Vidi rezultate ankete: Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?

Glasači
241. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • DA

120 49.79%
  • NE

121 50.21%
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1681

Tema: i EU zaslužuje temu :)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da tko god je ušao u EU od ovih siromašnijih zemalja da nije dobro prošao da se puno lošije živi itd., isto mislim da će se EU i raspasti prije nego mi uđemo u nju pa zato nisam za
    Meni se ništa ne čini, ja znam da je njima bilo bolje nakon pristupanja.
    Zapravo teško je to tako jednostavno napisati.
    Sve zemlje su nakon ulaska u EU zabilježile pozitivne trendove (tako se sad kod nas reklamira EU), ali te zemlje su ulazile u EU u daleko povoljnijem ekonomskom momentu nego što je ovaj sad.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se ništa ne čini, ja znam da je njima bilo bolje nakon pristupanja.
    Zapravo teško je to tako jednostavno napisati.
    Sve zemlje su nakon ulaska u EU zabilježile pozitivne trendove (tako se sad kod nas reklamira EU), ali te zemlje su ulazile u EU u daleko povoljnijem ekonomskom momentu nego što je ovaj sad.
    Kome je to bilo bolje koliko ja znam sve su se susjedne zemlje žalile na ogromna poskupljenja nakon ulaska u EU, pao im je standard totalno, sjećam se da smo prije EU odlazili svakih mjesec dana po špeceraj u SLO i IT a onda je bio rez jer su cijene za duplo skočile gore, svi turisiti koji su dolazili na more su se žalili na to kako im je teže nego prije.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Kome je to bilo bolje koliko ja znam sve su se susjedne zemlje žalile na ogromna poskupljenja nakon ulaska u EU, pao im je standard totalno, sjećam se da smo prije EU odlazili svakih mjesec dana po špeceraj u SLO i IT a onda je bio rez jer su cijene za duplo skočile gore, svi turisiti koji su dolazili na more su se žalili na to kako im je teže nego prije.
    Ovdje se miješa EU i eurozona. Ne mora se odmah po ulasku u EU uzeti euro. Štoviše ne može se i da želiš. Treba zadovoljiti određene uvjete prije toga. Za to vrijeme mogu se provesti neke prilagodbe, ali sami moramo za to bit sposobni. Činjenica je da je u dosta zemalja došlo do poskupljenja uvođenjem eura jer su to trgovci dobrano iskoristili što u biti nisu smjeli. Kako to spriječiti - ne znam. Pogotovo kod nas. Možda ova duboka recesija ipak navede neke da ne dižu cijene.

Drugo, što mislite što bi se dogodilo da se tečaju eura desi isto što i tečaju švicarca? Nemojte misliti da je to nevjerojatan scenarij jer nije, HNB ne može vječno braniti kunu. I što bi onda bilo s inflacijom?

Htjeli mi to ili ne, mi već jesmo ovisni o EU, duboko smo euroizirana ekonomija (tko od vas npr. dugoročno štedi u kunama?). Bilo to dobro ili loše, to je tako, i vrlo je to teško promijeniti, a u srednjem roku rekla bih i nemoguće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •