Vidi rezultate ankete: Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?

Glasači
241. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • DA

120 49.79%
  • NE

121 50.21%
Stranica 4 od 34 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 1681

Tema: i EU zaslužuje temu :)

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    jopet, "tko želi" - je čisti izborni predmet
    glavni ne postoji

i to nema veze s paranojom

X

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    EU se raspada jer su njeni stanovnici preveliki nacionalisti. Svi bi mi blagodati Europe, a nitko se nije europljanin, mi smo francuzi, hrvati, srbi, česi... Nema tu sreće
    pa mislim, zaš da jedan nijemac rinta za jednog grka
    il jedan slovak za jednog grka...možda sutra hrvata.i tom sl.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo na drugoj temi, zašto da ja rintam za Hanču? Ili smo Europljani, ili nismo.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jopet, "tko želi" - je čisti izborni predmet
    glavni ne postoji

i to nema veze s paranojom
    Stvarno nemam pametnijeg posla (na poslu, ohwell) pa ubijam vrijeme, jel. Cisto iz tog razloga, ajde, opet pitam: o cemu ti, zapravo pricas?

Dakle, lose je to sto se mozes informirati i smatrati taj cin vlastitim izborom.

Solucija? Pa ima ih, preko nekoliko.

Evo prve: agent dodje k tebi, otvori vrata sam i prica. Prica li ga prica, a ti bi bas na wc ili bi kuhala rucak ili djetetu treba malo paznje. Ali ne moze, agent prica. Obavezno je.

Druga: gledas tamo neki whale.to na internetu, ali odjednom pada zavjesa tj. otvara se nova stranica. Klikas X, pokusas ugasiti kompjuter, ali ne ide. Obavezno je. Eno indoktriniraju te informacijama o Uniji.

Treca: gledas tamo neke sapunice na TV, a odjednom vise ne gledas. Vade Olivera Mlakara iz naftalina, narodu je simpatican, jel, i pocne on o Europskaunijateci, umjesto Kviskoteke. I prica li ga prica, a tebi se bas gleda Marisol. Al' ne moze, Oliver je obavezan.

Ok, sad sam vec blesava samoj sebi pa odoh do sljedeceg posta.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

baš si simpa lol
    whale.to?? nisam to do sad otvarala,al na tvoju preporuku bum
    Marisol?? khm, nisam gledala, al ak ti kažeš....

evo, mene baš zanima koliko ja sab. zastupnika pročitalo ugovor o pristupanju, sva ona poglavlja i sve tom sl.
    znam da je frka bila i oko prijevoda
    a javna tajna je da je narod neinformiran
    to smo imali prilike slušati i sad pred izbore 2011

sram nas bilo...što umjesto da skidamo kojekakve ugovore, mi gledamo Marisol... lol

vidiš, kad si već kod te ideje hodajućih agenata, mogla si predložit neki letak o pristupanju EU kao prilog svom onom ispitivanju na popisu stanovništva.. mam bi bilo isplativija
    jednim udarcem, dvi muve

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

[QUOTE=Kaae;2023208]Stvarno nemam pametnijeg posla (na poslu, ohwell) pa ubijam vrijeme, jel. Cisto iz tog razloga, ajde, opet pitam: o cemu ti, zapravo pricas?

E ovo mi nije jasno. Koji je to posao da se možeš dok radiš za.....ati na forumu? Pas me.... kako me nervira kad ljudi koji rade u javnim i državnim službama ( ne kažem da je to i tvoj slučaj) umjesto da rade piskaraju po forumima. Ali to je več za drugu temu, npr. što bi vi mjenjali u državi da možete.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Izuzetno glup posao, miljama daleko od Hrvatske, tako da nema brige za proracun, poreze i slicno (uredno ih placam, btw, a natrag ne uzimam nista). Posao je daleko ispod moje strucne spreme, a bogami i sposobnosti, pa eto, dok jednim prsticem obavljam ono za sto sam placena, drugih devet, zajedno s mozgom, trosim na forumiranje i razne druge zabave. Na svu srecu, postoji sansa da uskoro selim na posao u struci. Mam cu nesto i raditi 9+ sati na dan.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Izuzetno glup posao, miljama daleko od Hrvatske, tako da nema brige za proracun, poreze i slicno (uredno ih placam, btw, a natrag ne uzimam nista). Posao je daleko ispod moje strucne spreme, a bogami i sposobnosti, pa eto, dok jednim prsticem obavljam ono za sto sam placena, drugih devet, zajedno s mozgom, trosim na forumiranje i razne druge zabave. Na svu srecu, postoji sansa da uskoro selim na posao u struci. Mam cu nesto i raditi 9+ sati na dan.
    Nek ti je sa srećom, da što prije dobiješ poslić u skladu sa svojim sposobnostima.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    A meni se smije, pa nije uopće tragično, ka'e, ulazimo u EU, pa kud oni tud i mi.

Nisam ovdje detektirala nekog stručnjaka za vanjsku politku i europske integracije no, tko zna, možda iz prikrajka viri pa mi (informirano) uspije odgovoriti što će, ili što bi moglo biti ulaskom u EU konkretno s našim sudskim sporovima tj. sa sudskom praksom.

Naime, imam radni spor koji traje sad već 13 godina. Nije uopće kompliciran, mogao je završiti odavno, ali otkako je počeo čula sam "objašnjenja" za takvo njegovo odugovlačenje. Uz one uobičajene, kao, puno je predmeta (no ne toliko da bi se tako odužilo) , najčešće je bilo ono - u presudi bi se radilo o svojevrsnom presedanu kakvog nema kod nas u sudskoj praksi, a suci nisu skloni "iskakati".
    No, čula sam pritom - sve će se to promijeniti ulaskom u Uniju. Kod njih ima prakse pa će i naši suci to primjenjivati, pa će se uskladiti zakoni, pa će se sve ubrzati...

Kako?
    Pa neće europski suci kod nas kao sezonci gastarbajtati na sudovim da bi se naši slučajevi ubrzali? Ili će preuzeti naše slučajeve na svoje sudove? Naravno da neće.

Kako će to oni natjerati naše da usklade propise kad naši genijalci zakonodavci kod usklađivanja donesu takav ovršni zakon koji umjesto da sve ubrza (što mu je bio cilj) zbog nekoordiniranosti i nesnalaženja dovede do toga da se ljudima pod ovrhu stavljaju i mirovina i socijalna primanja.

To uređeno i efikasno sudstvo, to mi je bila svjetla točke Europske unije.

Zna li netko, informiran, kako će oni to konkretno "prenijeti" na nas?
    Kao prvo, možda će ti zvučati nevjerojatno i vjerojatno to nisi osjetila na svom sudskom predmetu, ali naše sudstvo napreduje, puno je bolje nego prije recimo 10 godina, za 10 godina će valjda biti još bolje (ali i dalje ne idealno), ali kao što sam pisala na temi o izborima- nema preko noći, to je jednostavno tako, a najveći pomaci su se dogodili upravo pod pritiskom EU da bi se zatvorilo pregovaračko poglavlje Pravosuđe, koje je bilo najproblematičnije. Znam ljude koji su zadnjih godina riješili sporove koji su se isto vukli cijelo desetljeće i nisu izgledali kao da će se uskoro riješiti.

To da radni spor traje kao to tvoje je prestrašno, ali se i dalje događa, prečesto u svakom slučaju. Ne znam o čemu se točno radi, a neke od stvari koje si napisala su sasvim sigurno rekla-kazala informacije koje si dobila od službenika na sudu pokušavajući dobiti suvisle odgovore. Napisat ću ti samo ono što općenito znam, a moglo bi imati veze i s tvojim predmetom. Suci ne vole donositi presedan odluke jer se boje da će ih viši sud poništiti po eventualnoj žalbi, nastoje uglavnom ostati unutar uvriježene sudske prakse (koliko sam shvatila ti imaš neku situaciju koja bi bila presedan). Neće kod nas doći europski suci, ali kad postanemo članica, sve odluke naših sudova morat će se donositi u skladu sa uredbama EU koje se izravno primjenjuju na sve građane EU (a to ćemo biti i mi). Ako neki naš zakon s tim nije kompatibilan- uredba ima prednost. Također će danom stupanja u punopravno članstvo stupiti na snagu brojni zakoni koju su već izglasani u Saboru kako bi se naše zakonodavstvo uskladilo s pravnom stečevinom EU. Možda se nešto od toga odnosi i na tvoj slučaj, ako je vjerovati informacijama koje si dobila na sudu. Isto tako, vjerojatno će se konstantno vršiti pritisak na naše problematično pravosuđe da bude efikasnije, brže itd.
    Eto, to je vrlo ukratko.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

neki su spominjali prijevod Lisabonskog ugovora!!
    i kako se treba informirati.
    pretpostavljam da su ti onda i informirani, stoga lijepo molim link za potpuni prijevod Lisabonskog ugovora na hrvatski jezik (nalazim samo konsolidiranu verziju).
    i molim te informirane, pravni članak iz Lisabonskog ugovora o mogućnosti i radnjama vezanim za izlazak iz EU.
    hvala

u međ.vremenu
    Na raspravi koju je organizirala e-academia.hr sudjelovali su, između ostalih, Andrej Plenković, državni tajnik za europske integracije u ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Nigel Paul Farage, britanski političar i član Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu i lider Stranke za neovisnost Ujedinjenog Kraljevstva. i drugi (hrvatskih doktora akademika Slavena Letice, Zdravka Tomca, Josipa Jurčevića, Velimira Sriće i Marka Veselice)
    http://politika.hr/protiv-ulaska-hrv...tiri-haka-suda
    tj.:
    http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/...da/383503.html
    Posljednje uređivanje od zmaj : 10.12.2011. at 19:44

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zmaj ja sam rekla da je pretpristupni sporazum na netu i potpuni tekst je na www.mvpei.hr kao i mnostvo drugih dokumenata vezano za pristupanje EU. Lisbonski sporazum nisam trazila u prijevodu, ali rekla bih da bi trebao bit tamo. Svi dokumenti EU na svim jezicima zemalja clanica su na sluzbenoj stranici EU.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala
    najviše što sam našla jest "Vaš vodič kroz Lisabonski ugovor"

dakle, do sad, to i konsolidirana verzija
    a di je oriđiđi potpuni prijevod??

