Tko zna-zna, (zna i sam), tko nezna, njemu Europska unija.

Puno bi tu mogla objašnjavat zašto je dobro da uđemo u EU i zašto nije dobro da uđemo u EU, ali jedno je sigurno, kako god se izjasnimo na referendumu neće nam biti dobro, jer nažalost Hrvatska nema alternativu.

Ako uđemo nije dobro iz milijun i jedan razlog, ako ne uđemo nije dobro jer će nas "ignorirat", "zabranjivat izvoz" itd. dok ne pristanemo.

Meni samo nije jasno zašto mi uvijek uzimamo s zapada i istoka ,što je već isprobano loše,(ono od čega začetnici bježe i okreću se nećemu novome,boljeme) od školstva, zdravstva,hrane, načina života, ideala itd.itd.

Dok svi bježe iz EU, mi hrlimo u nju, žalosno je što smo svjesni činjenice da nam neće biti bolje, već teže, (jer većina građana EU prosvjeduje na cestama zbog istih problema koje imamo i mi u RH, zašto mislimo da bi nam u EU bilo bolje?, ako iz priloženog vidimo da je njima jednako kao nama ili gore, i dok oni glavom bez obzira žele pobjeći iz EU, mi ko muhe bez glave letimo u nju)

...žao mi je samo što želja za ulaskom u EU, u RH, proizlazi iz vječne činjenice da mi želimo dokazati da smo oduvjek dio Europe a ne Balkana, a ne shvaćamo da ćemo za njih to i dalje ostati- mislite li da Rumunjska ima isti status kao Francuska, samo zato što je u EU, i da ih građani npr.Francuske ne gledaju kao "crne ovce" kad im dolaze u Državu?

Ok, možda ne moraju imati vize, i dobivaju papuče na ulasku u avione tj. na aerodromima, dok mi kao građani drugoga reda gledamo s strane, ali zar je to razlog za ući u EU, osjećaj manje vrijednosti, kompleks maloga naroda?

Ja bih stvarno željela da nas građane malo bolje informiraju o tome, što nas sve očekuje ulaskom u EU, ali ne onim "glupim" reklamama na TV, koji su stvarno uvreda za nečiju inteligenciju!

Bilo bi stvarno lakše odlučiti kad bi znali što "gubimo i dobivamo", onako otvorene karte, da odvagnemo i vidimo jeli nam je bitije ono što gubimo ili dobivamo.

Mislim da je tako u svakome biznisu- nema idealne poslovne prilike, već činjenica da li je ono što gubimo vrijedno onoga što ćemo dobiti i obrnuto, te isplatili se riskirati uopće!