Imam problem. Curica mi ima skoro 19 mjeseci, riješili se pelena s nepunih 16 i sve ok, od tada se nije ni popiškila ni pokakala u gaćice. No nekoliko zadnjih dana neće piškiti, tj. piški svega 2-3 puta dnevno (1-2 puta kaka, zajedno s mokrenjem). Ne vidim da je muči išta, nema temperaturu, ne muči se dok piški ili kaka, ne tiska, ne čini mi se da ju peče (vjerojatno bi radila neke face), ne primjećujem da bi ju nešto smetalo, ne pobjegne joj nikad, jednostavno kao da ne treba ići...
Ima li tko iskustva sa sličnime? Pretpostavljam da je riječ samo o nekoj fazi... ali strah me da nije riječ o nekoj upali. Iako, da je upala, onda bi često i nekontrolirano mokrila, a ovo je posve suprotno...
Bokić...
Mi imali sličnih problema kad smo krenuli u vrtić (2,5 god). Trajalo je nekoliko dana. Kako sam se uspaničila zvala sam pedijatricu koja je rekla ukoliko nema temperature ili drugih znakova (umor, bljedilo isl...) najvjerojatnije se radi o buntu i tvrdoglavom djetetu. Također je rekla da je djete prilično svjesno svojih potreba jer nije tako ne bih mogla zadržavati mokraću.
Mi je u to vrijeme "forsirali" da više unosi tekućine, pa jednostavno nije mogla ne ići pišati
Moja curka ima 5 godina i otkad smo skinuli pelene piški jako rijetko, možda 2-3 puta na dan. Nije da ne pije dovoljno, valjda joj jednostavno tako odgovara. Nekoliko prijateljica mi je reko da je s njihovim curicama slično, pa je to valjda uobičajeno.
Da ne otvaram temu, podižem ovu.
Problem je isti, samo što je u pitanju dečak od 2.5 godine. Pelene smo koristili platnene i skinuli ih još kad je imao 20 meseci. Do pred kraj moje druge trudnoće, sve je bilo u redu, međutim tad je pomalo počeo puštati u gaće. Ok, stres, mislili smo, proći će.
No, to se pogoršalo nakon porođaja, opet ne mogu da kažem da nije bilo očekivano. Dešavalo se da pusti potpuno niz nogu. Ja, umorna i svakakva (da ne objašnjavam svoje prilike, situaciju i stanje), nekad sam umela da prekorim, nekad sam ćutala, nekad samo pričala da se to ne radi... Ipak, nije prestao, samo se menjalo - nekad sve ok, nekad opet piški u gaće malo, nekad više...
Išli smo i kod pedijatra jer se žalio na bol u predelu koji bi mogao označavati da ima kilu. Srećom, sve je bilo ok, ali je Dr rekla da to možda upravo ima veze sa zadržavanjem mokrenja. Zatim se stanjem stabilizovalo... ta poseta pedijatru je bila pre sigurno mesec ili i više.
Međutim, poslednjih dana on uopšte ne prijavljuje, mada zna i sam skinuti sve i sesti na nošu. Samo primetim stresanje pa ga ponudim, a on i tad odbije. Na silu ne vredi, otima se, pa sam odustala... Samo nudim i pitam da li bi.
Ima li neko slično iskustvo i savet?