Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
kako je rekla gita, to smo probali pa nije išlo
ne samo mi, nego to je probalo pola svijeta.

jesi pročitala ovaj moj link?
‘EU je korumpirana’ - meni samo na pamet padne Berlusconi i dosta mi je
pa kako je zajednica kao što je EU mogla trpjeti takvog lika dva desetljeća

‘EU ne štiti ljudska prava’
tu mi pada na pamet Sarkozy i njegov stav prema imigrantima
znam da su u Italiji plaćali Ciganima da se isele, a morali su i potpisati da se više nikada neće vratiti
pa onda Turci u Njemačkoj
nekako mi se čini da je zaštita ljudskih prava ondje mrtvo slovo na papiru
da, i da ne pričamo o dječjem ropstvu i europskim tvrtkama čije proizvode rade i djeca negdje u Aziji... (i da se razumijemo, možda sam licemjer po tom pitanju jer i sama kupujem robu u primjerice, Taku, Mani - jeftinu jer si ne mogu priuštiti neke naše skuplje proizvode)

EU nije demokratska
e sad se ne mogu sjetiti u kojoj su državi zbog nekog referenduma mijenjali zakon da bi zeznuli birače jer su znali što bi referendum donio

‘Europske kompanije izvlače naš novac’
pa da, izvlače
jer smo mi za njih jeftinija radna snaga i koliko znam, mislim da je baš netko na forumu pisao o radnicima Siemensa gdje nije jednako plaćen radnik iz neke zapadne zemlje EU i istog radnika koji dolazi iz neke istočne zemlje

‘Europska ucjena: uništite brodogradilišta!’
o brodogradilištima stvarno jako malo znam tako da ne bih u to ulazila
no, autor članka piše o lovi koja je potrošena za restruktuiranje brodogradilišta pa se ja pitam, tko je bio na vlasti kada se ta lova dobila, isti onaj, ma, ne znam kako ga nazvati, koji je do danas sjedio u zatvoru zbog korupcije
osim toga, koliko znam, i brodogradilišta često čekaju isplatu love od naručitelja pa kako onda ulagati u novo kad nemaju s čim
to je globalni problem
osim toga, često se dogodi da kada netko privatizira, posebno tako velike tvrtke, gleda kako izvući novac za sebe (ne bih sad o mentalitetu), što prije, što više ne misleći na budućnost, na neku dugotrajnu dobit i dobrobit, kako svoju, a onda i radnika

a sir i vrhnje, e tu ne znam što ću ako zabrane, proizvodit ću od svog mlijeka

e sad idem tražiti link na jedan super zanimljiv film o bankarskom sustavu diljem svijeta, a koji se odnosi i na EU