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A što ti znači prijevod kad si već formirala mišljenje? I imaj ga, tko ti brani, samo nemoj tvrditi da te nitko nije informirao u današnje vrijeme. Vidiš kako si se lijepo potrudila pa pronašla novinske uratke koji idu kontra EU. Ne misliš valjda da bi nas djelatnici koji rade na pristupanju EU trebali gnjaviti kao anketari ili prodavači svega i svačega, zvati nas telefonom taman kad prilegnemo poslije ručka, ili još gore- napokon uspavamo dijete.

Na stranicama MVPEI imaš materijala za čitati do preksutra ako te volja. Ili zovi besplatni telefon Halo EU 0800 622 622.

Istupanje iz EU je uređeno čl. 50 Ugovora o EU.
    http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...001:01:EN:HTML
    Article 50
    1. Any Member State may decide to withdraw from the Union in accordance with its own constitutional requirements.
    2. A Member State which decides to withdraw shall notify the European Council of its intention. In the light of the guidelines provided by the European Council, the Union shall negotiate and conclude an agreement with that State, setting out the arrangements for its withdrawal, taking account of the framework for its future relationship with the Union. That agreement shall be negotiated in accordance with Article 218(3) of the Treaty on the Functioning of the European Union. It shall be concluded on behalf of the Union by the Council, acting by a qualified majority, after obtaining the consent of the European Parliament.
    3. The Treaties shall cease to apply to the State in question from the date of entry into force of the withdrawal agreement or, failing that, two years after the notification referred to in paragraph 2, unless the European Council, in agreement with the Member State concerned, unanimously decides to extend this period.
    4. For the purposes of paragraphs 2 and 3, the member of the European Council or of the Council representing the withdrawing Member State shall not participate in the discussions of the European Council or Council or in decisions concerning it.
    A qualified majority shall be defined in accordance with Article 238(3)(b) of the Treaty on the Functioning of the European Union.
    5. If a State which has withdrawn from the Union asks to rejoin, its request shall be subject to the procedure referred to in Article 49.

Ovdje su ti prijevodi ugovora na hrvatski jezik pa ako ti se kopa, kopaj...
    http://www.mvpei.hr/MVP.asp?pcpid=2714

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

oprosti, al to nije članka iz Lisabonskog ugovora, zar ne??
    puno vike ni za što..
    i dalje bez prijevoda??

edit: hvala za linkove
    Posljednje uređivanje od zmaj : 10.12.2011. at 21:32

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Po količini reklame, sitnoći slova i odsustvu korisničkog priručnika možeš procijeniti veličinu mačka u vreći.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i dalje bez prijevoda??
    šta će ti prijevod? bolje u izvornom obliku čitati, to ti prevodioci krivo prevedu, a svaka riječ je bitna, i ode hrvatska u... ne znam, u stvari di bi trebala otić, a da nije već tamo.

zmaj, batali te dosadne ugovore, evo nešto što će ti se sigurno svidjeti, a znaš tipa već s drugih tema i topika, ti, davor, ivanazg...ista ekipa u vječnoj borbi protiv misterioznog mačka u vreći kojeg nam uvaljuju.

http://sites.google.com/site/volimoh...--video-10-min

a sad ozbiljno. imate sve ugovore koje smo potpisali i koje ćemo potpisati, u izvornom obliku, kroz vodiče u skraćenom i razumljivijem obliku, na engleskom, na hrvatskom, razumijem ove argumente nene, npr (iako se ne slažem posve s njima), al da nam Oni uvaljuju mačka u vreći, to prolazi samo u mišakovoj emisiji.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa da, kako sam samo zaboravila Ickea, autoriteta na svim područjima, pa i ovom!

Više informacija od onih koje on daje ne treba nikome.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a, e...
    izgleda da Hrv. Vlada nema službeni prijevod Lisabonskog...
    kako je onda mogla potpisati pristupanje??
    kako su mogli pročitati?? i potpisati ono čega službeno nema na hrv. jeziku??

čovječe, ovo je starno pravi show!!! prijevod Lisabonskog ugovora

da bi stvar bila daleko zanimljivija, naišla sam na: hrvatskiprijevod Lisabonskog ugovora postaje službena verzija tek kada ga potvrde pravnici i lingvisti koje izabere i odobri EU.

dobro li ga drma ta kriza i EU pa jadni rvatići s Markova trga nisu uspili povući besplatne novčeke iz eu fondova za (tako važan) službeni prijevod L.ugovora na hrvatski .. a možda EU ni nema za platit te pravnike i lingviste...

jeftinije i jednostavnije je bilo potpisati mačka u vreći i amen
    što bi se tko ima raspravljat za narodom...ionako nisu stručnjaci...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Glasam za šoping bez granica.
    pipli, je, bez granica, al onaj gušt kad se u trst vratiš po ivu...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala za kruha i igara
    eto ga tebi
    niasm ni sumnjala da bi bilo drugačije
    ko eurokrati...pretpripremno vježbanje!!

