Nit linkam nit čitam, meni je indikativno što su zagovornici za ulazak u EU ljudi kojima kruh svagdašnji direktno ovisi o "papirologiji EU", koji rade projekte za firme i EU (i moja frendica isto radi za takvu firmu), od toga žive godinama i naravno da je savršeno logično da su već sad u Uniji.
Što se mene tiče, i moja je struka nešto što bi trebalo vidjeti otvoren put u EU, no ja čekam da čujem kako svoju svijetlu budućnost tamo vidi moj otac koji se bavi lozama i maslinama (ne vidi ju), stvarno onaj u škveru (no to čekamo svi da provide oni u našoj vlasti - koliko nam znači brodogradnja), zaposleni mali ljudi bez VSS i znanja pet jezika, koji rade za poslodavca jer nismo svi bogom dani za genijalno poduzetništvo i nisu ljudi zbog toga vrijedni prezira, dapače, neki su da snuju i pokreću, a neki da rade...tako je bilo otkad je svijeta i vijeka, ne vidim razloga omalovažavanju "običnog" radnika koji nije sposoban biti poduzetnik.
I dalje mi ostaje svjetla točka pravosuđe, uređivanje zakona i propisa i....i to je to.
No, nije to malo. Meni je samo tužno što i nemamo baš neku alternativu i što nema ni poleta ni veselja što ćemo dobiti velike šanse za naprijed, ne novce nego bolje šanse.
Ako ne skupim pare, a neću jer nemam otkud, kakvo šugavo djetetovo studiranje "tehnike u Pragu" i to za konstruiranje svemirskog broda?!
Najgoru antipropagandu ulasku u EU čini HTV i tvorci onih stupidnih reklama i PRO monologa političara.