Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
prima, nisam sigurna što želiš reći pa mi je teško odgovoriti ti. Pretpostavljam da znaš da znam da je trenutno demokracija, a ne aristokracija na snazi i da svatko punoljetan smije glasati. Nadam se da ti ne smeta što mislim da bi čovjek morao biti odgovoran kad ide na izbore i ne gledat pakovanje, nego sadržaj i jasno odlučiti prema svom uvjerenju. Ako razumije sadržaj, onda mu nije teško niti bliceve ispuniti. To je totalno utopistički, jer bi diskvalificiralo preko 80% biračkog tijela.

glasači su u najdoslovnijem smislu odgovorni za svoj izbor, jer će živjeti sa posljedicama svog izbora. isto kao i u svim ostalim stvarima netko će na donošenje odluke potrošiti manje, netko više vremena, i kako kod koga biti će to čitav spektar izbora-od potpuno neinformiranih, preko polovičnih, do dobro informiranih. Prijedlog testiranja ti možeš nazvati utopističkim, ali meni je fašistički. Daj mi, molim te, primjer blic testa, kojeg rezultati bi bili kvalitetan pokazatelj tko smije a tko ne odlučivati o ulasku EU?

Za poslodavce mi je još manje jasno, ne vidim nikakvu analogiju između mog utopističkog referenduma i tvog stava o blesavim poslodavcima. Analogija bi mi npr. bila da svatko tko želi biti poslodavac, mora položiti ispit da razumije područje kojim se bavi. To se s malim zakašnjenjem i događa na terenu pa tvrtke i zbog toga ponekad propadaju (ne samo zbog toga).
to je ta analogija, pala si na testu. izjava da o radnicima "netko drugi brine" jednostavno nije točna. poslodavci ne brinu o radnicima, nego o svom poslovanju. radnici sami brinu za sebe.
i poslodavci i radnici su zamjenjivi. nema tu skrbnika i štićenika.
Željko Kerum se često hvali kako on daje xy plaća mjesečno. Ništa on ne daje, isplaćuje radnicima ono što su zaradili ( najčešće se, ustvari, isplaćuje ono što ostane nakon podmirivanja poduzetničkih apetita, umjesto zarađenog- al' to je druga tema). I kako je stvorio xy radnih mjesta. Po meni, samo je zauzeo mjesto koje bi da nema njega popunio neki drugi poslodavac.

Možda te muči u zadnjoj rečenici "ako dobijem novac". Ne mislim da će mi ga Djed Mraz pokloniti pa ću ja plaćati velikodušno suradnike, nego ću napisati kvalitetan projekt i natjecati se s Dancem i pobijediti na natječaju i dobiti novac od Europske Komisije.

Stvarno nisam sigurna na što misliš.
ma, to me sigurno ne muči.
ne sviđa mi se koncept fondova i subvencija nikako, jednu planiranu privredu smo napustili (i popljuvali), da bi sad ušli u drugu?
u EU se odlučuje koje grane privređivanja će biti pomognute iz EU, koje će ostaviti na milost matičnoj državi, a neke zabranjuju pomagati na ikakav način. a što se dogodilo sa tržišnom ekonomijom?