne onakav kakav je bio, jer su ga pokvarili, nego u smislu humanog, pravednog društva. jer kapitalizam je po svojoj logici - nepravedan.
onako, ala švedska.![]()
Poznati tuđmanovac i euroskeptik Nenad Ivanković, prijatelj svih branitelja, se znao lijepo okoristiti fondom iz EU-a pa je uz pomoć HDZ-ovaca i braniteljske udruge dobio bespovratno 460 000 kn.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...ske-banke.html
Slučajno sam naletila na neku staru raspravu:
http://www.forum.hr/showthread.php?p=2988723
Stvarno ne znam što bi nas to loše iz EU moglo iznenaditi uz naše bisere morala i domoljublja.
Cvijeta, pentagram (pentagrammos) je grčka riječ koja znači petokraka (zvijezda).
Nismo mi tak' bedasti da zaostajemo za kritikom neoliberalizma. http://www.slobodnifilozofski.com/
pa rekla sam da je isto.Cvijeta, pentagram (pentagrammos) je grčka riječ koja znači petokraka (zvijezda).
al mi se opet ne sviđa, ako se zastava eu opisuje - plava zastava s 12 pentagrama. ma nema veze šta se meni sviđa i ne sviđa
link ću kasnije proučiti.
Ma tek sad vidim i ja.
Onaj prvi članak, koji me zbunio je govorio o prostornim centimetrima i o volumenu, pa sam si zamislio 750 cm3 (doduše, u postovima sam cijelo vrijeme pisao u kvadratnim centimetrima zabunom, a mislio sam na kubne). Pa mi je bilo nezamislivo da se koki da samo 750 kubnih centimetara.
A ustvari se radi o kvadratnim centimetrima površine. A ne o prostornim ili kubnim centimetrima, kao što je pisalo u prvom linkanom članku.
I Jelena mi je lijepo ukazala na to da se radi o kvadratnim centimetrima površine, ali sam to jednostvno previdio.
Ispričavam se svima.
Evo, ovdje te EU direktive i na engleskom, gdje se jasno vidi da nisu kubni (prostorni centimetri)
1. laying hens must have:
(a) at least 750 cm2 of cage area per hen, 600 cm2 of which shall be usable; the height of the cage other than that above the usable area shall be at least 20 cm at every point and no cage shall have a total area that is less than 2000 cm2;
OK, o kokošima u EU sad znamo dovoljno. Zaključak je da će im biti bolje.
Idemo dalje? Na ljude, npr...( I isti zaključak, npr...)
A možemo li na pse?
Iako sam euroskeptik, trebali ste vidjeti kako sam mom B one večeri kad je referendum završio govorila kako ću ga sad kad dođemo u Europu lijepo voditi po šoping centru, a neću ga više vezivati da mi se vani ledi i jadan me onako tužno čeka. I mislim da me razumio
Za ozbiljno, mene je to oduševilo kad sam u par navrata bila u eu i vidjela kako se odnose prema ljubimcima. Da i odnos prema čovjeku bude negdje na tom nivou, a di ćeš bolje![]()
a kad sam ja pomikaki objašnjavala da će kokama bit bolje u eu?
koja je ono bila tema, ne sjećam se više.
inače, trenutno, za usklađenje s tom direktivom, može se preko pretpristupnog programa dobiti do 2 mil EUR bespovratnih sredstava. ako ovdje ima proizvođača jaja, a da ne znaju. u što sumnjam.![]()
Imaš pravo. I ja bih svoju ljubimicu vodila u šoping centar. Ona je jedna fino odgojena pasja dama i zna što se pristoji. A znam i ja.
Za sada idemo bez problema u kafiće. Pitamo prije. Većina ljudi je oduševljena kad vidi onu slatko-ružnu njuškicu, a djeca tek!