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a sad ozbiljno. imate sve ugovore koje smo potpisali i koje ćemo potpisati, u izvornom obliku, kroz vodiče u skraćenom i razumljivijem obliku, na engleskom, na hrvatskom, razumijem ove argumente nene, npr (iako se ne slažem posve s njima), al da nam Oni uvaljuju mačka u vreći, to prolazi samo u mišakovoj emisiji.
    pa izgleda da nemamo...nema službenog prijevoda
    možda EU ima i pravo---što se zamarat službenim prijevodom i potvrdom, kad ionak Markov trg to nemre shvatit, a kamoli vulgaris puk..
    bolje crtat bajke sa zvjezdicama i razumljivim jezikom..

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zapravo ti zahvaljujem što si otvorila ovu temu
    nisam do sad ovoliko pretraživala, kopala, čitala... i sve mi je zanimljivije
    npr.:
    Prema Lisabonskom ugovoru od 1. prosinca 2009., Europska unija poprima elemente federalne države u kojoj zemlje članice gube važne dijelove svog državnog suvereniteta unutar europske naddržave. U članku 3 Lisabonskog ugovora stoji da se Europska unija definira kao politička asocijacija članica »bez unutarnjih granica«. Politička elita vladajućih i oporbe obmanjuje hrvatsku javnost kako ćemo ulaskom u EU očuvati nacionalni suverenitet.
    http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?I...1-91E616053DB8

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zmaj, imaš pravo na svoje mišljenje, ali ulovila si se ko pijan plota za krive stvari i puno osnovnih stvari o EU previđaš ili ne razumiješ.

Ugovor o EU i Ugovor o funkcioniranju EU su temeljni ugovori, ono što se naziva "Lisabonskim ugovorom" je zapravo zadnja izmjena tih ugovora, na snazi od 2009. Stavila sam ti link na hrvatski prijevod najvažnijih ugovora, ali ne mislim ići dalje, rekoh, zovi Halo EU.

Ne možeš ni sve zakone na snazi u našoj zemlji uvijek pronaći u pročišćenom obliku, nego kombiniraj izvorni tekst sa 5 izmjena i dopuna, znaj uopće koje su izmjene i dopune i kada donesene itd. pa se svejedno nemaš pravo na sudu pozvati na to da, eto nisi znao da je nešto zabranjeno zakonom. Get over it.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zmaj.
    još ću ovo napisati i onda više neću jer se nerviram.
    kako ne kužiš da ti samo tražiš i samo čitaš anti članke? i onda se s njima složiš. kako ne kužiš da koliko ima takvih članaka i komentara toliko ima i skroz suprotnih? to su komentari novinara. njihov stav. njihovo mišljenje. a ti ih prenosiš i citiraš kao da su vijest.
    evo ti npr. ovaj:
    http://www.tportal.hr/komentari/kome...deje-EU-a.html

ajd, ovaj tvoj kaže da će profitirati samo agnostici i ateisti pa za mene brige nema. kakva je to nakaradna teorija?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne mogu te shvatit..
    i ne mogu vjerovat da ti to nije važno...
    upravo zato jer pišeš da nema pravdanja "nisam znao"...
    nadam se da niste tako "traljavi i aljkavi" da potpisujete neke ugovore (u životu) na puko vjerovanje...
    zapravo je skandalozno opravdavat takvo što...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zmaj....
    mogu razumijeti da si nervozna
    al ti ne mogu pomoći

nisu tu samo novinari u pitanju
    Vlada je priznala da nema službeni prijevod
    a vidim, bile su neke rasprave sa hrv. služb. predstavnicima, tim nekim euro.parlamentarcem, hrv, akademicima itd...
    i njima (izuzev služb.predst.)uopće nije "get over it" to što nema službenog prijevoda (ne bum o drugom, ima na tom linku gore u nekom postu)
    možda da njima kažete to "get over it"

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Gle, nema jer ne može biti služben dok naš jezik ne postane službeni jezik EU, kužiš?
    Imaš ga na svim ostalim jezicima EU. Nema tu tajni.
    Nije problem nedostatak informacija, problem je što ih ljudi ne razumiju, i ruku na srce - mnogi nikad neće ili ne žele, od onog tko misli da je EU Eldorado ili čarobni štapić, do onih koji misle da je to babaroga koja mrzi našu zastavu.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vidi, razmjeti mogu ovoliko:
    nemreš potpisati pristup u nešto ukoliko ne poznaješ to nešto, ne poznaješ mu temeljni akt po kojem živi, diše, razvija se
    ak je to nejasno nekim našim akademicima, političarima i sl.
    onda si ja dajem za pravo da i meni bude nejasno
    kak su Josipović i Kosor mogli potpisati pristup a da nisu pročitali glavni ugovor..
    tim više što su predstavnici EU taj ugovor htjeli progurati kao Ustav EU i to bez referenduma!!!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

a ko bi bacio toliki posao i toliku muku u vjetar, od 2003. kad smo podnijeli zahtjev, pa 2004 kad smo postali kandidati, 2005. kad su započeli najduži pregovori u povijesti EU i 2011. kad su pregovori zatvoreni,
    he he, ajd pogodi
    NE, naravno
    vjerojatno si si to i mislila
    joj, puno bih toga imala za napisati, a kasni je sat
    čitat ću pa valjda i nešto napisati

