Vidi rezultate ankete: Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?
- Glasači
- 241. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
-
A ja ću vam sad prepisati dio intervjua s Jadrankom Kosor, iz Glorije, od 24. studenog (da se razumijemo, ne kupujem ju, dobijem od sveki i zapravo me je uvijek sram kad mi ju netko vidi na kauču, ali eto, nekada ne mogu odoljeti tom šarenom papiru)
"GLORIJA: Neki se boje da će se ulaskom u EU još teže zapošljavati, da ćemo živjeti lošije jer će sve poskupjeti, a plaće će nužno biti manje. Što nas točno očekuje u europskoj zajednici?[
KOSOR: Sve što nas čeka, možemo doznati na internetskim stranicama Vlade, a za sve euroskeptike imam samo jedno pitanje - koja nam je alternativa? Kao članica EU ulazimo na tržište od 500 ilijuna ljudi i samim tim naš potencijal postaje neusporediv s onim koji imamo sada. EU možda nije idealna, ali nitko tko je u njoj još iz nje nije izašao. I sve njene članice su teškoće vezane uz krizu svladale jednostavnije nego mi. Ulaskom u EU bit ćemo njena granica, naša će pozicija naprosto biti bolja, a za prve dvije godine predviđen nam je proračun od 3,5 milijarde eura. Što znači da za svaki uloženi euro dobivamo tri iz europskih fondova. Uspješno smo pregovarali i kad je u pitanju poljoprivrda pa se mogu očekivati veće potpore od sadađnjih. A imamo i dodatnu šansu raditi na projektima infrastrukture, željeznica, kao i na mnogim drugim projektima važnim za lokalne sredine, ali to će zahtijevati i mnogo rada."
Napisala sam cijeli odgovor da ne biste rekli kako sam izvukla stvari iz konteksta.
1. žena koja nosi na sebi broševe sa simbolima EU uopće ne vjeruje u tu zajednicu jer, kao što reče - koja nam je alternativa. Pitam se, kako to misli? Što to znači, ako nisi u EU, ne postojiš?
2. nitko nije izašao iz EU, pitam se zašto, pitam se, kako bi se proveo onaj tko bi htio izaći. Onaj premijer Grčke je dobro i prošao. Koji su pritisak izvršili na čovjeka. Svi govore, Grci su živjeli na dug (oprostite ako je netko već pisao). Pa tko im je to dozvolio, moj ćaća? Kako se to neodgovorno EU ponaša prema svojim članicama? Kao majka koja svoje dijete u tantrumu pušta da lupa glavom o pod, da se raskrvari, onesvijesti, što god... i onda će ga na kraju zagrliti, što li?
3. sva ova sranja koja su isplivala pred sam izbore, mislite da su slučajno, da nije postojala direktiva od gore, od iste te EU koja je trebala maknuti desnicu da bi na njezino mjesto došla ljevica... no, neš ti ljevice u kojoj je Čačić jedan od glavnih aktera. Sve je to privid, mazanje očiju.
4. ulazimo na tržište od 500 milijuna ljudi, aha, da... tržište postajemo mi, naša zemlja, naše police... baš me zanima koliko više će osječka Šećerana slati Europi šećera proizvedenog od šećerne repe koja je rasla na njivi pored Sarvaša. Neće ništa. Zatvorit će ju, a mi ćemo si gorak život sladiti sa šećerom iz, ne znam, Poljske ili gdje se već proizvodi šećer.
5. da, nama će EU pokloniti 3,5 milijarde eura. Skupo ćemo mi njih platiti, ali neka pokazat će vrijeme.
Uglavnom, osobno se nadam da će se EU što prije raspasti i da neće doći do ovoga http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/oba...i-do-rata.html
I zatšo bi, molim vas lijepo, cijela VB htjela izaći iz EU kad je u njoj tako lijepo?
Posljednje uređivanje od SikaPika : 12.12.2011. at 01:35
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma