glasači su u najdoslovnijem smislu odgovorni za svoj izbor, jer će živjeti sa posljedicama svog izbora. isto kao i u svim ostalim stvarima netko će na donošenje odluke potrošiti manje, netko više vremena, i kako kod koga biti će to čitav spektar izbora-od potpuno neinformiranih, preko polovičnih, do dobro informiranih. Prijedlog testiranja ti možeš nazvati utopističkim, ali meni je fašistički.Daj mi, molim te, primjer blic testa, kojeg rezultati bi bili kvalitetan pokazatelj tko smije a tko ne odlučivati o ulasku EU?
to je ta analogija, pala si na testu. izjava da o radnicima "netko drugi brine" jednostavno nije točna. poslodavci ne brinu o radnicima, nego o svom poslovanju. radnici sami brinu za sebe.
i poslodavci i radnici su zamjenjivi. nema tu skrbnika i štićenika.
Željko Kerum se često hvali kako on daje xy plaća mjesečno. Ništa on ne daje, isplaćuje radnicima ono što su zaradili ( najčešće se, ustvari, isplaćuje ono što ostane nakon podmirivanja poduzetničkih apetita, umjesto zarađenog- al' to je druga tema). I kako je stvorio xy radnih mjesta. Po meni, samo je zauzeo mjesto koje bi da nema njega popunio neki drugi poslodavac.
ma, to me sigurno ne muči.
ne sviđa mi se koncept fondova i subvencija nikako, jednu planiranu privredu smo napustili (i popljuvali), da bi sad ušli u drugu?
u EU se odlučuje koje grane privređivanja će biti pomognute iz EU, koje će ostaviti na milost matičnoj državi, a neke zabranjuju pomagati na ikakav način. a što se dogodilo sa tržišnom ekonomijom?