I još jedno. U Belgiji cijepe pse protiv bjesnila svake dvije godine. Kažu da toliko vrijedi cjepivo. Da li će tako i kod nas?
vidim da smo još na kokošima pa imam obavijest:
sretna jaja proizvodi perfa, ja danas kupila u billi.
cijena: 3 kn skuplja nego vulgaris.
o lijepa, o draga, o mila europska unijo!!,
kakvo dobro nam donosiš li ti??!
Merkel i Sakrozy inzistiraju da Grčka potpiše ugovore za nabavu oružja
Kontra logike i razuma: Grčka troši milijarde eura na naoružanje
http://www.advance.hr/vijesti/kontra...na-naoruzanje/
Njemačka zatražila od Grčke da preda kontrolu nad budžetom europskim institucijama
koloooooooooooooonijaaaaaaaaaa
http://www.advance.hr/vijesti/njemac...institucijama/
Joseph Stiglitz: Metodologija financijske agresije na državu-žrtvu u četiri koraka
http://hrsvijet.net/index.php?option...rstvo&Itemid=8Joseph Stiglitz, profesor ekonomije na američkom sveučilištu Stanford, bivši savjetnik predsjedničkog vijeća Billa Clintona i bivši predsjednik Svjetske banke za obnovu i razvoj odlučio je
PRVI KORAK – PRIVATIZACIJA
DRUGI KORAK – LIBERALIZACIJA
TREĆI KORAK – TRŽIŠNO ODREĐIVANJE CIJENA
ČETVRTI KORAK – MMF-ov PROSVJED
Moja K je već prošla IKEU uzduž i popreko. I bila u restoranu.
Ali mislim da to nema veze s EU. I kod nas kad otvore IKEU bit će rizično šetati psa i odvesti ga u IKEA restoran zbog glupih neodgojenih đukela koje će ljudi dovoditi.
Vani su pri jednosavno bolje odgojeni. Ne znam zakaj.
A valjda su vani zastupljenjije te školice za pse...
Kad sam se ja u ovom svom gradu prije više od 6 godina raspitivala za nešto takvo svi su me samo blijedo gledali.
I sad imam jednog predragog i preprivrženog lajavca. Ne podnosi mužjake koji su veći od njega iako je kastriran (valjda kompleks manje vrijednosti) te mi se čini da će mu sudbina i u eu biti jednaka dosadašnjoj, tj. ležati će negdje ispred vezan jer nije europeiziran, a Cezar Milan nam nije pri ruci.
Doći ćemo do zaključka da su i psi u EU kulturniji od nas.
Ili od naših đukela, makar.
Da znaš da nisi daleko od istine
Danas sam ovome svome kad je opet bez razloga počeo lajati na nekog ovećeg haskija zaprijetila kako će viditi svoga boga kad uđemo u eu. I počastla sam ga atributom "neodgojeni Balkanac"Naravno, u šali.
Al što ću kad ga volem takvog kakav je, a za njegovo lajanje nije kriv ni balkan ni eu već ja koja ga nisam znala odgojiti.
A pošto sam ja generacijama s ovih prostora i tu si mi dala za misliti...
ha ha, ja nemam gorak okus u ustima od tog komunizma, šta ja znam, bila sam dijete, a i petokrake na pionirskoj kapi se čak rado sjećam, na školskim priredbama sam uvijek dobivala najbolje pjesmice, pisala sam svake godine u onu spomenicu zbog lijepog rukopisa, imala sam unikatnu - naheklanu suknjicu (mama radila), išla svake nedjelje u crkvu i na župni vjeronauk iako sam živjela kod tete učiteljice (da ne kažem drugarice) i tak, nije me to diralo... istina, tata mi je bio u zatvoru jer je psovao Tita (a psovao ga je jer je bio pijan tako da mislim da mu taj zatvor i nije bio na odmet), ali su mi tada rekli da je otišao u rezervu da se ne bih izlajala pred drugima, tek sam kasnije saznala
samo, nisam ja za komunizam jer mislim da je u ovim uvjetima, u 21. stoljeću nemoguć... možda u nekim kibucima,
ja sam upravo za ovo što ti govoriš, socijalizam u kojem je čovjek na prvom mjestu, ali ono, na prvom, na drugom i na trećem mjestu je čovjek i njegove istinske potrebe
a kapitalizam, pa da, kapital prije svega..., no, meni je smiješno kad se govori o neoliberalnom kapitalizmu.... pa gdje je tu sloboda tržišta kada države ne dopuštaju da im propadnu banke, ako propada KIO Keramika Orahovica, pa nek propadne i šta ja znam koja banka
da, ne bih ja rekla ni da je prima za komunizam, ona je anarhistica (ne prima?)
mene MM zeza da sam i ja po nekim stvarima anarhistica - samo o tome ne smijem pričati pred drugima, da me ne bi hapsilo![]()
a što se tiče đukaca
iskreno se nadam da ćemo ulaskom u EU dobiti zakone prema kojima će komunalni redari moći ne samo imati pravo legitimirati idiote koji vode svoje pse i puštaju im da obavljaju nuždu, da ne kažem - se.u gdje stignu, nego da će imati pravo i kazniti ih na licu mjesta jer mi je stvarno već dojadilo razmišljati gdje ću stati kad izađem van u šetnju sa svojim djetetom
ne znam kako je u drugim gradovima, ali ovdje izmeta ima na svakom koraku, ali na svakom - po parkovima, dječjim igralištima, na nogostupima... već mi je muka
neki dan je M. ugazila, morala sam prati cijelu čizmicu
obećala sam sama sebi da kada idući puta vidim da vlasnik psa ne pokupi go.no za svojim ljubimcem, vikat ću za njim pa neka mu barem bude neugodno ako ništa više
opet ja? (znam da je kriva c73)
uvijek socijalizam kao prijelazno razdoblje na putu do komunizma (stisnutašaka)
PS socijalizam zovem baš tako-socijalizmom , više puta sam pitala i dobila odgovor o razlozima upotrebe 1 termina za 2 različite stvari, razloge ne uvažavam, debelo su manjkavi![]()
Prvi put se uključujem na ovu temu.
Studirala sam novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti i kad nam je početkom rata prof.političke geografije
govorio o tome što će se i kako u RH dogoditi poslije rata, mislili smo da je ili lud ili u najmanju ruku neki zloguki prrorok.
I onda se, na nesreću, dogodilo ama baš sve što je taj iskusni, sredovječni čovjek nagovijestio.
I da, neću nikad zaboraviti definiciju čovjeka kako ga definira neoliberalni kapitalizam: čovjek=vlasnik.
Ako mi se do tada nije zgadilo, ta definicija mi je "novi poredak" zgadila za sva vremena.
Zamislite samo koliko nas ima koji smo ne-vlasnici, pa prema tome i ne-ljudi?
Djeca su mi pala prva na pamet - velika većina male djece, čini mi se, ne posjeduje ništa.
Implikacija?
Iako imam preko 40 godina, ni ja ne posjedujem - ništa (osim odjeće i stvari za osobnu higijenu), tako i većina ljudi oko mene.
A zaposleni su, rade - da ne bi došlo do zabune, ali je sve ili u najmu ili pod kreditom (znači, u vlasništvu banke).
Ne mogu si pomoći - oduvijek sam socijalist u duši, tako sam skrojena.
I iskreno mi je muka od ovih planova ala Stiglitz.
Prestrašno.
mislila sam da sam sve rekla,
ali
cvijeta, vidi di ti ode tema(a sama si to izmoderirala)
potpis!
S tim da se ipak nadam nekim nekretninama ako nadživim oca. Baš sam s njim nedavno potpisivala ugovor o doživotnom uzdržavanju i prošlo mi je kroz glavu koliko je njegova generacija i nešto mlađi imala sreće pa su uspjeli priskrbiti neki minimum za pristojan život, a nisu više radili od naše generacije.
Naprotiv, moj ćaća se dugo čudom čudio kako mm nema radnog vremena već radi od jutra do sutra i bez ikakve garancije za neku mirnu starost...