Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Uspavati bebu od 3 mj

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno Uspavati bebu od 3 mj

Trebam pomoć, sve je super, ali kako postići da beba zaspi sama.
    Naime ne mogu je stalno drndat ili držat na cici, mislim mogu, ali moja Li je toliko dobra da zasigurno postoji način da izbjegnem preumaranje.
    Ona ne može zaspati kad se preumori. A to se desi ovako: ja vidim kolko je sati i lagano spremam rutine, cike, piđama, svaki drugi treći dan kupanje.... maženje, svjetla, na fotelju, stišati telku ili ugasiti i tako gledam sit com i dojim pomalo.
    ona trlja oke i drži se za uši, zijeva i oči su joj na pol 12.
    onda odjednom ful budna igrala bi se i pričala, smoje mi se i smješka, priča samnom...
    i naravno slijedeća postaja je iznemogli plač jer je pretjetrala sa budnošću

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo gasili veliko svjetlo već u fazi spremanja na spavanje, dakle s noćnom lampicom presvlačenje, maženje, dojenje ... sve u miru spavaće sobe i bez TVa. Može tebi ton biti isključen ali svjetlo itekako bljeska po cijeloj sobi i ja vjerujem da negativno zrači (i ugašen), al to sam ja...svakako bih ugasila TV još dok počinje priprema za spavanja jer to djeluje uznemirujuće na djecu.
    Nakon dojenja je bilo ili se uspava na ciki ili se malo vrti pa opet zaspi na ciki (al u biti ne doji nego samo cicka), ili ja tiho otpjevam par puta Zeko i potočić ili stavi svoja najdraža dva prstića u usta i tako zaspi - sve ležećki bez nunanja, nošenja itd.
    Posljednje uređivanje od pituljica : 08.12.2011. at 23:07

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja svog pustim da se "isprica" i kad krene cendrati stavim ga na sebe (spava samnom u krevetu) i lagano se drmusam dok ne zaspi, onda ga spustim na krevet i to je to. Sve skupa traje 20 minuta.
    A postoji i tehnika da naucis bebu da se sama uspava, mozes ju malo nositi ili nesto sto vam objema odgovara dok nebude na pola sna, onda je spustis u krevetic il di vec spava i pricekas kraj nje da vidis sta ce biti. Ako samo cendra malu ju pomazis, kazes psssst...pokusas umirit, ako pocne plakat primis opet na ruke pa dok se umiri opet vratis u krevetic. I tako dok ne zaspi. Procedura je to koja traje, ja sam osobno prelijena a i preumorna od njih dvojice navecer. Lakse mi je ovako da ga umirim na sebi. Jedino sto sam si obecala je da ga necu nosit po sobi satima kao sto sam prvog sina.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mi se uspavljujemo kao i pituljica (čak i istu pesmu pevamo). TV nam je retko upaljen i danju, a za kupanje i uspavljivanje obavezno isključen. Podojim je na našem krevetu i ona ili zaspi na ciki ili se okrene, stavi palac u usta i sama se uspava. Ima dana (kao juče) kada se najede i onda bi se ponovo igrala i pričala, ali tada joj pročitam neku bajku tako da i ona gleda slike, pa se umiri i zadrema.
    Posljednje uređivanje od cikla : 09.12.2011. at 09:22

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ovo sa samousp radim ponekad al nije ona za to svaku večer. jednu večer bez problema drugu nikak.
    ma radim većinu tako kao i vi ali nikad nije neki konstantan rezultat. još se tražimo.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I. mi ima godinu dana...u najvećem broju slučajeva navečer zaspi na bočici i samo ga prenesem u kindač...
    u slučaju da ostane budan, stavim ga u kindač, jednom rukom samo lagano pridržavam da se ne može okretati i ustati, a drugom rukom mazim (prvo između obrva i onda se spuštam po nosiću da zatvori okice, a onda nastavim po kosici)
    kad je bio manji samo bi ga stavila u kindač i upalila karuzel u poluzamračenoj sobi...on je to gledao i slušao i tako zaspao...probaj joj to upaliti ako nisi već pokušala

što se tiče "buke" TV i sl. stvari, kod nas je uvijek nešto u opticaju (najčešće radio) i to od prvog dana...namjerno sam ih tako naučila i danas i ona i on bez problema zaspu neovisno o zvukovima...
    nisam si htjela priuštiti buđenje na svaku zvonjavu telefona...
    (samo da napomenem da nam TV nije u spavačoj sobi tako da ga on može samo čuti, ali ne i vidjeti jer slažem se sa pituljicom da im ti bljeskovi TV mogu smetati za spavanje)

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Evo za Novu mi dolaze starci, pa kako će dnevni biti stalno okupiran, počela sam ju uspavljivati u sobi našoj bez tva. ide ok to,a li kao i ranije treba joj i do 1 h uspavljivanja.
    U to ulazi cikanje, maženje, gledanje oko sebe, i ležanje u krevetiću uz par cendranja kad ja opet dođem do nje.
    Ne znam da li je to puno ili nije.
    Dakle to sve skupa potraje. oNa već u pol 8 ili 8 traži isključivo mene: gleda zamnom i oće cikati i spavati. zaspi u pol 9 ili kasnije ako je neki problem u igri (želudac... nešto).

valjda je to ok. ona mi zna spavati onda do 7 ili 6i pol kad traži jesti i nastavlja do 9 ujutro.

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    kad je bio manji samo bi ga stavila u kindač i upalila karuzel u poluzamračenoj sobi...on je to gledao i slušao i tako zaspao...probaj joj to upaliti ako nisi već pokušala

što se tiče "buke" TV i sl. stvari, kod nas je uvijek nešto u opticaju (najčešće radio) i to od prvog dana...namjerno sam ih tako naučila i danas i ona i on bez problema zaspu neovisno o zvukovima...
    nisam si htjela priuštiti buđenje na svaku zvonjavu telefona...
    (samo da napomenem da nam TV nije u spavačoj sobi tako da ga on može samo čuti, ali ne i vidjeti jer slažem se sa pituljicom da im ti bljeskovi TV mogu smetati za spavanje)
    buka ju ne smeta, al na večernji počinak ju stavljam u tišini ili uz nježne zvukove.

kaj je to karuzel?? gdje ih ima za kupiti?
    htjela bi joj nabaviti taj vrtuljak iznad kindača (ak je to to) al ne znam koji je dobar: da ima i muziku i figurice i da se vrti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Beba ima 3 mjeseca, samo doji i spava u komadu 9 sati ... ajme, onda tih sat vremena uspavljivanja zlata vrijedi. Mi smo u toj dobi cicali još oko 2, pa u 5, pa u 7-8 kad je bilo i ustajanje.

Mi si napravimo buku tako da otvorimo prozor, samo malo tako da nebude hladno a lagano se čuje promet, to mu puno više paše nego kad je sve zatvoreno - onda se puno više čuje buka iz drugog dijela stana (gdje ova dva velika klokana buče).
    Imamo vrtuljak iznad kindača ali to ga toliko raspameti da ga nikako ne navijam prije spavanja, veseli to njega i zabavlja al se onda razmaše i razbudi.

Eh ... na kraju, on spava u našem krevetu pa možda i zato brže zaspi, nema prebacivanja u kindač. Tamo držimo veš za peglanje, a i speglani...

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hahaha zakon.

reci pituljice - ova tvoja lokacija- jel to morti Maksimir (moj kvart)

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj pčelica_maja_23 prvotno napisa Vidi poruku
    kaj je to karuzel?? gdje ih ima za kupiti?
    htjela bi joj nabaviti taj vrtuljak iznad kindača (ak je to to) al ne znam koji je dobar: da ima i muziku i figurice i da se vrti.
    da to je vrtuljak...mi smo kupili naš u Intersparu od Tiny love-a i super nam je!
    moj I. ga obožava...
    kod prijepodnevnog spavanja ga stavim u kindač, on malo đipa po njemu, sam pali vrtuljak (prvo ručno), a onda od umora se zalegne igra se malo sa daljinskim od vrtuljka i zaspi...
    sve skupa traje nekih 15-20 minuta
    uglavnom isplatile su mi se svih 400,00 kn koje sam dala za njega!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja prva cura je bila savršen spavač. Spavala je 12 sati u komadu i nakon 4-tog mjeseca više se nije budila ni za dojenje. Znači spavanje bez buđenja.
    Jednom sam pročitala rečenicu tipa "sve što radite, radite po mraku, ali budite svojoj bebi stalno tu i ne puštajte da plače i traži vas".
    Pokušali smo i kod nas je to dalo savršeni rezultat. Ako je mučio zubić, prehlada, ma bilo što ja bi je cijelu noć mazila, nosila, ali u isključivom mraku.

Cijelu svoju drugu trudnoću sam govorila da ću na sve pristat samo da mi druga cura spava bar pola kao prva.
    Već u rodilištu sam započela učiti je na spavanje, na mrak i na moje srce što kuca u toj tami.
    Kad smo došli kući nastavili smo, u početku bi cijele noći ležala pored nje (spavamo sve tri zajedno i danas) i dopuštala joj da sluša moje srce i moje disanje.
    U fazama okretanja, buđenja, obvezno moj glas koji je pjevao nježno i jedva čujno.
    Pazila bi da se i budi pored mene. Preko dana je bila isključivo na rukama.
    Jednom rječju napravilo se sve da se adaptira na okolinu na najbolji mogući način.

I ona je shvatila i povezuje mrak sa ugodom i spavanjem.
    Danas ima samo mjesec i pol dana, ajde skoro dva i već neko vrijeme zaspi sama, nedojeći.
    Ja je samo spustim pored sebe na krevet i mazim, pjevam, zatim prestanem.
    Jedno kratko vrijeme priča sa mnom i onda zaspi.

Spava 15 sati u komadu s dva buđenja za brze podoje od cca 5-7 minuta.

Nema pravila u spavanju, neko dijete hoće, neko ne.
    Svakako vrijedi pokušati.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja L. je bila užasno besano dijete i kao kod većine prve djece napravila sam grešku - uspavljivanje ljuljanjem, pjevanjem, drndanjem......
    kod maloga sam to u startu ukinila i zabranila. nije bilo ležanja uz njega i dojenja do besvijesti (dojila sam ga 2 i pol mjeseca). fino bi ga podojila (brzinski dok ne bi osjetila da dojenje više nije hranjenje nego je prešlo u igru), digla se s kreveta, njega stavila u njegov krevetić, ugasila svjetlo i zatvorila vrata od sobe. nije bilo ostajanja uz njega dok ne zaspe, uspavljivanja. i tako se naučio od prvog dana. i danas je tako. stavim ga u krevet, poljubac, pozdrav i doviđenja.
    na greškama se uči, a mene je prva greška dotukla.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa Vidi poruku
    moja L. je bila užasno besano dijete i kao kod većine prve djece napravila sam grešku - uspavljivanje ljuljanjem, pjevanjem, drndanjem......
    kod maloga sam to u startu ukinila i zabranila. nije bilo ležanja uz njega i dojenja do besvijesti (dojila sam ga 2 i pol mjeseca). fino bi ga podojila (brzinski dok ne bi osjetila da dojenje više nije hranjenje nego je prešlo u igru), digla se s kreveta, njega stavila u njegov krevetić, ugasila svjetlo i zatvorila vrata od sobe. nije bilo ostajanja uz njega dok ne zaspe, uspavljivanja. i tako se naučio od prvog dana. i danas je tako. stavim ga u krevet, poljubac, pozdrav i doviđenja.
    I on zaspi? Bez plakanja?

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    I on zaspi? Bez plakanja?
    @Loryblue

neije mi potrebno tako biti striktna. moje dijete spava bez buđenja u komadu, nije zahtjevno... ali pomazim ju i pustim da cica, ne spavam s njom u krevetu...

želim samo uspješnije i kraće uspavljivanje-i to je to

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

pomagaje nemogu ga stalno nositi u jastuku i mrdati vamo tamo i to stoječki, drugačije nemože zaspati. Jako je već težak ima 4 mjeseca i 7 kila. On če bit budan do ponoći, ali dok ga ne uzmem nema spavanja ali ja više nemogu leđa mi otpadaju. Znači on se rasprića prije spavanja i neće da sisa več priča ili se nešto buni. Znači kad bi uhvatio sisu on bi sigurno zaspo ali on kao da ne želi spavati. Na kraju ga uvjek moram uzeti u jastuk i mrdati i to hodajući . Imate li neko rješenje ?

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ovaaaaj, nemam.
    Osnažit će ti ruke, a kičma se vremenom navikne.

Ili provedi kakav trening spavanja (ali to meni nije prihvatljiva opcija).

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zašto u jastuk? Već je veliki, nasloni ga na sebe, pjevuši i probaj da zaspi dok ste u poluležećem. I probaj se posve opustiti a ne razmišljati kad će zaspati, jer bebe itekako osjećaju maminu uznemirenost.
    On će brzo odrasti, a u međuvremenu uživaj u uspavljivanju, pa će uspavljivanje kraće trajati.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako je radila i moja šogorica od prvog dana kako su došli doma iz bolnice, stavila bi malog u krevetić, zatvorila vrata i đenja!
    Ja tak ne mogu . Moja ima sad 5mj al za večernje spavanje moramo se prvo ušuškati i zaspati na rukama pjevajuči neku pjesmicu i onda spava do jutra u svom krevetiću.
    A i tak mi se lijepo maziti s njom.........

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

5,5 mj. Spavanje uz ljuljuškanje na rukama uz pjesmu, jprije toga jednosatna priprema u polumraku, papanje, ponekad na krevetu uz maženje po nosiću i kosi uz obavezno držanje ručice....i da, budi se sada češće, svaka dva sata da jede (a izdajači smo zbog neprihvaćanja cice). Onda znate kako meni noć izgleda. Budan je u 5 ujutro uz sretno vikanje i gibanje. Dakle, sretnice ste.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moji su stari 5 tjedana i od prvog dana zaspu bez problema ... Hranjenj, spustim ih u krevetic,oni si nekaj malo pricaju i onesvjeste se

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nama svaku večer ista rutina: kupanje oko 20h, malo igra prije kupanja i maženje na prematalici u kupaoni (više tata, kupamo je skupa), čim izađemo iz kupaone ona počne tuliti i okice trljati, prije su bile 2 sise ali sad je puna boca izdojenog mlijeka + 1 sisa (brže ide i nemoram je treskati i buditi po 10puta jer je prva topla sika ušika), podrigivanje 4 puta (prva 3 uz plač i negodovanje jer joj se spava) s time da zadnje je uopće ne spustim već ona zadnji put podrigne u snu i nosim je u krevetić. Beba ima 4 mj.
    Nikad je nismo puno njihali i uspavljivali.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto u jastuk? Već je veliki, nasloni ga na sebe, pjevuši i probaj da zaspi dok ste u poluležećem. I probaj se posve opustiti a ne razmišljati kad će zaspati, jer bebe itekako osjećaju maminu uznemirenost.
    On će brzo odrasti, a u međuvremenu uživaj u uspavljivanju, pa će uspavljivanje kraće trajati.
    on neće da bude naslonjen samo se gura i diže on bi samo da se nosi .

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj anavi84 prvotno napisa Vidi poruku
    pomagaje nemogu ga stalno nositi u jastuku i mrdati vamo tamo i to stoječki, drugačije nemože zaspati. Jako je već težak ima 4 mjeseca i 7 kila. On če bit budan do ponoći, ali dok ga ne uzmem nema spavanja ali ja više nemogu leđa mi otpadaju. Znači on se rasprića prije spavanja i neće da sisa več priča ili se nešto buni. Znači kad bi uhvatio sisu on bi sigurno zaspo ali on kao da ne želi spavati. Na kraju ga uvjek moram uzeti u jastuk i mrdati i to hodajući . Imate li neko rješenje ?
    anavi84 ovako je bilo kod nas. nikad, ama bas nikad se nije mogla uspavati na sisi. isto ko tvoj pocne se bunit, zestiti, i jednostavno ne ide. nitko i nije vjerovao da se ne mozeuspavati na sisi. u pocetku je to uspavljivanje bilo nocna mora, cca 4h il vise od toga bilo nam je nocno uspavljivanje i to tako da si ju morao drmusat da ti leda otpadnu -rodena 4100g. s negdje 2 njezina mjeseca mogli smo sjest na krevet stavit nju licem na prsa i ajmo opet drmusanje dva sata il vise. onda sam u jednom trenutku skuzila da joj to drmusanje koliko pase toliko smeta da zaspi, pa sam kad se malo opustila na meni brzo stavljala na krevt i nastavila drmusat po guzi dok ne zaspe (od kad sam ju pocela s mjesec dana stavljati na trbuh dijete bolje spava). nakon toga sam shvatila da joj to drmusanje ne pase po guzi i onda smo stavili u kinderbet zeku i onu zvijezdu sto svira i svijetli. sad nam je uspavljivanje tako da ju nakon podoja dok je jos mirna kad se makne sa sise i ne stigne se raspricat stavim u kindac i upalim tu zvijezdu, ona ju gleda, draga i umiruje se. ak ipak ne moze zaspat stavim na sebe lagano ponosim i opet u kinderbet polubudnu. nekad se uspava cak i sama. danas evo upravo navrsila 5 mjeseci, a ovu foru s kinderbetom i zvijezdom poceli smo s 4 mjeseca. do tad je spavala s nama u krevetu.

sori, malo sam oduzila no zakljucno, osluskuj ga sto mu pase..vec je velik i sigurna sam da mu drmusanje ne pase za cijelo vrijeme uspavljivanja. probaj ga kad se malo umiri staviti u krevet i nastavit drmusat ili mu kupi kao mi zvijzdu il nes drugo svijetlece i svirace da mu skrene pozornost i umiri. zapamti to sto ga umiruje za nocno spavanje korsititi iskljucivo za nocno uspavljivanje tako da on to povezuje s time. bit ce sve tezi i zeno neces ga moc nosati. za pocetak sjedni na krevet, nasloni se na jastuke i ludacki se klamataj naprijed nazad. malo ce negodovat al ce se morat naviknuti, nema mu druge. cim prije to bolje! znam kak ti je, drz se!

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

joj, i ja muku mučim sa tim uspavljivanjem,,,...taman kad se uhodamo na određen način, on promijeni ploču i sve ispočetka...ubit će ,e to nespavanje a kičma će mi se raspasti....naime, ja njega podojim, mazim, uveli smo i tješilicu, navinem muzikicu sa mobila, uvijek u isto vrijeme na spavanje i sve to i do sada bi on uspio zaspati na mojim rukam i ja ga spustim u krevetić..on se poslije probudi još koji put ali ja ga opet pomazim i on zaspi dalje..i sad odjednom nesmješ ga spustiti dolje odmah se probudi i plač...i tako već dvije noći...

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Možda staviti bebu u maramu, u sling, položaj kolijevka? Naš bi tako i ne pospan utonuo u san.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nama je pomoglo u toj prijelaznoj fazi (jedno vrijeme se uspavljivala iskljucivo u mom narucju dok bi ju nunala) da ju u isti polozaj, zagrljaj primim na krevetu dok lezi. i naslonim svoje lice na njeno. i kad zaspe polako izvlacim ruku ispod nje i onu sa nje postepeno micem, tj. dizem, oduzimam tezinu s nje, ali postepeno.

a kad bi ju spustala, spustila bi je tako da bi s gornje strane zadrzala zagrljaj dok se ne vrati u dubok san.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    nama je pomoglo u toj prijelaznoj fazi (jedno vrijeme se uspavljivala iskljucivo u mom narucju dok bi ju nunala) da ju u isti polozaj, zagrljaj primim na krevetu dok lezi. i naslonim svoje lice na njeno. i kad zaspe polako izvlacim ruku ispod nje i onu sa nje postepeno micem, tj. dizem, oduzimam tezinu s nje, ali postepeno.

a kad bi ju spustala, spustila bi je tako da bi s gornje strane zadrzala zagrljaj dok se ne vrati u dubok san.
    hehe kad ovo citam nevjerojatno mi je kak smo mi mame snalazljive. svaka pronade neku foru koja pali

jooj kad se sjetim tih dana kad je morala biti u tvrdom tvrdom snu da je spustim. sad ako je nunam, spustam je u polusnu. ak ona jos nije spremna za to, onako ko pas zarezi i onda drzim jos minut dvi i spustam, izbjegavam da skroz tvrdo zaspi na meni. amsterdam probaj ga spustat poluusnulog tak da je krevetic zadnja podloga koju pamti kad utone u san. mozda nece od prve ali vjezbajte par dana. vidjet ces, na kraju ce i njemu to biti bolje. no necu pametovati, svako dijete je prica za sebe pa ti drzim fige!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e i ja ovako. bar sam prije.
    sad kad mi zaspe u AS, njezno je izvadim, drzim je na ramenu dok se ne vrati u tvrdi san, pa ju njezno spustim i drzim ruku na njoj dok opet ne utone u tvrdi san. ako ju samo prebacim iz AS na krevet, to joj je preveliki sok i previse drndanja pa se razbudi. ovako AS-rame-krevet meskolji se, ali se ne razbudi i spava.

isprobaj svasta.

al kao sto djecu budi buka ako spavaju u tisini ili tisina ako spavaju u buci, bas kao i svijetlo-mrak, tako ih budi i podloga, toplo-hladna, pritisak, teziste.... pa to sve postepeno treba promijeniti. no kad se ovako pise izgelda kao da to traje i traje, a zapravo se radi o nekoliko sekundi, deset maksimalno.

isprobaj sta god ti padne napamet, mastu na volju. probaj zamisliti sebe na bebinom mjestu i napraviti kako bi tebi pasalo, nemas sta igubiti

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

e i ja ovako. bar sam prije.
    sad kad mi zaspe u AS, njezno je izvadim, drzim je na ramenu dok se ne vrati u tvrdi san, pa ju njezno spustim i drzim ruku na njoj dok opet ne utone u tvrdi san. ako ju samo prebacim iz AS na krevet, to joj je preveliki sok i previse drndanja pa se razbudi. ovako AS-rame-krevet meskolji se, ali se ne razbudi i spava.

isprobaj svasta.

al kao sto djecu budi buka ako spavaju u tisini ili tisina ako spavaju u buci, bas kao i svijetlo-mrak, tako ih budi i podloga, toplo-hladna, pritisak, teziste.... pa to sve postepeno treba promijeniti. no kad se ovako pise izgelda kao da to traje i traje, a zapravo se radi o nekoliko sekundi, deset maksimalno.

isprobaj sta god ti padne napamet, mastu na volju. probaj zamisliti sebe na bebinom mjestu i napraviti kako bi tebi pasalo, nemas sta igubiti
    leonisa, ja stavim na rame al kad mm skida skafander ili sada jaknicu gotovo je, ona budna. meni nikako ne uspjeva ta kombinacija AS -kinderbet. kak ju ti skines?

nadam se da ce bit bolje kad dode toplije vrijeme bez jakna, strampla hlaca i sl.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja ne skidam jaknu, otkopčam ga još u AS i izujem mu cipele. Tek onda ga vadim i ista je procedura ko kod leonise, malo na ramenu pa onda polako spuštanje i maženje ako treba.

Inače, ja ne vjerujem u navikavanje na buku jer imam dvoje različite djece, stariji kojem buka nikad nije smetala ali je zato navečer dosta dugo imao lagan san i mlađi kojem smeta muha u letu al zato kad zaspi ne budi ga apsolutno ništa.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Isto tako, još u AS raskopčam jaknu i skinem cipele, naslonim je na rame dok se ne umiri, a onda na krevet. Kao što je leonisa opisala: zagrlim je, pa kada tone u san izvlačim ruku koja je ispod nje i lagano dižem drugu koja je na njoj da ne oseti promenu, po potrebi uskoči sika. Kasnije kada čvrsto zaspi skidam deo po deo sa nje, promenimo pelenu, pa čak i obučemo pidžamu. Tada ništa ne oseti.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

tx curke! a nadam se da ce toplo vrijeme napokon doci pa necu morat skidati jaknu. moja spava na trbuhu pa mi je tesko to izvesti, a ona spava ko zec..

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

skidam sve dok sjedi u AS a jaknu otkopcam tako da kad ju dignem samo sklizi s nje.
    i moja cesto spava na trbuhu, a bio je period kad je iskljucivo tako spavala i onda bi ju zarolala sa svog ramena ili ju spustila, ko da spustam palacinku s noza :D

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

leonisa, probat cu sljedeci put pa javim ak mi uspije No, nadam se suncu u skorije vrijeme jer nikad duze zime a ja napokon ove godine imam bebaca za pokazat suncu..

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Da se nadovežem na temu. Spava noć 12 sati (sa buđenjima da jede) i 4 dnevna (tj. 4 sata pa kako god raspoređena). No, zadnjih 10 dana toliki otpor kod uspavljivanja. Kočenje, vriska, plač, agonija, a lomi se, okice bi spavale (možda paralelno s uvođenjem dohrane) .... a krenemo ga uspavljivati ne čekajući umor, a još manje premorenost. Jesu li to njima neke njihove "faze"?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jesu faze. to je kad pocinju jako aktivno kuziti i sudjelovati u svijetu pa da slucajno svijet ne prodje mimo njih.
    a mislim da je i do ovog ludog vremena.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hm, da. Nisam se nadala da toga ima. Mlada i naivna.

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Da se nadovežem na temu. Spava noć 12 sati (sa buđenjima da jede) i 4 dnevna (tj. 4 sata pa kako god raspoređena). No, zadnjih 10 dana toliki otpor kod uspavljivanja. Kočenje, vriska, plač, agonija, a lomi se, okice bi spavale (možda paralelno s uvođenjem dohrane) .... a krenemo ga uspavljivati ne čekajući umor, a još manje premorenost. Jesu li to njima neke njihove "faze"?
    ja sam isto pomislila da uvođenje dohrane ima veze sa nespavanjem jer je njgvo često buđenje počelo paralelno sa dohranom...možda ga trbušćić muči pa ga to budi, ne znam,.. al još k tome su mu niknula i dva zuba pa se valjda sve spojilo u jedno i to je sada živi cirkus...budi se po noći i plače ko nenormalan, i tako svakih sat vremena...na kraju zaspi na meni, i ja spavam u nekom polusjedećem položaju u kojem mi kičma stoji ko perec i naravno dižem se ko zombi...

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ma muči ga trbuh ipak. Nije normalno kakao 6 dana, a kaka točno u sat. Iz djeteta koje se stalno smije došlo dijete koje cijeli dan cendra i plače, a sa spavanjem, uh. Isto smo sa dva zuba.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ovakav opis sam ja imala za svoju, a onda su joj u mjesec dana izasla 4 zuba.

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

a i meni se čini da mu uz donje jedinice koje su izašle rastu i donje dvojke...vidim one male bijele točkice..a ne znam koliko će to još trajati ali me iscrpljuje do kraja..jedino me hrana još drži na životu..jedem sve od reda.....a kile idu dolje...mislim da se to dešava samo u fazi dok imaš dojenčad!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kako kome. meni kile ne idu dole i ni s prvom nisu isle dok sam dojila. da bar idu. samo podocnjaci rastu.

a ta faza moze trajati i trajati, puno duze od okusa orbita

al prodje

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

aj bar da još sa tim ne mučim muku (mislim kilama)...a moj miš mali spava već evo drugi sat..skuplja snagu za noć! a ja mažem po čupavcima!

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo da se i tu prijavim s problemom uspavljivanja
    Dakle ja pokusavam gledati znakove umora i onda ga spremam spavat.
    Danju obavezno na rukama ili vani u kolicima. opće ne mogu zamisliti da sam zaspe. Ono sa stavljanjem u krevetić i da zaspe smo prekrizili već u prvih mjesec dana.
    A navecer: spremanje za krevet, prigušim svjetla, malo pocica ako treba i onda nastaje problem. Jako mi ga je teško umiriti. Kad ga nunam na rukama on se vere po meni, nema mira...kad ga spustim na krevet odmah se okrene na trbuh i stav za puzanje i "nori" po krevetu. jako mi ga je tesko umirit.
    Kad se umiri onda lijepo zaspe. pokusat cu ovo sto je netko gore napisao. Prije tog spavanja se dugo s njim maziti i umirivati ga pa mozda upali.

Mozda se ja s njim previse zaigram pred noćno spavanje

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja starija se navecer dugo uspavljivala, sat, sat i pol. romane i filmove sam snimila u glavi za vrijeme uspavljivanja.
    mladja posisa i ja je stavim u polozaj za spavanje.
    jedno vrijeme je bilo iskljucivo na trbuhu dok ju "tapkam" po ledjima.
    sad se zagrlimo i mislim da zaspe zbog nedostatka kisika koliko zabije svoje lice u moje

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja kukam jer je do sada bio uspavan za 5 min. ljuljanja i pjevušenja ili uz neku cicilimicili baby melodiju....a sada vrištanje, koči se, dreči - no, da, otkrio je i deranje (iz petnih žila) pa se onako, rekreativno počne time baviti naspavan, negdje oko 5 ujutro. Jedina mana kod maženja bila je da mu busen moje kose ostane u ruci - sva sreća da je imam dosta pa ću do tek do njegove škole biti ćelava.
    Znači faza/još zuba/ne kakanje. Divno.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kako kome. meni kile ne idu dole i ni s prvom nisu isle dok sam dojila. da bar idu. samo podocnjaci rastu.

a ta faza moze trajati i trajati, puno duze od okusa orbita

al prodje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •