Frigaj ga, nisi stavila možda. Nisam sigurna... ovisno što će se dalje zbivat, ali više da. Razlog, ne da mi se na široko - "clusteriranje", EU fondovi, veće tržište, investicije... ne bi (još) u eurozonu.
DA
NE
Frigaj ga, nisi stavila možda. Nisam sigurna... ovisno što će se dalje zbivat, ali više da. Razlog, ne da mi se na široko - "clusteriranje", EU fondovi, veće tržište, investicije... ne bi (još) u eurozonu.
Eu fondovi - budi sigurna da ćemo više plaćati članarine nego što ćemo povlačiti sredstava iz tih fonodova.
Veće tržiše imat će oni. Jer smo mi morali svu svoju proizvodnju, sve svoje uništiti da bismo postali kandidati. Kod nas klapaju još jedino srani trgovački centri i strane banke i predstavništva. Ono malo domaćeg još treba dotući. Veće tržište imat će dakle oni koji imaju što plasirati na njega. A to nismo mi.
Nadam se da će se još netko osim mene javiti tko je uspio dobiti sredstva iz nekog europskog fonda. Nije u pitanju samo to da izvozim intelektualnu uslugu, podučavam mlade i plaćam ih iz tih sredstava, nego radim i na izazovnim problemima koji me prisiljavaju da se dalje razvijam, a ne da štrikam po istom stalno. Možemo se zatvoriti i "popravljati česmu" u svom dvorištu ili učiti i razvijati se skupa s EU.
Što se eurozone, nisam sigurna što da mislim. Meni bi bilo lakše da jesmo, ali ne bih se usudila samo na osnovi toga zagovarati eurozonu.