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

vidi, razmjeti mogu ovoliko:
    nemreš potpisati pristup u nešto ukoliko ne poznaješ to nešto, ne poznaješ mu temeljni akt po kojem živi, diše, razvija se
    ak je to nejasno nekim našim akademicima, političarima i sl.
    onda si ja dajem za pravo da i meni bude nejasno
    kak su Josipović i Kosor mogli potpisati pristup a da nisu pročitali glavni ugovor..
    tim više što su predstavnici EU taj ugovor htjeli progurati kao Ustav EU i to bez referenduma!!!
    Pa tko kaze da Josipovic nije procitao? Sigurna sam a je, ako vec ne "sluzbeniu" hr varijantu onda sigurno "sluzbeni" tekst na engleskom koji razumije.
    Inace, potpisujem da je cesto bolje citati na engleskom nego hr prijevode... na zalost. Nadam se da su ti nasi sluzbeni prijevodi ipak kvalitetniji nego inace jer cemo se jos igrati i pokvarenog telefona

P.S. Ako sam suprotnog stava od spomentih Slavena Letice, Zdravka Tomca i Marka Veselice onda mi je to obicno znak da sam u pravu jer mi je to ekipa za lobotomiju...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajd', smiri se malo.

Unajmili su prevodioca. Pravog. S diplomom. Onda im je taj preveo.

Cisto da ne bi, bozesacuvaj, Jaca probala prevesti sama.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Potpis na sillyme, pogotovo u ovom dijelu za Leticu, Veselicu, Tomca itd. koji se pokušavaju iz mrtvih vratiti u politički život populističkim bljezgarijama. Kako je svojedobno vladala euforija za ulaskom u EU uz mišljenje kako će se preko noći standard povećati za 100%, tako je sad postalo pomodno pljuvati po toj istoj Uniji i u tražiti teorije zavjere. Kod nekih one idu čak tako daleko da se postavlja pitanje zna li Josipović (doktor prava, vrhunski profesor, koji govori engleski) što je potpisao. Ma jok, ti znaš.
    Posljednje uređivanje od Zubic vila : 11.12.2011. at 09:17 Razlog: tipfeleri

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nekih one idu čak tako daleko da se postavlja pitanje zna li Josipović (doktor prava, vrhunski profesor, koji govori engleski) što je potpisao. Ma jok, ti znaš.
    :D

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uz retoriku pozivanja na teoriju zavjere i konstantno vrijeđanje inteligencije...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Već kad sam tu moram komentirati jednu sitnicu
    Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    Poljska je zemlja koja dobro "stoji" u EU.
    Ali isto tako zemlja koja se svojim vlastitim trudom pobrinula za svoj prosperitet. Mislim da pozicija Hrvatske nema baš nikakve veze s pozicijom Poljske. Vrlo nedavno im je avionska katastrofa likvidirala skoro kompletan politički vrh i potom su ostatku svijeta pokazali kako je politička vrhuška točno zadnja rupa na dobro ugođenoj svirali.

I na kraju, poljska ministrica zdravstva - ni nalik na našeg Milinovića - je bila praktično jedina visoko pozicionirana osoba u zdravstvu na cijelom svijetu koja je imala toliko integriteta da se usprotivi onom mahnitanju s imaginarnom cjepivom za svinjsku gripu. Naš se Milinović cijepio

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

drago mi je što ste se razmahale!!
    to je poput razotkrivanja
    sad kad nemate adekvatnog argumenta za poduprt non sense kao što je neimanje službenog prijevoda srca EU (a to srce će upravljat svim aspektima HR) (pa shodno tome ni utemeljene debate, pregovore, službena pravna razmišljanja,adekvatno informiranje naroda ..) bacate pijesak u oči onima koji se usuđuju sumnjati i još bi ih, izgleda, rado pridbilježili za lobotomiju

nema službenog prijevoda-nema službenog tumačenja-nema službene rasprave mora voditi do - nema potpisivanja

ustvari, čovjek bi rado s vama volio surađivati...da vam maglu na potpis i još vam kaže "sve će te znati kad potpišete...samo potpiši!!"
    a vi sretni s osmijehom od uha do uha!! potpisali ugovor s nekim mega agentom....baš ste cool
    nema veze što će vas taj agent odrpat gore neg Mamić Dudija

zapravo je nevjerojatno da vi neke pametne, kako vas općenito doživljavam, forumašice "pušite" takvu jednu spiku
    ...

ta svakom razumnom je jasno da ne moš potpisat nešto za što nemaš službeni, ovjernei prijevod, pa tim i kreneš u tumačenje, pregovore i sl....

ja ni od dr opće nemogu dobit lijek na račun privatnog recepta. nije služben i gotovo
    blago se vama kad si date tako zamazati oči....

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

O čemu ti? Pa nisu ti ugovori sastavljeni hijeroglifima. Znaš li koliko je ljudi radilo na pregovorima i stoje iza toga, koliko se usklađivao tekst sporazuma o pristupanju, jesi li kad slušala prave stručnjake za pravo EU kako govore, ne ove "stručnjake" koji se time bave u političkim kampanjama, nego one koji se time bave desetljeće ili dva, profesionalno i objektivno? Koji znaju koje su jače i slabije točke tog sustava, na što moramo paziti, a gdje nam se otvaraju prilike?

Misli što hoćeš, al' mani se ženo više prijevoda, službenih i neslužbenih. I o kakvoj medijskoj šutnji pričaš, a istovremeno linkaš članke koji su protiv EU. Očito imaš viška energije pa odi u svoju mjesnu zajednicu i angažiraj se.

A ona forwarduša, majko mila. Da bit ćemo najamni radnici strancima.. A za koga sada rade Hrvati u Zagrebačkoj i Privrednoj banci, u Plivi? Da smo u EU, onda bi EU bila kriva što smo sve rasprodali, i to zamisli k tome- strancima (a svi znamo da je bolje kad nešto prodaš Kutli & co.) Kao da je to glavni problem, problem je što je prodano za bakšiš, problem je mito i korupcija u tim transakcijama, a ne što je to u rukama stranaca. Jel tebi toplije oko srca što je Konzum Todorićev, misliš da je tako više tvoj nego da je u vlasništvu nekog Hansa?

Ovdje mnogima nije jasno što EU je, a što nije. A da će nam biti onako kako si sami napravimo- to tvrde svi na topicu, pa i naše političko vodstvo.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Z.Vilo, opet bacaš pijesak u oči, u nedostatku adekvatnog i objektivnog

ne znam kojim jezikom tebi treba objasniti da je RH suverena država sa svojim hrvatskim službenim jezikom
    a čiji su predstavnici, usput, potpisali Ugovor kojeg nemaju na službenom jeziku RH
    usput rečeno, potpisali su to protivno Ustavu RH koji za takve stvari prvo nalaže referendum pa tek onda potpis
    http://www.dnevno.hr/kolumne/karino_...g_/482405.html
    to, valjda, vrli pravnik Josipović nije znao...al, žao mi je, to ga neopravdava pred zakonom "nisam znao" hi hi

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni draga hrvatski Ustav ne trebaš objašnjavati (ja za to imam i dokaz crno na bijelo), a ni Josipoviću.

Hrvatska u petak nije postala članica EU, niti će postati ako se protiv toga izjasni narod na referendumu.

Ovo što si linkala je isto jedan od fenomena koji guši naše pravosuđe- privlačenje medijske pažnje podnošenjem kaznene prijave koja nema veze s pameću.

A sad kreni ispočetka, od prvog članka Ustava RH, obrati pažnju na posljednju rečenicu koja govori o tome kako se ostvaruje vlast naroda (ne samo na referendumu).

Članak 1.
    Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.
    Pa se prebaci na slijedeće; glavu VII:
    VII. MEĐUNARODNI ODNOSI
    1. MEĐUNARODNI UGOVORI

Članak 139.
    U skladu s Ustavom, zakonom i pravilima međunarodnog prava, sklapanje međunarodnih ugovora u nadležnosti je, ovisno o naravi i sadržaju međunarodnog ugovora, Hrvatskoga sabora, Predsjednika Republike i Vlade Republike Hrvatske.Članak 140.
    Hrvatski sabor potvrđuje međunarodne ugovore koji traže donošenje ili izmjenu zakona, međunarodne ugovore vojne i političke naravi i međunarodne ugovore koji financijski obvezuju Republiku Hrvatsku.Međunarodne ugovore kojima se međunarodnoj organizaciji ili savezu daju ovlasti izvedene iz Ustava Republike Hrvatske Hrvatski sabor potvrđuje dvotrećinskom većinom glasova svih zastupnika.Predsjednik Republike potpisuje isprave o ratifikaciji, pristupu, odobrenju ili prihvatu međunarodnih ugovora koje je Hrvatski sabor potvrdio na temelju stavka 1. i 2. ovoga članka.Međunarodne ugovore koji ne podliježu potvrđivanju Hrvatskoga sabora sklapa Predsjednik Republike na prijedlog Vlade ili Vlada Republike Hrvatske.
    Članak 141.
    Međunarodni ugovori koji su sklopljeni i potvrđeni u skladu s Ustavom i objavljeni, a koji su na snazi, čine dio unutarnjega pravnog poretka Republike Hrvatske, a po pravnoj su snazi iznad zakona. Njihove se odredbe mogu mijenjati ili ukidati samo uz uvjete i na način koji su u njima utvrđeni, ili suglasno općim pravilima međunarodnog prava.
    2. UDRUŽIVANJE I RAZDRUŽIVANJE
    Članak 142.
    Pravo da pokrenu postupak udruživanja Republike Hrvatske u saveze s drugim državama ima najmanje jedna trećina zastupnika u Hrvatskom saboru, Predsjednik Republike i Vlada Republike Hrvatske.Zabranjuje se pokretanje postupka udruživanja Republike Hrvatske u saveze s drugim državama u kojem bi udruživanje dovelo, ili moglo dovesti do obnavljanja jugoslavenskoga državnog zajedništva, odnosno neke balkanske državne sveze u bilo kojem obliku.O udruživanju Republike Hrvatske prethodno odlučuje Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom glasova svih zastupnika.Odluka o udruživanju Republike Hrvatske donosi se na referendumu većinom glasova birača koji su pristupili referendumu.Referendum se mora održati u roku od 30 dana od dana donošenja odluke Hrvatskoga sabora.Odredbe ovoga članka o udruživanju odnose se i na uvjete i postupak razdruživanja Republike Hrvatske.
    VIII. EUROPSKA UNIJA
    1. PRAVNA OSNOVA ČLANSTVA I PRIJENOS USTAVNIH OVLASTI
    Članak 143.
    Republika Hrvatska, na temelju članka 142. Ustava, kao država članica Europske unije, sudjeluje u stvaranju europskog zajedništva, kako bi zajedno s drugim europskim državama osigurala trajni mir, slobodu, sigurnost i blagostanje te ostvarila druge zajedničke ciljeve, u skladu s temeljnim načelima i vrijednostima na kojima se Europska unija zasniva.Republika Hrvatska, na temelju članka 140. i 141. Ustava, institucijama Europske unije povjerava ovlasti koje su potrebne za ostvarivanje prava i ispunjavanje obveza preuzetih na temelju članstva.
    Ja ne mogu nekome izlječiti zdravstvene probleme i pametovati o tome zato što sam jučer pročitala članak o tome u nekom medicinskom časopisu, pa bi bilo barem elementarno pristojno da ne učiš pravnike Ustavu linkajući članke sa portala.

Ovo je bio moj zadnji pokušaj da ti objasnim, ne kako je tvoje mišljenje pogrešno, nego kako su ti argumenti baš blesavi. Iako ovo što sam citirala ne može biti dovoljno da se u potpunosti shvati ni 5% onoga što bi trebala znati i kontekst svega pa da možeš pametovati o stvarima o kojima pametuješ. To je tvoje pravo, kao što ja imam pravo sebe liječiti čim hoću umjesto da odem doktoru, ali ne znači da je dobro.

A što se tiče ove besplatne poduke: nema na čemu (ali ne i drugi put).

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala
    opet idem na čitanje

nekako si u kontradikciji... meni pametuješ da pametujem o nečem o čem ne znam i kak to nije uredu (mogla bih se složiti s nekom nijansom)... a onda na temi Izbori govoriš kak nije bitno biti čovjek (tj. ministar) od struke da bi pametovao o toj struci...khmmmmm

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Potpis na sillyme, pogotovo u ovom dijelu za Leticu, Veselicu, Tomca itd. koji se pokušavaju iz mrtvih vratiti u politički život populističkim bljezgarijama. Kako je svojedobno vladala euforija za ulaskom u EU uz mišljenje kako će se preko noći standard povećati za 100%, tako je sad postalo pomodno pljuvati po toj istoj Uniji i u tražiti teorije zavjere. Kod nekih one idu čak tako daleko da se postavlja pitanje zna li Josipović (doktor prava, vrhunski profesor, koji govori engleski) što je potpisao. Ma jok, ti znaš.
    nemam vremena pisati, pa sam došla samo dati !

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

zubić vilo zanimljivo mi je čitati tvoje postove, ali nemoj se truditi, a još manje sekirati. znaš da su neki pametniji i od doktora i od pravnika i od svih kad pročitaju par članaka. ne možeš ti sa nekim svojim fakultetom se tu bahatiti kad izvor sa interneta kaže drugačije. što sad zna jedan doktor prava? isto kao što ni oni u rodilištu nemaju pojma. zato se dan prije poroda najbolje educirati preko youtubea.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da imaš poteškoća s razlikovanjem "nema pojma" i "nije u stanju prihvatiti tuđe mišljenje".

Pljuvanje po internetu je još jedna super baza. Tako tipična za "zemlju znanja", jedino mjesto na svijetu gdje Djed Mraz i Uskršnji Zeko mogu čitati doktorsku disertaciju bivšeg premijera.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme, žene....
    pa dajte, nisam ja Gospodin pa da izricanjem mog nicka bogohulite
    dorotea, slobodno reci što misliš... zmaj ti si.....
    i sve pet
    ma, i ovak je sve pet
    recimo, ti slobodno budi slijepo poslušnik, ja to sebi ne želim
    puseee

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

zmaj pa očito je da sam mislila na tebe, ne moram napisati tvoj nick. i što bi da još napišem? sve sam rekla što sam mislila.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ah, pa pretpostavljah da si mislila na me..sam, ne znam čemu to maglovito izražavanje.. ono, kao reć ću ti neš, al ne ću ti reć u lice...kako već da prispodobim tu metodu ...khm
    a ono oko poroda, ma trebala sam tebe pitat za metodu eci peci pec, kojem semišljenju priklonit...eto, ispade da sam bila pametnija od bar dva doktora...lol

nego, da se pozabavim još malo skepticizmom
    izvlačim rečenicu, dvi iz teksta za koji dajem link naslova "Prosvjed zbog napada na pravni suverentitet Republike Hrvatske"
    te
    rečenica je upućena u smjeru EU, iako se cijeli tekst ne ide direkt na EU
    rečenica: "Možda nam, jednostavno, na taj način iz EU-a pokazuju da na Hrvatsku gledaju kao na koloniju, otvoreno nam poručujući da ne računamo sa suverenitetom u EU-u."
    http://www.h-rast.hr/Aktualno/Prosvj...-Hrvatske.html
    neki od potpisnika:
    akademik Ivan Aralica; akademik Smiljko Ašperger; akademik Dubravko Jelčić....prof.dr.Vinko Grubišić prof.emeritus, Sveučilište Waterloo, Kanada;
    dr. sc. Zvonimir Šeparović, profesor emeritus, član Europske akademije znanosti i umjetnosti, predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva; prof. dr. Mladen Parlov, izvanredni professor na KBF- u u Splitu.......
    profesor emeritus, član Europske akademije znanosti i umjetnosti, predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva; ................
    dr. sc. Zvonimir Šeparović
    Posljednje uređivanje od zmaj : 11.12.2011. at 21:53

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvala
    opet idem na čitanje

nekako si u kontradikciji... meni pametuješ da pametujem o nečem o čem ne znam i kak to nije uredu (mogla bih se složiti s nekom nijansom)... a onda na temi Izbori govoriš kak nije bitno biti čovjek (tj. ministar) od struke da bi pametovao o toj struci...khmmmmm
    Samo da se osvrnem na "kontradikciju" nastalu površnim shvaćanjem, tvoje je pravo da čitaš europske ugovore, uredbe i direktive koliko hoćeš, nešto ćeš sigurno i naučiti, ali ne možeš neke stvari shvatiti kako treba bez podloge koju ima netko tko je život posvetio području o kojem pišeš, u tom smislu je ružno da se ismijavaš predsjednikovom razumijevanju onoga što je potpisao. Reci da ne podržavaš takvu odluku, ali nemoj se postavljati kao da si otkrila tajnu Lisabonskog ugovora jer si pročitala par euroskeptičnih tj. eurofobnih članaka i forwarduša.

A što se tiče ministra koji ne dolazi iz struke, to sam objasnila na onoj temi s naglaskom da je ministar politička funkcija, svojevrstan, da se slobodno izrazim, CEO u svom upravnom području. Njegov stručni tim i ljudi oko njega važni su barem koliko i on sam. Vjerujem da bi učiteljima bilo draže da je ministar iz njihove struke i to razumijem, no izrazila sam svoje mišljenje da jedan takav mlad i obrazovan čovjek koji mi djeluje dosta odlučan zaslužuje priliku.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pipli, je, bez granica, al onaj gušt kad se u trst vratiš po ivu...

Meni bi ionako IVA uvijek propala,
    ne danas, ne sutra i ode tri mjeseca,
    izgleda da sam gora prokrastinatorica od tebe...

Btw

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ovako ja shvaćam taj prijevod i potpisivanje:

EU: ljudi dođite imamo kruha i bombona
    HR: što trebamo napraviti?
    EU: ma samo potpisati jedan Ugovor
    HR: ured, evo, samo da prevedemo, proučimo,....
    EU: a ne, ne može tako, ne možete prevest
    HR: kak to mislite, pa trebamo znat što potpisujemo u ime cijele nacije i dat im na uvid
    EU: pa ne možete jer niste službeni jezik EU
    HR: aha....a kak da to postanemo??
    EU: pa rekoh, potpišite.
    RH: potpisali smo. možemo li sad znati što smo potpisali??
    EU: ma možete, ali sad je ionak gotovo...he he

nek predsjednik ima u malom prstu sve jezike ovog svita, to i dalje ne opravdava takav non sense kao što je da predstavnici RH potpisuju takav jedan međunarodni ugovor a da ga niti nemaju službeno na svom jeziku...
    i ne treba ti doktorat da to shvatiš!!
    ili, zar RH ne treba na svom jeziku imati Ugovor koji bi trebala potpisati?? a već je potpisan....

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

...jer si pročitala par euroskeptičnih tj. eurofobnih članaka i forwarduša...
    Prejako
    Čitanje o EU je eurofobni čin :rofl:

Stranica 4 od 34 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •