Vidi rezultate ankete: Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?
- Glasači
- 241. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
-
Ja tek djelomično iz raznih članaka i vaših linkova mogu razabrati utjecaj na moj život i na moj novčanik ...
Pitanja:
- kakav utjecaj će imazi ulazak u EU na moju obitelj (troje djece, prosječna primanja; radimo za poslodavc, moj posao je uglavnom "prodavanje" znanja ili magle (ovisi o kutu gledanja))
- na moje roditelje koji bi sa 45! godina radnog staža trebali u mirovinu (naravno, mizernu nakon tolko godina rada - VSS i jedan i drugi)
- na primjerice cure s potpomognute i njihovu borbu,
- na tetu Mandaču iz Like koja sadi krumpir i uzgaja krave pa prodaje (ionako joj je prodaja slaba kada u dućanu prodaju egipatski krumpir i krave odneznakuda),
- na Štefa vodinstalatera koji radi za gazdu ....
Svi govore o projektima, natječajima... istina, govore kako nije lako pripremiti dokumentaciju i sl., ali tek kada probaš sam uvidiš da, kako i cvijeta kaže, nije med i mlijeko i svaki euro moraš debelo odraditi.
Sudjelovala sam u izradi projekta za natječaj. Sati i sati rada nažalost nisu uspjeli. I sada se mislim, ako mi s vanjskim partnerom iz EU koji ima iskustva u pripremi natječajne dokumentacije, sa svim našim veleučenim glavama nismo uspjeli, kako li će tek Bara to napisati da bi dobila sufinanciranje svog mini-projekta ...
Ovi koji rade na tim projektima će reći da je ro normalno, možda jest, ali moj posao nije priprema natječaja, nego nešto sasvim drugo. Dakle, za svaki natječaj ja moram izdvojiti dodatno vrijeme (bolje bi bilo reći "dodatnije" vrijeme, jer me ionako poslodavac iskorištava i radim neplaćeno prekovremeno) koje nažalost nemam jer imam obitelj i nemaju baš svi razumijevanje za projekt XYZWQ koji bi se mooooožda mogao ostvariti u nekoj doglednoj dalekoj budućnosti kada mi se sve zvijezde poklope...
Svi ti "veliki" projekti utječu posredno ili neposredno na kvalitetu naših života, ali trenutno se više brinem za svoj "vrt" ...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma