Šta nisu nedavno išli neki spotovi na TV o EU? S brojem telefona na koji možeš zvati ako imaš pitanja? Dobro, to se sve može nazvat propagandom ali neki broj gdje se mogu postavit pitanja postoji ili je postojao, koga zanima.

Ne znam kakvo bi to trebalo biti informiranje da tebe zmaj zadovolji. Mislim da su ti očekivanja u vezi toga malo nerealna. Pa izglasavaju se zakoni i propisi u našem vrlom Saboru koji puno više utječu na naš svakodnevni život i to danas, sad, a ne u nekoj budućnosti, bez da nas netko informira o svakom pojedinom zakonu ili propisu. Koga zanima nađe si u NN. Ja bih recimo voljela da (kad dođe do promjena) me detaljno informiraju o poreznom sustavu, ukidanju olakšica, itd. itd. Ali kad mi treba moram potražiti sama.

A ovo za članice kojima je gore - ne razumijem, a kome je gore zaslugom EU? Italija i Grčka su tamo gdje jesu zahvaljujući svojim vladama - štoviše da su imale i fiskalnu uniju s EU ne bi mogle tako zaglibiti ali eto jesu (a fiskalna unija je već stvarno osjetljivo pitanje za nacionalne interese i nemam jasan stav o tome još). To što je u tijeku jedna od najvećih gospodarskih kriza u zadnjih X godina nema veze s EU jer je kriza počela u SAD pa se prelila. Svi ju osjećaju, a članice EU barem imaju fondove za pomoć, bez toga Grčka bi već davno bankrotirala.

Inače trenutne ankete pokazuju 60% za a 40% ne na referendumu - koliko te ankete mogu biti točne - prema tome ne bih rekla da je nedovoljna podrška razlog odgode. Tko zna što je u pozadini odgode, ja pojma nemam.